Το ίδρυμα της Rihanna, το “The Clara Lionel Foundation“, ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ότι θα δωρίσει συνολικά $5 εκατομμύρια στις έρευνες για τον πρόσφατο κορωνοϊό COVID – 19 που διεξάγονται σε όλον τον κόσμο. Στο δελτίο τύπου γράφει ότι θα υποστηρίξει τις ομάδες που εργάζονται για να σταματήσει αυτή η πανδημία. Ανέφερε ότι θα προσφέρει υποστήριξη σε οργανισμούς όπως οι: “Direct Relief“, “Feeding America“, “Partners in Health” και στην ομάδα αλληλεγγύης του Π.Ο.Υ για τον COVID-19.

Και η τραγουδίστρια Rihanna στην «μάχη» για τον κορωνοϊό 

Μεταξύ άλλων, θα δοθεί βοήθεια και στις τοπικές και αδύναμες κοινότητες στις Η.Π.Α. Ακόμη, θα ενισχύσει τις ποσότητες των αντιδραστηρίων σε χώρες όπως η Αϊτή και το Μαλάουι και θα προσφέρει αγαθά πρώτης ανάγκης στις τοπικές κοινότητες. Τέλος, το ίδρυμα θα αναλάβει την εκπαίδευση του προσωπικού υγείας και θα υπάρξει μεγάλη δωρεά σε ιατρικό εξοπλισμό. Αυτή τη στιγμή και η Αμερική βρίσκεται σε έλλειψη από μάσκες, αναπνευστήρες και άλλα.

«Δεν έχει υπάρξει ποτέ πιο αναγκαίο να βοηθήσουμε τις αδύναμες κοινότητες, εκείνες που υποφέρουν περισσότερο από την πρόσφατη πανδημία» αναφέρει η Justine Lucas, εκτελεστική διευθυντής του “the Clara Lionel Foundation”, στο δελτίο τύπου.

Το ίδρυμα εγκαινιάστηκε το 2012 από την Rihanna— και ονομάστηκε έτσι στην μνήμη των παππούδων της, Clara και Lionel Braithwaite. Το ίδρυμα συνήθως επικεντρώνεται σε ζητήματα έκτακτης ανάγκης και ετοιμότητας, σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, που πλήττουν συχνά την αμερικανική ήπειρο.

Άλλοι διάσημοι που προσφέρουν την δική τους βοήθεια

Εκτός από την Rihanna και άλλοι αρκετοί celebrities προσφέρουν στην μάχη κατά του κορωνοϊού. Η τραγουδίστρια Ciara και ο σύζυγός της Russell Wilson δώρισαν ένα εκατομμύριο γεύματα στον οργανισμό “Food Lifeline“. Ο οργανισμός προσφέρει φαγητό σε χιλιάδες οικογένειες στην πόλη Washington. Ακόμη, η Blake Lively και ο σύζυγός της, Ryan Reynolds, επίσης δεσμεύτηκαν να δωρίσουν $1 εκατομμύριο για φαγητό σε Η.Π.Α. και Καναδά, όπου υπάρχει ανάγκη.