Η φωτιά στα Δερβενοχώρια, Σαρωνίδα, Λαγονήσι κτλ. είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Περισσότερα από 200 κατοικίδια έχουν σωθεί από τις φωτιές που ξέσπασαν στον Νέο Κουβαρά και επεκτάθηκαν στις περιοχές της Σαρωνίδας, των Καλυβίων και του Λαγονησίου. Η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς του Υπουργείου Εσωτερικών έκανε έκκληση προς τους κατοίκους που εκκενώθηκαν από τις περιοχές αυτές, να μην εγκαταλείπουν τα κατοικίδιά τους πίσω. Εάν κάποιος εντοπίσει ένα παγιδευμένο ζώο και δεν μπορεί να το διασώσει μόνος του, μπορεί να καλέσει τα υπηρεσιακά τηλέφωνα του ΥΠΕΣ για βοήθεια.  ΥΠΕΣ 2131364020 ή 2131364933 ή 2131364935 ή 2131364036.

Η διάσωση των ζώων πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική και αρκετούς δήμους, όπως τους Δήμους Γαλατσίου, Αθηναίων, Σαλαμίνας, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Ελληνικού-Αργυρούπολης, και άλλους.

Επίσης, η μη κερδοσκοπική εταιρεία Dogs’ Voice, υπό την Αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας, λειτουργεί τον σταθμό πυρόπληκτων ζώων ΛΑΤΟ στο Γαλάτσι, ο οποίος φροντίζει τα ζώα που έχουν τραυματιστεί ή βρίσκονται σε κίνδυνο. Οι πολίτες μπορούν να βοηθήσουν είτε ως εθελοντές-φροντιστές στον σταθμό ΛΑΤΟ είτε προσφέροντας περιλαίμια, λουριά, σακούλες και γραφική ύλη.

Κάθε ζώο που διασωθεί καταχωρείται με έναν μοναδικό κωδικό για να γνωρίζουμε την προέλευσή του.

Διάβασε επίσης:

Tips προστασίας από πυρκαγιά: Οι ενέργειες που πρέπει να κάνετε εάν η φωτιά πλησιάζει…