Δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες μας που έχουν πιστέψει τις διάφορες θεωρίες συνωμοσιών που κυκλοφορούν γύρω από τον νέο κορωνοϊό Covid-19 και θεωρούν ότι ο ιός είναι ψεύτικος, φτιαχτός, ή και ανύπαρκτος. Τελευταίο θέμα της άγνοιας είναι ένας 30 χρονος αμερικανός από το Τέξας ο οποίος προσβλήθηκε από τον ιό κατά τη διάρκεια ενός «πάρτυ Covid». Πρόκειται για βραδιές που διοργανώνει κάποιος που έχει μολυνθεί και παρευρίσκονται αρνητές της ύπαρξης του ιού, ώστε να αποδείξουν είτε ότι δεν υπάρχει είτε ότι δεν είναι τίποτε παραπάνω από μία κοινή γρίπη. Η κατάληξη του νεαρού; Έχασε την ζωή του από επιπλοκές της νόσου. 

«Η ιδέα της βραδιάς είναι να συναντώνται άνθρωποι για να δουν εάν ο ιός είναι πραγματικός και εάν κάποιος μπορεί να κολλήσει», αναφέρει, σε ένα βίντεο που στοχεύει να προειδοποιήσει τους νέους για τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού, η Τζέιν Απλμπάι, από το Methodist Hospital του Σαν Αντόνιο.

Όπως εξήγησε η ίδια, ο 30χρνος που παρέστη στο πάρτι προσβλήθηκε από τη νόσο με την κατάσταση της υγείας του να επιδεινώνεται αργότερα και να χρειάζεται να νοσηλευτεί στο Methodist Hospital. Ο θάνατός του επήλθε αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με τη γιατρό.

Προτού πεθάνει, ο ασθενής είπε στη νοσηλεύτρια που βρισκόταν κοντά του:

«Πιστεύω ότι έκανα βλακεία. Πίστευα ότι αυτός ο ιός ήταν μια απάτη, όμως δεν είναι».

«Κανείς από εσάς δεν είναι ανίκητος», προειδοποιεί η Τζέιν Απλμπάι, επισημαίνοντας πως πολλοί ασθενείς, ηλικίας 20 ή 30 ετών, νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο της για επιπλοκές της νόσου Covid-19. Μάλιστα, πολλοί από εκείνους χάνουν και την μάχη με τον ιό.