Η Vodafone Ελλάδας υλοποίησε σήμερα το πρώτο Hackathon με θέμα «We Hack for She» με στόχο να αναδειχθούν νέες ιδέες που προωθούν τη δέσμευση της εταιρείας για ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης των εργαζομένων ανεξαρτήτως φύλου.

Στο Hackathon συμμετείχαν εργαζόμενοι της εταιρείας, οι οποίοι επιστράτευσαν το ταλέντο, τις δεξιότητες και τις ιδέες τους, ώστε να προτείνουν καινοτόμες λύσεις και προτάσεις που διευκολύνουν την καθημερινότητα των γυναικών και αναδεικνύουν τις δυνατότητές τους, εντός και εκτός του χώρου εργασίας. Στο τέλος της ημέρας, από τις 16 ομάδες που συμμετείχαν προέκυψαν πολύ δημιουργικές ιδέες για mobile εφαρμογές και εργαλεία που αξιοποιούν την τεχνολογία με στόχο να ενισχύσουν τη θέση των γυναικών ώστε να αναπτύξουν δεξιότητες, να υποστηρίξουν την επαγγελματική τους δικτύωση και να βελτιώσουν την απόδοσή τους, τόσο στην εργασία όσο και στον ευρύτερο ρόλο τους στην κοινωνία.

Κατά τη διάρκεια του Hackathon, οι εργαζόμενοι, εκτός από τη συμμετοχή τους στο workshop είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να εμπνευστούν από τις ομιλίες νέων ανθρώπων που χρησιμοποιούν την τεχνολογία ως βασικό εργαλείο στην εργασία τους, και συγκεκριμένα: τη Στέλλα Τσουτσούρη, Manager του Code it Like a Girl Athens και τον Φίλλιπο Πρωτογερίδη, User Interface Designer στην εταιρεία Yatzer.

Η Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Vodafone Ελλάδας Φραγκίσκη Μελίσσα δήλωσε: «Η Vodafone απαντάει δημιουργικά στην ανάγκη για ίσες ευκαιρίες στις γυναίκες στον επαγγελματικό στίβο και με το σύνθημα «We Hack for She» ενώνει τις δυνάμεις γυναικών και ανδρών της εταιρείας για ένα ισότιμο εργασιακό περιβάλλον».

Ο Όμιλος Vodafone αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την ενίσχυση του ρόλου των γυναικών, υποστηρίζοντας την ισότιμη συμμετοχή τους στην οικονομία και την κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό, υποστηρίζει την καμπάνια του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών HeForShe για την προώθηση της ισότητας των φύλων.