Η Σχολή Κλασικού, Μοντέρνου και Σύγχρονου Χορού της Βίκυς Καμπάκογλου ξεκινάει την ιστορία της από το 1986, όταν και πρωτοάνοιξε στο Περιστέρι. Η οικογενειακή επιχείρηση που μετρά μία επιτυχημένη πορεία, υποδέχεται ακόμη μια χρονιά μικρούς και μεγάλους που θέλουν να ασχοληθούν με τον χορό. Γιατί όμως είναι σημαντικό να ξεκινήσει το παιδί μπαλέτο;

Σε αυτή την ερώτηση μας απάντησε ο Αντώνης, η δεύτερη γενιά της σχολής, ο οποίος έχει ήδη επιτυχίες στο ενεργητικό του και διδάσκει σύγχρονο χορό και hip hop. Σαν έφηβος έχει κερδίσει δύο φορές στην Eurovision junior, έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Νορβηγία και το Βέλγιο και έχει χορέψει στην Λυρική Σκηνή σε διάφορες παραγωγές.

mpaleto3

1. Για αρχή, σε ποια ηλικία μπορεί να ξεκινήσει το παιδί μπαλέτο;

– Μια καλή βάση για να ξεκινήσει ένα παιδί μπαλέτο, είναι η ηλικία των τριών ή τεσσάρων.

2. Σε τι βοηθάει σωματικά;

– Αποτελεί μια καλή γυμναστική για το παιδί, βοηθάει στην κίνηση του σώματος, στον ρυθμό αλλά και στην κοινωνικοποίηση, κάτι που είναι βασικό για τις μικρές ηλικίες.

3. Το μπαλέτο είναι κατά κόσμον ένας γυναικείος χορός. Βλέπουμε όμως ότι όλο και περισσότερα αγόρια ασχολούνται ευχάριστα με αυτό, υπάρχει όμως ακόμα το ταμπού;

– Γενικά είναι ένα μεγάλο ταμπού. Ωστόσο αυτό που πολύς κόσμος δεν ξέρει, είναι ότι μια πολύ καλή άσκηση για τα αγόρια. Και αυτό γιατί το μπαλέτο αποτελεί μια καλή αρχή και βάση, για να ασχοληθεί αργοτέρα με κάποιο αθλήμα. Θα μπορούσαμε να πούμε κιόλας ότι το μπαλέτο είναι η μάνα για όλους τους χόρους. Η κίνηση που αποκτά ένα αγορί ή ένα κορίτσι, είναι σημαντική.

mpaleto4

4. Πολλές οικογένειες υποφέρουν από οικονομικά προβλήματα, ωστόσο το μπαλέτο είναι ένας ακριβός χορός;

– Όχι δεν είναι ακριβό. Το θετικό ακόμα είναι ότι δεν απαιτεί κάποιο εξοπλισμό ώστε να χρειάζεται να ξοδέψουν επιπλέον χρήματα. Είναι γενικά προσιτό σε όλες τις οικονομικές τάξεις.

5. Κάποιο παιδί που έχει παραπάνω κιλά, μπορεί να ξεκινήσει;

– Φυσικά. Δεν υπάρχει παιδί που να μην μπορεί να ξεκινήσει μπαλέτο, ακόμα και με παραπάνω κιλά.

6. Αν κάποιος μεγαλύτερος αποφασίσει να ξεκινήσει, μπορεί να το κάνει ή θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με την ηλικία;

– Όλες οι ηλικίες είναι ευπρόσδεκτες και εννοείται ότι κατάλληλο για όλους.

 

Μιας και το παιδί έχει πολλά οφέλη για να ξεκινήσει μπαλέτο, η Σχολή της Βίκυς Καμπάκογλου προσφέρει μία υποτροφία με τα πάντα πληρωμένα. Για να την αποκτήσεις κάνε τα παρακάτω δύο βήματα:

1. Σχόλιο μέσα στο άρθρο

2. Like στην σελίδα Σχολή Κλασικού, Μοντέρνου και Σύγχρονου Χορού της Βίκυς Καμπάκογλου

 

Ο διαγωνισμός θα λήξει την Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016!

 

ΥΓ1. Επιπλέον, μπες στην σελίδα Stova Bambini και κάνε  scroll down. Σε προκαλούμε να αντισταθείς στα super cute παιδικά σύνολα και δεν τα καταφέρεις,  πράγμα που είναι πολύ πιθανό, ήρθε η ώρα να ανανεώσεις την γκαρνταρόμπα του παιδιού σου με τις πιο fashion προτάσεις.

ΥΓ2. Εμείς έχουμε ήδη κολλήσει!