Η Γκουίνεθ Πάλτροου αποτελεί μια ηθοποιό με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό της. Έκανε το υποκριτικό της ντεμπούτο στη σκηνή το 1990. Τράβηξε τα βλέμματα πάνω της με τη συμμετοχή της στις ταινίες Seven και Έμμα, στην οποία είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η Πάλτροου έγινε παγκοσμίως γνωστή με το ρόλο της στην ταινία Ερωτευμένος Σαίξπηρ. Κέρδισε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου και τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης Ηθοποιού.

Τα τελευταία χρόνια όμως έχει σχεδόν εγκαταλείψει την υποκριτική, με αποτέλεσμα οι φανς να αναρωτιούνται πότε θα την ξαναδούν στη μεγάλη οθόνη. Η διάσημη ηθοποιός είχε δηλώσει παλαιότερα ότι προτιμά να είναι “ημι-συνταξιούχος”. Δεν είναι στα άμεσα σχέδιά της να επιστρέψει.

 

Όμως πρόσφατα, μιλώντας με το γνωστό μοντέλο Ναόμι Κάμπελ σε διαδικτυακή εκπομπή ανέφερε ότι ο μόνος τρόπος να γυρίσει νέα ταινία είναι να της το ζητήσει ο σύζυγός της, Μπραντ Φάλτσακ. Ο ίδιος είναι συγγραφέας, σκηνοθέτης και παραγωγός. Δεν απέκλεισε παράλληλα το ενδεχόμενο να επιστρέψει κάποια μέρα στο σανίδι του θεάτρου. Η σκηνή αποτελεί μια από της μεγαλύτερές της αγάπες.

Ένας από τους λόγους που η Πάλτροου προτιμά να επιβλέπει την αυτοκρατορία του τρόπου ζωής “Goop” που έχει χτίσει από το να γυρίζει ταινίες είναι η κακή σχέση της με τη δημοσιότητα. «Υπάρχει ένα μέρος του εαυτό μου που είναι πολύ ντροπαλό και δεν αισθάνομαι εξωστρέφεια», δήλωσε η ηθοποιός, η οποία δεν ήταν ποτέ άνετη μπροστά στις κάμερες.