Η υγεία και η φυσική κατάσταση κάθε γυναίκας είναι σημαντική κάθε περίοδο της ζωής της. Ειδικότερα μία από τις πιο “ευαίσθητες” περιόδους για κάθε γυναίκα, η εγκυμοσύνη, αποτελεί ένα χρονικό διάστημα κατά το οποίο πρέπει να παρακολουθεί δείκτες και δεδομένα αλλά και να παραμένει ενεργή πάντα με ασφάλεια.

Η Garmin, μία από τις εταιρείες που αποτελούν πρωταγωνιστή στην αγορά των έξυπνων wearables,  ανακοίνωσε μία νέα λειτουργία που παρακολουθεί την εγκυμοσύνη, δίνοντας στις μέλλουσες μητέρες μια ολοκληρωμένη εικόνα σε συνδυασμό με άλλα δεδομένα υγείας, ευεξίας και δραστηριότητας. Μέσω της εφαρμογής Garmin Connect και συμβατού Garmin smartwatch, οι μέλλουσες μητέρες μπορούν να καταγράφουν συμπτώματα σχετιζόμενα με την εγκυμοσύνη, να σημειώνουν τις κινήσεις του μωρού, να δημιουργούν τις προσωπικές τους υπενθυμίσεις, να λαμβάνουν συμβουλές άσκησης και διατροφής και πολλά άλλα.

Σχεδιασμένη από γυναίκες για γυναίκες, η λειτουργία παρακολούθησης εγκυμοσύνης είναι η πιο πρόσφατη καινοτομία της Garmin για την υγεία της γυναίκας και ακολουθεί την ανακοίνωση της παρακολούθησης του έμμηνου κύκλου του 2019.

Βασικά χαρακτηριστικά

  • Εισάγετε την εκτιμώμενη ημερομηνία τοκετού και παρακολουθήστε την πρόοδο στο χρονικό διάγραμμα εγκυμοσύνης που περιλαμβάνει το μέγεθος του μωρού συγκρίνοντάς το με φρούτα και λαχανικά.
  • Μαθαίνετε πως οι μετρήσεις φυσικής κατάστασης και απόδοσης διακυμαίνονται κατά την εγκυμοσύνη με τη δυνατότητα να προσαρμόσετε τις ειδοποιήσεις καρδιακών παλμών, να παρακολουθείτε την ενυδάτωση ή να ακόμα και να σταματάτε πλήρως την κατάσταση προπόνησης.
  • Λαμβάνετε πληροφορίες για τα συμπτώματα που θα πρέπει να αναμένετε και συμβουλές διατροφής. Προαιρετικά μπορείτε να λαμβάνετε εβδομαδιαίες συστάσεις βάρους.
  • Δημιουργείτε εξατομικευμένες υπενθυμίσεις που αποστέλλονται στο smartwatch σας για να πίνετε νερό, να καταγράφετε τα συμπτώματά σας, να κάνετε τις ασκήσεις Kegel και άλλα.
  • Μπορείτε να εισάγετε περισσότερα από 30 συμπτώματα, 3 τύπους κίνησης του εμβρύου, επίπεδα ζαχάρου, σημειώσεις και πολλά άλλα. Λάβετε μία περίληψη των συμπτωμάτων που καταγράψατε για τη μοιραστείτε εύκολα με το γιατρό σας.
  • Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή Παρακολούθησης Εγκυμοσύνης από το Connect IQ για να εισάγετε πληροφορίες από το συμβατό σας smartwatch.
  • Η εφαρμογή Χρονομέτρου Συσπάσεων (Contraction Timer) του Connect IQ app επιτρέπει στη μητέρα και τη μαία της να παρακολουθούν τη διάρκεια και τη συχνότητα των συσπάσεων τοκετού από ένα συμβατό Garmin smartwatch.

Για τις γυναίκες που διατηρούν ένα πρόγραμμα εξάσκησης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, το Garmin Connect προσφέρει πρόσθετους τρόπους για να προσαρμόσουν τις ρυθμίσεις εντός της εφαρμογής και των υποστηριζόμενων συσκευών που περιλαμβάνουν τη δυνατότητα να:

  • Κάνουν παύση της καταγραφής της κατάστασης προπόνησης, αφού πολύ συχνά μειώνεται με την αυξημένη καρδιακή συχνότητα και τον όγκο του αίματος που προέρχεται από την εγκυμοσύνη.
  • Ενεργοποιούν ειδοποιήσεις καρδιακών παλμών για δραστηριότητες ώστε οι μέλλουσες μητέρες να παρακολουθούν την καρδιακή τους συχνότητα και να μένουν εντός των ορίων που συστήνει ο γιατρός τους.
  • Προσαρμόζουν τον ημερήσιο στόχο ενυδάτωσης.

Η λειτουργία παρακολούθησης εγκυμοσύνης ενεργοποιείται από την εφαρμογή Garmin Connect σε συμβατό smartphone εντός της λειτουργίας παρακολούθησης έμμηνου κύκλου, επιτρέποντας στις γυναίκες να μεταβαίνουν εύκολα από την καταγραφή του κύκλου τους στην παρακολούθηση της εγκυμοσύνης τους.

Η λειτουργία είναι διαθέσιμη σε μερικά από τα πιο δημοφιλή smartwatch Garmin, όπως Venu, vívoactive, Forerunner και fēnix μέσω του καταστήματος Connect IQ. Είναι επίσης διαθέσιμη για τη σειρά vívomove μέσω του widget παρακολούθησης υγείας για γυναίκες.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε:

https://connect.garmin.com/features/pregnancy-tracking/

About The Author