Η Henkel Hellas και το Dixan, το 1ο απορρυπαντικό πλυντηρίου στην Ελλάδα, με το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Καθάρισε σε Βάθος – Καθάρισε στην Πηγή», συνεχίζουν συστηματικά τους καθαρισμούς σε όλη την Ελλάδα συμβάλλοντας σημαντικά και έμπρακτα στη διαφύλαξη και την προστασία του Ελληνικού οικοσυστήματος. Σε συνεργασία με τα σούπερ μάρκετ Μασούτης, τέταρτος σταθμός για φέτος αποτέλεσε το ρέμα Πικροδάφνης, στο Παλαιό Φάληρο. Μαζί τους στη δράση και ο δημοφιλής ηθοποιός Νίκος Κουρής, αναπόσπαστο μέλος των εθελοντών που συμμετείχαν ενεργά στον καθαρισμό σε βάθος του ρέματος, δίνοντας γενναία ανάσα ζωής στη φύση που βρίσκεται σε ανάγκη.

Στόχος των 40 εθελοντών που συγκεντρώθηκαν μαζί με την ομάδα Sympraxis, η ανάδειξη της ανάγκης σεβασμού και διατήρησης του καθαρού φυσικού περιβάλλοντος στα ποτάμια και τα ρέματα της χώρας μας προκειμένου να μειωθεί δραστικά η κατάληξη απορριμμάτων στο θαλάσσιο περιβάλλον. Το ρέμα Πικροδάφνης πηγάζει από τη δυτική πλευρά του Υμηττού, καταλήγοντας στη θάλασσα του Σαρωνικού, επηρεάζοντας, τόσο την ποιότητα ζωής των ανθρώπων, αλλά κυρίως της χλωρίδας και της πανίδας. Η περιβαλλοντική δράση καθαρισμού στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, αφού συλλέχθηκαν περισσότερα από 300 κιλά απορρίμματα με φερτά υλικά, απορρίμματα και πλαστικά που βρέθηκαν μέσα στο ρέμα, που αποτελεί το σημαντικότερο τμήμα φυσικού περιβάλλοντος μέσα στην καρδιά του αστικού ιστού της πόλης.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που η εθελοντική ομάδα του Dixan συμπληρώθηκε από τους εργαζομένους της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. και όλοι μαζί αποτέλεσαν μια αισιόδοξη αρχή για μια σειρά δράσεων που φέρνει τους εργαζομένους μας πιο κοντά, με γνώμονα τις αξίες μας και τους στόχους μας για έναν κόσμο πιο καθαρό. Η αποτελεσματική διαχείριση της κλιματικής κρίσης αποτελεί επιτακτική ανάγκη και, πλέον, μονόδρομο ειδικά σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας», δήλωσε η Τζένη Ξακουστού, Senior Marketing & Sustainability Manager Laundry Detergents GR & CY.

Ο Marketing Director της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε., Ιωάννης Καλαϊτζάκης, δήλωσε σχετικά: «Η οικογένεια της Διαμαντής Μασούτης A.E ασκεί συνειδητά και διαχρονικά ευρεία περιβαλλοντική δράση, καθώς η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί ευθύνη όλων μας, ενώ η αξία του εθελοντισμού παραμένει ανεκτίμητη! Οι συνάδελφοί μας, με μεγάλο ενθουσιασμό συμμετείχαν και σε αυτή την συμβολική προσπάθεια, στέλνοντας το μήνυμα, ότι όλοι μαζί μπορούμε -αν όχι οφείλουμε – να διαμορφώσουμε και να διατηρήσουμε ένα πιο βιώσιμο μέλλον για τις επόμενες γενιές».