Τα άτομα με προβλήματα ακοής βασίζονται πάρα πολύ στην επικοινωνία τους με άλλους ανθρώπους στο να διαβάζουν τα στόματά τους. Τώρα που στην Αμερική τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού COVID – 19 ξεπερνούν τα 200.000, όλοι οι άνθρωποι κυκλοφορούν με μάσκες, κάτι που καθιστά πολύ δύσκολη στα άτομα με προβλήματα ακοής την επικοινωνία. Η 21χρονη φοιτήτρια Ashley Lawrence. σκέφτηκε ακριβώς την κατάλληλη λύση για αυτό το πρόβλημα και αποφάσισε με την ραπτομηχανή της να φτιάξει ειδικές μάσκες για τα άτομα με προβλήματα ακοής.

Η 21χρονη πήρε την υπέροχη πρωτοβουλία να φτιάξει ειδικές μάσκες για τα άτομα με προβλήματα ακοής με «πλαστικό παράθυρο»

Η ίδια σπουδάζει Κοινωνική Εργασία και έχει ειδικευτεί στα άτομα με προβλήματα ακοής. Έτσι, ήξερε ακριβώς τι να κάνει για να φτιάξει τις κατάλληλες μάσκες. Έραψε μπροστά από το στόμα ένα «παράθυρο» από διάφανο υλικό. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν και τα άτομα με προβλήματα ακοής να βλέπουν το στόμα αυτού που μιλάει.

μάσκες για άτομα με προβλήματα ακοής

«Ένιωσα ότι υπήρχε μία μεγάλη μερίδα κόσμου που αγνοείται. Όλοι μας βρισκόμαστε σε κατάσταση μεγάλου άγχους αυτές τις μέρες. Έτσι, είναι λογικό κάποιοι να μείνουν «στην απ’έξω» δήλωσε η Ashley. «Έτσι, κατάλαβα ότι είναι πολύ σημαντικό οι άνθρωποι αυτοί να έχουν την κατάλληλη επικοινωνία. Ακόμη και όταν φορούν μάσκα». 

Η 21χρονη το συζήτησε με την μαμά της και αμέσως ξεκίνησαν μαζί να ράβουν τις ειδικές μάσκες για άτομα με προβλήματα ακοής.

Η Lawrence έχει κάνει και διαθέσιμο την διεύθυνση e-mail της ώστε όποιος ενδιαφέρεται για μάσκες να παραγγείλει μερικές. Θεωρητικά θα μπορούσαμε και εμείς από την Ελλάδα να παραγγείλουμε αλλά θα πρέπει να μιλήσουμε μαζί της για το ζήτημα των μεταφορικών. Σε κάθε περίπτωση, το E-mail της είναι [email protected].

Επίσης, η φοιτήτρια έχει φτιάξει και έναν λογαριασμό GoFundMe. Μπορεί κανείς να της κάνει δωρεά εδώ ώστε να συνεχίσει το έργο της. Έτσι, μπορεί να καλύψει τα έξοδα αποστολής και το κόστος των υλικών της.

μάσκες για άτομα με προβλήματα ακοής

μάσκες για άτομα με προβλήματα ακοής