Στο πλαίσιο του προγράμματος βιωσιμότητας LOréal for the Future, η L’Oréal Hellas ενώνει τις δυνάμεις της με τη We4all για την ανάπλαση και αποκατάσταση των ευρύτερων περιοχών

 Η L’Oréal Hellas βρίσκεται και πάλι στο πλευρό των περιοχών, που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2018 στην Αττική. Αυτή τη φορά, εγκαινιάζει στρατηγική συνεργασία με το Μη Κερδοσκοπικό Περιβαλλοντικό Οργανισμό We4all, με στόχο την αποκατάσταση και περιβαλλοντική ανάπτυξη των περιοχών αυτών. Συγκεκριμένα, η L’Oréal Hellas ενώνει τις δυνάμεις της με τη We4All, σε ένα πολυεπίπεδο σχέδιο δράσης με στόχο την αποκατάσταση των δασικών οικοσυστημάτων και την περιβαλλοντική ανάπτυξη των ευρύτερων περιοχών Ραφήνας-Πικερμίου και Νέας Μάκρης-Μαραθώνα.

 

Το 2018, η L’Oréal Hellas βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των πληγέντων, με βασική προτεραιότητα την κάλυψη επειγουσών αναγκών. Στο πλαίσιο αυτό, η L’Oréal Hellas ένωσε τις δυνάμεις της με το Ίδρυμα του Ομίλου L’Oréal, προσφέροντας στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό δωρεές συνολικού ύψους 350.000 ευρώ, για την παροχή πρώτων βοηθειών και στήριξης σε οικογένειες, που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

 

Σήμερα, τρία χρόνια μετά, το φυσικό περιβάλλον είναι πια έτοιμο να ξεκινήσει τη σταδιακή αναγέννησή του. Η L’Oréal Hellas παραμένει σταθερά δίπλα στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής, συμβάλλοντας στις εργασίες ανάπλασης και αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντας, σε μια προσπάθεια να δώσει πνοή στις κατεστραμμένες περιοχές, μέσα από μια σειρά στοχευμένων δράσεων όπως:

 

  • Δενδροφύτευση 100 στρεμμάτων καμένων δασικών εκτάσεων, με την προσθήκη 6.000 νέων δέντρων: τα δέντρα αυτά, τον πρώτο μόλις χρόνο της ζωής τους, εκτιμάται ότι θα απορροφήσουν από το περιβάλλον 20 τόνους διοξειδίου του άνθρακα, αριθμός που θα αυξάνεται ανάλογα με την ανάπτυξή τους και αναμένεται να πολλαπλασιάζεται με τα χρόνια.
  • Καθαρισμοί 10 στρεμμάτων δασικών και αστικών εκτάσεων των ευρύτερων περιοχών από απορρίμματα και τοποθέτηση 30 κάδων ανακύκλωσης χαρτιού και πλαστικών : από τους κάδους αυτούς, τον πρώτο μόλις χρόνο, αναμένεται να συγκεντρωθούν και να ανακυκλωθούν περίπου 60 τόνοι πλαστικού και χαρτιού.
  • Περιβαλλοντική εκπαίδευση μαθητών δημοτικών σχολείων των ευρύτερων περιοχών: 1000 μαθητές από 5 δημοτικά σχολεία θα παρακολουθήσουν το 2021 σεμινάρια περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης.

 

Η πρωτοβουλία αυτή της L’Oréal Hellas υλοποιείται στο πλαίσιο του παγκόσμιου προγράμματος βιωσιμότητας του Ομίλου L’Oréal, L’Oréal for the Future. Το φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα εγκαινιάστηκε το 2020 και αποτελείται από δύο βασικούς πυλώνες: το μετασχηματισμό το επιχειρηματικού μοντέλου της L’Oréal με στόχο τον σεβασμό των ορίων του πλανήτη, καθώς και τη συμβολή στην επίλυση παγκόσμιων προκλήσεων και τη στήριξη κοινωνικών και περιβαλλοντικών αναγκών.

 

Οι δράσεις του εν λόγω προγράμματος θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο του 2021 και θα ολοκληρωθούν πριν το τέλος του 2021.