Η πανδημία του COVID-19 έφερε τα πάνω – κάτω στη καθημερινότητα και στις ζωές όλων μας. Μέσα σε λίγες μέρες, πράγματα που τα θεωρούσαμε δεδομένα ανατράπηκαν και όλοι κληθήκαμε να ζήσουμε και να αντιμετωπίσουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Μάλιστα, η περίοδος της καραντίνας και του αναγκαστικού lockdown, έκανε τους περισσότερους από εμάς να σκεφτούμε και να αναθεωρήσουμε, εκτιμώντας όλα εκείνα τα μικρά πράγματα που έχουν αληθινή αξία στη ζωή μας. Και μπορεί το τοπίο να ήταν γκρι και απαισιόδοξο, όμως μέσα σε αυτό το κλίμα κατάφεραν να «λάμψουν» ξεχασμένες έννοιες, όπως η προσφορά στο συνάνθρωπο και στο κοινωνικό σύνολο, η αυταπάρνηση και η αφοσίωση σε έναν σκοπό που ήταν «ιερός».

Εάν λατρεύετε τους υπερήρωες και σας αρέσουν τα comics και οι super hero movies, σίγουρα οι παραπάνω έννοιες δεν θα πρέπει να σας φαίνονται άγνωστες. Από τον Superman μέχρι τον Captain America και από τον Batman μέχρι τον Iron Man, οι ήρωες των comics ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας και δυστυχώς δεν αποτελούν υπαρκτά πρόσωπα (αν και θα το επιθυμούσαμε). Ωστόσο, η πανδημία του κορονοϊού μπορεί να μας έφερε πολλά δεινά, όμως γέννησε κι ένα καλό, καθώς αποκτήσαμε τους δικούς μας ήρωες! Άνθρωποι απλοί, της διπλανής πόρτας, οι οποίοι δεν δίστασαν να ριχτούν στη μάχη και να παλέψουν με θάρρος για να μας κρατήσουν όλους όρθιους απέναντι στον αόρατο εχθρό. Εκτός όμως από τους “προφανείς” ήρωες που εργάστηκαν στις υγειονομικές μονάδες της χώρας, υπήρξαν και οι “αφανείς” ήρωες των σούπερ μάρκετ, οι οποίοι παρά τις αντίξοες συνθήκες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να μην μας λείψει τίποτα. Σε αυτούς τους “ήρωες” λοιπόν αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ και η Lidl Ελλάς δεν θα μπορούσε παρά να ευχαριστήσει τους εργαζομένους της με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο… 

Παλεύοντας στη πρώτη γραμμή σε καθημερινή βάση, οι εργαζόμενοι της Lidl Ελλάς (είτε εργάζονταν στις αποθήκες, είτε στα καταστήματα και στα υποστηρικτικά τμήματα της εταιρείας την περίοδο του lockdown), μπόρεσαν με τη δική τους θετική αύρα, την ατσάλινη θέληση και ξεχωριστή ενέργεια να βοηθήσουν όλους εμάς στο να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Από αυτή τη κρίσιμη μάχη όλοι οι άνθρωποι της Lidl Ελλάς, δεν βγήκαν μόνο νικητές, αλλά παράλληλα προετοιμάστηκαν καλύτερα για να αντιμετωπίσουν την επόμενη ημέρα και τις νέες συνθήκες που έφερε η νέα κανονικότητα.

Η Lidl Ελλάς λοιπόν ανέλαβε την πρωτοβουλία να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εργαζομένους της, επιλέγοντας έναν πρωτότυπο και ξεχωριστό τρόπο! Οι ONIRAMA, το πιο δυναμικό συγκρότημα, με frontman τον εκρηκτικό Θοδωρή Μαραντίνη, δημιούργησαν αποκλειστικά για τη Lidl Ελλάς, το τραγούδι «Σούπερ ήρωας» προκειμένου να πουν ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εργαζομένους που σήκωσαν το βάρος της πρώτης γραμμής την περίοδο του lockdown. Μάλιστα, την Πέμπτη 25 Ιουνίου, οι ONIRAMA πραγματοποίησαν ένα ξεχωριστό live performance, τραγουδώντας το «Σούπερ Ήρωας» μπροστά σε περιορισμένο κοινό εργαζομένων που αναδείχθηκε μέσα από σχετικό διαγωνισμό της εταιρείας (τηρώντας πάντοτε τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας).

Και μπορεί ένα ξεχωριστό μουσικό κομμάτι να είναι ένας καλός τρόπος για να πεις ευχαριστώ, όμως η Lidl Ελλάς υποστηρίζει και εμπράκτως τους εργαζομένους της. Τρέχοντας ειδικά προγράμματα ανάπτυξης και προσφέροντας μοναδικές ευκαιρίες εξέλιξης, στη διάρκεια του lockdown η Lidl χορήγησε έκτακτη παροχή που ξεπέρασε τα 1,8 εκατομμύρια ευρώ σε όλους τους εργαζομένους της ανεξαρτήτως βαθμίδας. Και επειδή η ασφάλεια έρχεται πάντοτε πρώτη, η Lidl φρόντισε να εγκαταστήσει πλέξιγκλας στα ταμεία, ενώ παράλληλα δημιούργησε ειδική γραμμή 24ωρής ψυχολογικής στήριξης για τις αρνητικές επιπτώσεις του κορονοϊού. Εμπιστοσύνη, συνέπεια, υποστήριξη και επαγγελματισμός είναι τα βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν το εργασιακό περιβάλλον στην Lidl Ελλάς, για αυτό και μόνο ως τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός, ότι έχει αναδειχθεί για 4η συνεχή χρονιά ως Top Employer, ενώ για 3η συνεχή χρονιά έχει αποσπάσει τον τίτλο του Employer of Choice.

Πριν κλείσουμε δεν θα μπορούσαμε κι εμείς με τη σειρά μας να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εργαζομένους της Lidl Ελλάς, οι οποίοι απέδειξαν ότι για να γίνεις super hero δεν χρειάζονται κάπες, μαγικές υπερδυνάμεις και gadgets υψηλής τεχνολογίας… Η αγάπη για τον συνάνθρωπο φτάνει και περισσεύει!