Οι πυροσβέστες της Αυστραλίας που πολέμησαν με τις πυρκαγιές στις αρχές του 2020 (μας είχε προειδοποιήσει από νωρίς για την έκβασή της αυτή η χρονιά) σκέφτηκαν έναν πανέξυπνο τρόπο να μαζέψουν λεφτά για να ενισχυθεί το έργο τους. Έβγαλαν τις μπλούζες τους και φωτογραφήθηκαν με μερικά άγρια και μη ζώα που έσωσαν από τις πυρκαγιές για το νέο τους ημερολόγιο. 

Τα χρήματα που θα συλλεχθούν από το Ημερολόγιο των Αυστραλών Πυροσβεστών για το 2021 θα δοθούν για την φροντίδα των ζώων που αναρρώνουν από τα τραύματα που τους δημιούργησαν οι πυρκαγιές. Μάλιστα, κυκλοφόρησαν όχι 1, όχι 2, αλλά 6 διαφορετικά ημερολόγια με “hot” πυροσβέστες ώστε να επιλέξει κανείς το αγαπημένο του. Μπορείτε να τα βρείτε στην παρακάτω ιστοσελίδα. Ακόμη, υπάρχουν και άλλα αξεσουάρ με ζωάκια και πυροσβέστες, όπως μαξιλάρια. Μήπως να μεταναστεύσουμε στην Αυστραλία; 

To πρώτο ημερολόγιο της Ένωσης Πυροσβεστών Αυστραλίας κυκλοφόρησε το 1993 για να στηρίξει το Ίδρυμα Νοσοκομείου Παίδων. Μετά την επιτυχία που είχε, η Ένωση αποφάσισε να κυκλοφορήσει αντίστοιχα ημερολόγια και άλλες χρονιές.

Να υπενθυμίσουμε ότι σχεδόν 3 δισεκατομμύρια ζώα έχασαν την ζωή τους λόγω των πυρκαγιών που ξεκίνησαν από τα μέσα του 2019 έως τις αρχές αυτού τους έτους.

Συγκεκριμένα, κάηκαν 143 εκατομμύρια θηλαστικά, 2.46 δισεκατομμύρια ερπετά, 180 εκατομμύρια πτηνά και 51 εκατομμύρια βάτραχοι.