Η AVIN, ακολουθώντας το όραμα και τις αξίες της για ένα βιώσιμο μέλλον και ένα καλύτερο περιβάλλον με λιγότερο πλαστικό, συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο πρόγραμμα PARALIES και υιοθετεί ξανά μέρος της παραλίας του Σχοινιά.

Το καλοκαίρι του 2021, όταν η AVIN συμμετείχε στο project PARALIES για πρώτη φορά, συλλέχθηκαν από την παραλία του Σχοινιά περισσότερα από 100 κιλά απορριμμάτων από χειρωνακτική εργασία συλλογής, 21.000 τεμάχια από αποτσίγαρα, μικρά πλαστικά και καλαμάκια, συνολικά 1 τόνος απορριμμάτων συλλέχθηκε και δεν έφτασε ποτέ στην θάλασσα.

Οι στόχοι του project PARALIES ταυτίζονται με τις αξίες και το όραμα της AVIN για ένα περισσότερο πράσινο μέλλον και ένα plastic-free περιβάλλον. Αυτό γίνεται στην πράξη μέσω της συλλογής απορριμμάτων και της επαναχρησιμοποίησης τους για τη δημιουργία νέων προϊόντων, όπως ρούχα και άλλα αξεσουάρ, στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας και του upcycling.

Το έναυσμα για τη φετινή δράση δόθηκε στις 22 Ιουνίου, όπου εργαζόμενοι της AVIN και του Ομίλου Motor Oil, μαζί με τον Χρυσό Ολυμπιονίκη Στέφανο Ντούσκο, ενημερώθηκαν για τη δράση και συμμετείχαν στον καθαρισμό της παραλίας με τη βοήθεια εξειδικευμένου προσωπικού από το πρόγραμμα PARALIES.

O κ. Δημήτρης Κονταξής, Γενικός Διευθυντής της AVIN, δήλωσε: «Στην AVIN θεωρούμε υποχρέωση μας προς τους συνανθρώπους μας αλλά και τα παιδιά μας, να προσπαθήσουμε να τους αφήσουμε ένα περιβάλλον σε καλύτερη κατάσταση από αυτήν που το βρήκαμε. Η εταιρεία μας, συμμετέχοντας σε συντονισμένες ενέργειες και δυναμικές πρωτοβουλίες όπως αυτή του project PARALIES, στο οποίο με χαρά είμαστε συνοδοιπόροι και φέτος, συμβάλλει στη μείωση της πλαστικής ρύπανσης, με στόχο τη σταδιακή μείωση και τελικά την κατάργηση του πλαστικού μίας χρήσης».