Άλλο ένα εξώφυλλο στην VOGUE (αυτήν την φορά στο τεύχος Μαΐου της Βραζιλίας) έκανε το θρυλικό μοντέλο, Cindy Crawford, στα 55 της. Οι φωτογραφίες κόβουν την ανάσα και μας κάνουν με δέος να παρακολουθούμε πόσο όμορφη είναι η 55χρονη. Ταυτόχρονα, παρατηρήσαμε ότι τα σχόλια των χρηστών του ίντερνετ είχαν όλα το ίδιο μοτίβο. Αναφέρουν ότι δείχνει υπέροχη «για την ηλικία της».

Cindy Crawford VOGUE

Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Γιατί για να εκφράσουμε τον θαυμασμό μας για μία γυναίκα, πρέπει να σχολιάσουμε ταυτόχρονα και αυτό που θεωρούμε αρνητικό για εκείνη; Δεν μπορεί η Cindy Crawford να είναι υπέροχη, και εκεί να μπει η τελεία; Θυμίζει το γνωστό «είναι πολύ όμορφη για τα κιλά της». Ένα σχόλιο οριακά προσβλητικό, καθώς υπογραμμίζει ότι τα άτομα τα οποία δεν συνάδουν με τα παραδοσιακά πρότυπα ομορφιάς, έχουν «ταβάνι» στο πόσο όμορφα μπορούν να είναι. «Είναι υπέροχη, αλλά για την ηλικία της». Μέχρι εκεί φτάνει η ομορφιά για την κοινωνία μας.

Cindy Crawford VOGUE

Όχι, λοιπόν. Η Cindy Crawford είναι – ακόμη – ένα πανέμορφο μοντέλο. Είναι ένα πανέμορφο 55χρονο μοντέλο. Είναι υπέροχη. Και όλες μας μπορούμε να είμαστε υπέροχες ανεξαρτήτως ηλικίας, ρυτίδων, κιλών, μύτης, χρώματος.

Η ομορφιά δεν χωράει προϋποθέσεις.

Cindy Crawford VOGUE