Ποιος είναι ο Gesha Panama καφές που θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε στην Ελλάδα για μόνο μία ημέρα, στην Παγκόσμια Ημέρα Καφέ, την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά και οι βραβεύσεις που τον έχουν χαρακτηρίσει ως τον ‘καλύτερο καφέ του κόσμου’; Πότε λανσαρίστηκε για πρώτη φορά και εμείς, που θα τον βρούμε; Όλες τις απαντήσεις τις έχει το Coffee Island, για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ.  

Ποια η ιστορία του σπάνιου και εκλεκτού Gesha Panama καφέ;

Παρά το γεγονός ότι συνδέεται με τον Παναμά, προέρχεται από το δάσος Gori Gesha της νοτιοδυτικής Αιθιοπίας – από το οποίο πήρε και το όνομα της – και ανακαλύφθηκε μέσω των βρετανικών αποικιακών αποστολών, στη δεκαετία του 1930. Στον Παναμά έφτασε το 1963 από τον Don Pachi Serracin όπου ξεκίνησε να καλλιεργείται η ποικιλία. Το ιδιαίτερο υψόμετρο και το ηφαιστιογενές υπέδαφος του Παναμά συνετέλεσαν ώστε να δημιουργηθεί ένας καφές με ένα προφίλ εκπληκτικής πολυπλοκότητας, διαφορετικός από οποιαδήποτε άλλη περιοχή καλλιέργειας καφέ στον κόσμο.

Η Gesha επαναλανσαρίστησε στην παγκόσμια σκηνή του καφέ, πριν 17 χρόνια, το 2004, στο διαγωνισμό Best of Panama όπου κέρδισε την πρώτη θέση. Έκτοτε, έχει σπάσει πολλές φορές το ρεκόρ τιμών σε δημοπρασίες ενώ πρωταγωνιστεί και βραβεύεται σε παγκόσμιους διαγωνισμούς κάθε χρόνο.

Για τη συγκεκριμένη ημέρα, η Coffee Island δίνει την ευκαιρία σε όλους τους καταναλωτές της να απολαύσουν, στα ροφήματα του Espresso Bar, την απίστευτη γευστική πολυπλοκότητα που κρύβει ο συνδυασμός από βερίκοκο, γλυκόπικρη σοκολάτα, κεράσι, γκρέιπφρουτ, μάνγκο και ρόδι.

Ο Gesha Panama, ένας από τους πιο ιδιαίτερους καφέδες του κόσμου, φτάνει στα Espresso Bar της αλυσίδας μόνο για την 1η Οκτωβρίου 2021, σε ειδική τιμή.

Αποκλειστικά για την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου, η διάσημη και σπάνια Gesha Panama φτάνει στα Espresso Bar των καταστημάτων της αλυσίδας. Πιστή στη φιλοσοφία του «εκδημοκρατισμού» του specialty καφέ, η Coffee Island φέρνει στην πιο προσιτή τιμή, τον πιο πολυβραβευμένο καφέ που έχει χαρακτηριστεί και θεωρείται ως ο καλύτερος καφές στον κόσμο.

Ιδανική πρόταση κατανάλωσης αποτελεί ο διπλός espresso 8oz (Double Espresso 8oz 1,80€) που αναδεικνύει στο μέγιστο το γευστικό προφίλ της Gesha.

Επιπλέον, σε όλα τα φυσικά καταστήματα του δικτύου και μόνο για την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου, οι λάτρεις του καφέ θα μπορούν να βρουν όλα τα προϊόντα του Καφεκοπτείου με έκπτωση -20%. Η έκπτωση θα ισχύει και για ηλεκτρονικές αγορές μέσα από το My Coffee Island App + WEB για το διάστημα 1-7 Οκτωβρίου 2021 .

*πηγή κεντρικής φωτογραφίας: pexels.com