Πολλές φορές θα έχετε ακούσει την έκφραση «Μην το επιχειρήσετε στο σπίτι» και σίγουρα το να προσπαθήσει κάποιος να κάνει πράγματα από μόνος του, τα οποία απαιτούν οπωσδήποτε τη βοήθεια ενός ειδικού, μπορεί και να τον οδηγήσει σε πραγματικά δυσάρεστες καταστάσεις. Αυτό συνέβη και με την περίπτωση μιας νεαρής κοπέλας από την Ινδία, η οποία επιχείρησε να γεννήσει στο σπίτι της παρακολουθώντας videos στο YouTube!

Youtube pregnant (1)

Η 26χρονή φοβούμενη ότι θα στιγματιζόταν από την τοπική κοινωνία επειδή ήταν ανύπαντρη επέλεξε αυτή τη λύση για να γεννήσει, παρακάμπτοντας οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή και φυσικά χωρίς να μεταβεί στο πλησιέστερο μαιευτήριο. Την Δευτέρα, ο σπιτονοικοκύρης της νεαρής κοπέλας εισέβαλλε στο διαμέρισμα της όταν είδε αίμα να τρέχει έξω από την πόρτα της. Εκεί βρέθηκε ενώπιο ενός αποτρόπαιου θεάματος, καθώς η νεαρή κοπέλα κείτονταν νεκρή μαζί με το μωρό που είχε γεννήσει. Δίπλα της βρέθηκαν διάφορα σύνεργα και εργαλεία, τα οποία παρέπεμπαν στην προσπάθεια της άτυχης γυναίκας να κόψει τον ομφάλιο λώρο της. Σε σχετική έρευνα που διεξήγαγε η τοπική αστυνομία, στο κινητό της υπήρχαν videάκια από το YouTube, τα οποία περιέγραφαν το πως μπορεί μία γυναίκα να γεννήσει με ασφάλεια στο σπίτι της. Δυστυχώς, όπως μπορείτε να φανταστείτε τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου καλά για τη νεαρή γυναικά και η προσπάθεια της αυτή στάθηκε μοιραία τόσο για την ίδια όσο και για το παιδί της.

Πραγματικά, ένα μεγάλο κρίμα, ωστόσο αυτή η ιστορία θα πρέπει να λειτουργεί ως μάθημα για όλους εκείνους που θεωρούν ότι το YouTube μπορεί να δώσει λύσεις στα πάντα! Τα πράγματα είναι απλά όταν έχουμε ένα θέμα υγείας, θα πρέπει οπωσδήποτε να απευθυνόμαστε σε έναν ειδικό και όχι να κάνουμε του κεφαλιού μας διαβάζοντας το Internet και παρακολουθώντας YouTube videos.