Η πρωτοβουλία του Dixan «Καθάρισε σε Βάθος – Καθάρισε στην Πηγή» συνεχίζει την προσφορά στο περιβάλλον και στον άνθρωπο. Στελέχη της Henkel Hellas και των καταστημάτων My market μαζί με τον αγαπημένο ηθοποιό και αναπόσπαστο μέλος της εθελοντικής ομάδας, Νίκο Κουρή, βρέθηκαν στο ρέμα Καλιακούδας στον Βόλο για τον έκτο καθαρισμό της χρονιάς, συμβάλλοντας σημαντικά στην αποσυμφόρηση της περιοχής από απορρίμματα και πλαστικά, έπειτα και από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel.

Το Ρέμα Ξηριά, ή αλλιώς Καλιακούδας, στον Βόλο πηγάζει από τη λίμνη Κάρλα, η οποία αποτελεί πλέον τη μεγαλύτερη λίμνη στην Ελλάδα.

Οι εθελοντές της Henkel Hellas και των My market, μαζί, συνεργατικά ανέλαβαν δράση και συγκέντρωσαν 1 τόνο συνολικών απορριμμάτων και 1 τόνο οργανικών υλικών καθαρίζοντας σε βάθος τις μάζες άμορφων υλικών και πλαστικών που βρίσκονταν συγκεντρωμένες κατά μήκος του υγροτόπου.

Για τον καλύτερο και αποδοτικότερο καθαρισμό της περιοχής, η Henkel και το Dixan χρησιμοποίησαν δύο μηχανήματα βαρέου τύπου, τα οποία παρέμειναν στο σημείο μετά τη δράση για τρεις ολόκληρες ημέρες για να συγκεντρώσουν επιπλέον απορρίμματα.

Η δέσμευσή της Henkel και του Dixan για έναν πλανήτη πιο καθαρό αναγνωρίζοντας την αξία της καθαριότητας, για την ανθρώπινη υγεία και ευημερία, αποτελεί κατευθυντήρια δύναμη για όλες τις δράσεις του προγράμματος «Καθάρισε σε Βάθος – Καθάρισε στην Πηγή». Μπροστά στο σοβαρό φαινόμενο της ρύπανσης του εδάφους, του υδροφόρου ορίζοντα και των θαλασσών με απορρίμματα, η εθελοντική ομάδα του Dixan αναλαμβάνει τη συλλογή, απομάκρυνση και ανακύκλωση των απορριμμάτων, προτού δημιουργηθεί πλήγμα στην ισορροπία του τοπικού οικοσυστήματος.

One Response

  1. Πέτρος Κωνσταντινόπουλος

    Aν κάνουν και άλλες εταιρείες δράσεις αντίστοιχες αυτής της Henkel και του My market θα υπάρχει ελπίδα για να σωθεί το περιβάλλον