Η νέα τρέλα παγκοσμίως ονομάζεται Pokemon Go. Το παιχνίδι που έχει προκαλέσει φρενίτιδα σε μικρούς και μεγάλους, αποδεικνύεται εκτός από εθιστικό και «επικίνδυνο». Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Το Pokemon Go μας θύμισε τα παλιά μας χρόνια, που δεν μας απασχολούσε τίποτα και κανείς, ξυπνούσαμε τα Σάββατα νωρίς και παίζαμε μία από τις κασέτες pokemon. Ακόμα κι εγώ σαν κοριτσάκι που ήμουν, αφιέρωνα ώρες ατελείωτες μαζί με τον αδερφό μου. Η νέα μανία ήρθε ξανά στο προσκήνιο, δίνοντας σου την δυνατότητα με την οθόνη του κινητού σου, να ψαχτείς στους δρόμους που περπατάς για ένα pokemon. Είσαι δηλαδή ένας άλλος, Ash Ketsum.

ποκεμον

Το παιχνίδι ξεκίνησε από την Αμερική, αλλά έχει ήδη φτάσει στην χώρα μας. Γι’αυτό αν δεις κάποιον να περπατά στον δρόμο με τρελή αφοσίωση στο κινητό, πιθανόν και να μην διαβάζει κάποιο μήνυμα, αλλά να ψάχνει pokemon.

Το κυνήγι όμως, σύμφωνα με στοιχεία, έχει αποδειχθεί επικίνδυνο αφού έχουν σημειωθεί πολλά ατυχήματα. Μάλιστα, χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ανθρώπων που πήδηξαν απ’το λεωφορείο γιατί είδαν να κινείται ένα pokemon, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους.

Εκτός όμως από ατυχήματα, έχουν σημειωθεί και αρκετές ληστείες. Η αστυνομία του Μιζούρι, με ανακοίνωση της, προειδοποίησε τους παίχτες ότι οι ληστές τους έχουν στόχο, αφού παραμονεύουν σε τοποθεσίες που δίνουν «μπόνους» για το παιχνίδι και πιθανότητες για ένα pokemon. Επιπλέον, δεδομένου ότι οι παίχτες είναι εντελώς απορροφημένοι στο παιχνίδι, δεν καταλαβαίνουν ακόμα και ότι τους κλέβουν. Τρομερό!

Δες εδώ το βίντεο:

Θα περάσει κι αυτό κάποια στιγμή, αλλά μέχρι τότε ΠΡΟΣΟΧΗ!