Φέτος το καλοκαίρι για 26η χρονιά, η Coca-Cola Τρία Έψιλον κάλεσε νέους αποφοίτους να συμμετάσχουν στο Graduate Trainee Program και να κάνουν το πρώτο βήμα για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.

Η περίοδος των αιτήσεων ολοκληρώθηκε μέσα στον Ιούλιο και οι επικρατέστεροι θα συμμετέχουν τον Σεπτέμβριο στην τελική φάση, το ολοήμερο Κέντρο Αξιολόγησης. Εκεί, θα ζήσουν μια πολύτιμη και εποικοδομητική εμπειρία και θα κληθούν να συναγωνιστούν, να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν, σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.

Όσοι επιλεγούν και ενταχθούν στο Graduate Trainee Program, προσλαμβάνονται και ξεκινούν μια πλούσια διαδρομή που θα τους βοηθήσει να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, και να εξοικειωθούν με τον τρόπο λειτουργίας μίας δυναμικής, σύγχρονης εταιρείας. Κατά τη διάρκεια των 2 ετών που διαρκεί το πρόγραμμα, το ατομικό τους πλάνο ανάπτυξης συνδυάζει εκπαίδευση, πρακτική ενασχόληση σε σημαντικά projects και ανάληψη θέσεων ευθύνης.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της πορείας του κάθε συμμετέχοντα, το Κέντρο Αξιολόγησης αποτελεί μία πολύτιμη ευκαιρία γνώσης και εμπειρίας για όλους τους Graduate Trainees, που θα μπορέσουν να εκπαιδευθούν μέσα από αυτό.

Απώτερος στόχος για τους Graduate Trainees είναι να εξελιχθούν μέσα στην εταιρεία, αποκτώντας υψηλόβαθμες θέσεις όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό όσοι το επιθυμούν, στις χώρες δραστηριοποίησης του Ομίλου Coca-Cola HBC, όπως έχει συμβεί για εκατοντάδες αποφοίτους στα 26 χρόνια που «τρέχει» το πρόγραμμα.

Πώς είδαν οι συμμετέχοντες την ξεχωριστή εμπειρία του Graduate Trainee Program;

Οι Graduates εκφράζουν με ενθουσιασμό πώς το πρόγραμμα ήταν για εκείνους ένα μοναδικό ταξίδι γνώσης και το εισιτήριο για να ξεκινήσει μια καριέρα με προοπτικές.

Η Κωνσταντίνα, που συμμετείχε στο πρόγραμμα το 2015 και έχει ενταχθεί στο Εμπορικό τμήμα, δήλωσε για τη διαδικασία επιλογής: «Αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία, ιδιαίτερα το στάδιο του Κέντρου Αξιολόγησης. Μην έχοντας λάβει μέρος ξανά σε αντίστοιχη αξιολόγηση η όλη εμπειρία ήταν καθηλωτική. Ένιωθα σε κάθε στάδιο ότι ήμαστε υπεύθυνοι για αποφάσεις οι οποίες θα επηρεάσουν την πορεία του προϊόντος είτε πρόκειται για θέματα παραγωγής είτε για επικοινωνία με κάποιον πελάτη. Η συγκεκριμένη μέρα αποτέλεσε μια προσομοίωση της καθημερινότητας της εταιρίας και η έκθεση των υποψηφίων σε μια τέτοια διαδικασία ήταν συναρπαστική»

Η Αμάντα, κι εκείνη Graduate Trainee στο εμπορικό τμήμα, από τις πρώτες κιόλας ημέρες, ένιωσε κομμάτι της εταιρείας, όπως μας είπε: «Έχουν περάσει ήδη 10 μήνες από τότε που έγινα μέλος της μεγάλης οικογένειας της Coca-Cola Τρία Έψιλον. Μέσα σε αυτό το διάστημα, μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι το πρόγραμμα έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μου. Το κλίμα, οι ευκαιρίες, η ανάληψη ευθυνών και οι άνθρωποι που με χαρά αποκαλώ συναδέλφους, έχουν ξεπεράσει κατά πολύ αυτό που περίμενα να συναντήσω».

Ο Βίκτωρας, Graduate Trainee στο εμπορικό τμήμα, είπε χαρακτηριστικά: «Το Graduate Trainee Program, μου δίνει καθημερινά την ευκαιρία να δουλεύω και να μαθαίνω δίπλα στους καλύτερους. Σε μία εταιρία υψηλού επιπέδου και ένα μοναδικό εργασιακό περιβάλλον, ευχάριστο και δυναμικό. Η ανάπτυξη και η εξέλιξή μου είναι συνεχείς. Εναλλαγή και ενασχόληση με διαφορετικά projects, επαφή με στελέχη από διάφορα τμήματα, συνθέτουν την καθημερινότητα μου και διατηρούν το ενδιαφέρον μου ανεξάντλητο».

Η Δέσποινα, στον τομέα του Supply Chain, δήλωσε σχετικά: «Τόσο κατά τη διαδικασία επιλογής όσο και στο πρόγραμμα δίνονται πολλές ευκαιρίες να δοκιμαστούμε σε τομείς εντός ή εκτός από τη «ζώνη ασφαλείας» μας. Οπότε μαθαίνουμε να είμαστε προσαρμοστικοί και να αποδίδουμε άμεσα σε οποιαδήποτε περίπτωση, συμμετέχοντας σε multifunctional ομάδες και διαχειριζόμενοι αποδοτικά το χρόνο που διαθέτουμε..»

About The Author