Το smartphone αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού σου, καθώς «δένεσαι» μαζί του. Κάθε μέρα, κάθε λεπτό, κάθε στιγμή που περνάει, το smartphone βρίσκεται στο χέρι σου, ως μια προέκταση της ζωής σου μέσα στον ψηφιακό κόσμο. Πριν από μερικά χρόνια, ένα κινητό τηλέφωνο ήταν μια συσκευή που απλώς εξυπηρετούσε τη βασική ανάγκη της επικοινωνίας… Σήμερα όμως πρόκειται για πολλά περισσότερα, καθώς αποτελεί το «εισιτήριο» μας σε ένα μαγευτικό κόσμο ψυχαγωγίας, δουλειάς και φωτογραφίας. Στη διαμόρφωση της σημερινής εικόνας του smartphone έχει συμβάλλει τα μέγιστα η Huawei, η οποία με κάθε μοντέλο της σπάει τα όρια της υψηλής τεχνολογίας και επανακαθορίζει την εικόνα του σύγχρονου smartphone. Το P40 και το P40 Pro δεν αποτελούν απλώς μία ακόμη αναβαθμισμένη συσκευή της δημοφιλούς οικογένειας P που εδώ και χρόνια έχει καταφέρει να κλέψει τις καρδιές εκατομμύριων users σε όλο τον κόσμο, αλλά ένα τεχνολογικό κομψοτέχνημα που είναι φτιαγμένο από την ξεχωριστή ύλη των ονείρων και από μια εντυπωσιακή τεχνογνωσία που μόνο η Huawei γνωρίζει…

Feel, touch, explore… Live!

Τα P40 και P40 Pro τα αισθάνεσαι, τα αγγίζεις, τα εξερευνάς και αποτελούν μια ξεχωριστή εμπειρία που σε κάνει να τα ερωτεύεσαι με την πρώτη ματιά. Το πρώτο άγγιγμα είναι αρκετό για να σε ταξιδεύσει σε μία «θάλασσα εμπειριών». Είναι εμφανές ότι το σχεδιαστικό team της Huawei ξόδεψε άπειρες ώρες στο designing board σχεδιάζοντας το νέο P40, δημιουργώντας μια συσκευή που φλερτάρει έντονα με την έννοια του «fashion icon». Μια συσκευή που επανακαθορίζει την έννοια του στυλ και της διακριτικής φινέτσας στα smartphones.

H κομψότητα και οι elegant γραμμές, το καθιστούν ένα μικρό τεχνολογικό κομψοτέχνημα, θέτοντας νέα στάνταρ στο σχεδιασμό των high-end smartphones. Το μέταλλο συνδυάζεται αρμονικά με το γυαλί και το τελικό αποτέλεσμα στο P40 και P40 Pro, προσφέρει εκπληκτική αίσθηση στο χέρι με εντυπωσιακή αντοχή και υψηλή ποιότητα κατασκευής. Σχεδιαστικά τα νέα P40 ξεχειλίζουν από έμπνευση, με την πρσεκτικά “σμιλευμένη” Quad-curved οθόνη να θυμίζει την ξεχωριστή κίνηση του νερού που κυλάει και χάνεται στο άπειρο.  Τα εξαιρετικά στενά περιθώρια και οι στρογγυλεμένες γωνίες εξασφαλίζουν μια, σχεδόν χωρίς περίγραμμα, εμφάνιση, που είναι βέβαιο ότι θα σε καθηλώσει. «Φύση» και «αρμονία» γίνονται ένα, αποτελώντας τα δύο κύρια δομικά συστατικά που καθιστούν τα νέα P40 ένα μικρό αριστούργημα στο χέρι σας. Κάθε εκατοστό της συσκευής είναι μελετημένο με τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρει το καλύτερο άγγιγμα, ένα μοναδικό feeling εργονομίας (άλλωστε ένα σύγχρονο smartphone είναι μια προέκταση του χεριού σου). Τα δάχτυλά σου γλιστρούν πάνω στην OLED οθόνη και η αλήθεια είναι ότι δεν θες να το αφήσεις λεπτό από το χέρι σου.

Όμως τα looks και το μοναδικό άγγιγμα δεν φτάνουν μόνο σε ένα σύγχρονο high-end smartphone που δημιουργήθηκε για να σε κάνει να ξεχωρίζεις. Άλλωστε, χωρίς υψηλές επιδόσεις, η εμφάνιση απλώς «χάνεται» και περνάει σε δεύτερη μοίρα. Το Huawei P40 δεν κάνει κανένα συμβιβασμό όταν φτάνει η κρίσιμη ώρα των επιδόσεων. Στην καρδιά του χτυπάει το Kirin 990 5G, ένα πανίσχυρο και ταχύτατο chipset που σχεδιάστηκε για να φέρει την επανάσταση στην mobile τεχνολογία. Ο υψηλής τεχνολογίας σχεδιασμός του chipset αποτελεί ένα σημαντικό breakthrough για την ιστορία των συσκευών της Huawei, καθώς εκτινάσσει την απόδοση του P40 και P40 Pro σε ύψη που δεν έχουμε δει ξανά στο παρελθόν. Όλες οι εφαρμογές τρέχουν πιο γρήγορα και από τον άνεμο και είτε λατρεύεις να χρησιμοποιείς το P40 σου σε απαιτητικά επαγγελματικά tasks, είτε σού αρέσει να σπαταλάς αμέτρητες ώρες παίζοντας το αγαπημένο σου mobile game, είτε απλώς αφήνεις τη σφραγίδα σου στα social media, η πρόταση της Huawei όχι μόνο δεν θα σε απογοητεύσει, αλλά θα σε κάνει να αισθάνεσαι ένα αίσθημα απόλυτης κυριαρχίας. Το Kirin 990 φροντίζει έτσι ώστε όλα να βαίνουν και να εκτυλίσσονται απίστευτα «smooth» στην οθόνη σου και σε αυτό βοηθάει επίσης και η ύπαρξη της Mali-G76 GPU, η οποία προσφέρει visuals που αποτελούν το ξετύλιγμα μιας οπτικής πανδαισίας για τα μάτια σου. Η οπτική απεικόνιση μάλιστα ανεβαίνει level στο P40 Pro, καθώς με panel που διαθέτει ρυθμό ανανέωσης στα 90Hz, θα καταλάβεις αμέσως τη διαφορά ποιότητας με ένα smartphone που το display του «κινείται» στα 60Hz.

Τα P40 δεν αντιπροσωπεύουν τον «μέσο όρο» της mobile τεχνολογίας και αυτό οφείλεται στην μετεξέλιξη του NPU (Neural Processing Unit), η οποία θέτει στην υπηρεσία του χρήστη δύο ακόμη πυρήνες που αναλαμβάνουν να πλαισιώσουν με ξεχωριστές τεχνικές τεχνητής νοημοσύνης την mobile καθημερινότητα σου. Το P40 «σκέφτεται» πριν από εσένα για… εσένα! Μάλιστα, οι φωτογραφίες σου γίνονται πιο «έξυπνες», καθώς ο απόλυτος και unique συνδυασμός ISP και NPU, διαμορφώνει νέες συνθήκες στο φωτογραφικό αποτέλεσμα. Όχι δεν χρειάζεται κανένα περίπλοκο application και ούτε φυσικά να κατέχεις γνώσεις πάνω στο photo editing, καθώς οι εξελιγμένοι αλγόριθμοι φροντίζουν για εσένα. Εσύ απλώς τραβάς τη φωτογραφία σου και αφήνεις στο P40  τα… υπόλοιπα!

Πέραν βέβαια των αστρονομικών ταχυτήτων και της πιο έξυπνης διαχείρισης των λειτουργιών, ο Kirin 990 συμβάλλει σημαντικά και στην καλύτερη ενεργειακή διαχείριση του P40, εφαρμόζοντας μια σειρά από εξελιγμένες AI-based τεχνικές που θα σε κάνουν να μην ξεμείνεις σχεδόν ποτέ από μπαταρία, αποβάλλοντας έτσι ένα πρόσθετο άγχος από πάνω σου. Με χωρητικότητα μπαταρίας στα 4200mAh στο P40 Pro και 3800mAh στο P40, η Huawei μοιάζει να έχει ανακαλύψει το μυστικό της υψηλής αυτονομίας ακόμη και όταν γίνεται εντατική χρήση της συσκευής. Και εάν ξεχαστείς και διαπιστώσεις ότι ο μετρητής της μπαταρίας σου να έχει πέσει επικίνδυνα, η γρήγορη φόρτιση με την τεχνολογία SuperCharge (40W), θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση, καθώς μέσα σε λίγα λεπτά θα έχει αρκετή μπαταρία για να συνεχίσεις. Και εάν θες να ικανοποιήσεις το gadget-freak που κρύβεις μέσα σου, η δυνατότητα για wireless και reversive wireless charging (αντίστροφη φόρτιση) είναι βέβαιο ότι θα σε κάνουν να αισθανθείς ότι βρίσκεσαι στο μέλλον!

H τέχνη του τέλειου smartphone!

Παρατηρώντας προσεκτικά για μια ακόμη φορά τον εκπληκτικό state-of-the art σχεδιασμό και τις υψηλές επιδόσεις των P40 και P40 Pro, καθίσταται σαφές ότι η Huawei έχει καταφέρει να εξασκήσει τη τέχνη του τέλειου smartphone. Κάθε χρόνο και μια έκπληξη, κάθε χρόνο ακόμη περισσότερη καινοτομία και κάθε χρόνο μια ακόμη κατάκτηση της κορυφήςΣτην περίπτωση που θέλετε μια συσκευή πιο οικονομική και μπορεί παράλληλα να σας προσφέρει πολύ καλές εμπειρίες στη φωτογραφία τότε τα δύο προσιτά μοντέλα της σειράς, Huawei P40 Lite και Huawei P40 Lite E έρχονται να καλύψουν τις απαιτήσεις σας. Αδιαμφισβήτητα, τα P40 και P40 Pro είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού σου, κάνοντας τη mobile καθημερινότητά σου ακόμη πιο γοητευτική και συναρπαστική και δεν σας κρύβουμε ότι ήδη ανυπομονούμε για το… P50!