Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής Happy Day σχετικά με την εκπομπή GNTM 5, η Βίκυ Καγιά θα επιστρέψει στον διαγωνισμό. Η παρουσιάστρια και μοντέλο παρουσίασε την εκπομπή «Dancing with the Stars», όμως φέτος θα γυρίσει πάλι στην παλιά της θέση ως κριτής στον διαγωνισμό μοντέλων.

Ένας ακόμη κριτής θα είναι φέτος ο Γιώργος Καράβας, όμως δεν έχει γίνει γνωστό αν θα συμμετάσχουν οι  Ζενεβιέβ Μαζαρί, Δημήτρης Σκουλός και Άγγελος Μπράτης. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες η Ηλιάνα Παπαγεωργίου δεν θα επιστρέψει στην εκπομπή.Η διαφορά στον φετινό διαγωνισμό σε σχέση με τα τελευταία δυο χρόνια θα είναι οτι θα πάρουν μέρος μόνο κοπέλες.

Ο φωτογράφος Δημήτρης Σκουλός, μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» σχετικά με την Βίκυ Καγιά και ανέφερε ότι:
«Σε αυτό που κάνει η Βίκυ, δεν υπάρχει άλλη. Ξεκάθαρα στοίχισε στο GNTM ότι δεν ήταν εκεί. Εγώ δεν νομίζω πως σε αυτό που κάνει υπάρχει αντικαταστάτης. Υπάρχει μόνο “άλλη λύση”. Η Βίκυ είναι μία κατηγορία από μόνη της»

Αργότερα μπήκε σε μια διαδικασία σύγκρισης της Βίκυς με την περσινή κριτή Ισμήνη Παπαβλασοπούλου, αναφέροντας πως:
Η Ισμήνη είναι ένα ήσυχο και καλό κορίτσι. Έχω δουλέψει μαζί της, έχει μεγάλη καριέρα και σπουδαίες δουλειές στο βιογραφικό της. Εμένα προσωπικά μου άρεσε, αλλά δεν έχει την εμπειρία της Βίκυς»

Συμπλήρωσε λέγοντας «Η Βίκυ ζει και αναπνέει για τη μόδα. Δεν πάει καν ο νους μου στο πώς δεν της λείπει όλο αυτό. Απλά την καταλαβαίνω, όταν λέει ότι δεν έχω καν ελεύθερο χρόνο για τα παιδιά μου. Είναι μάνα».