H Dior δεν σταματάει να μας εντυπωσιάζει σε κάθε νέο της εγχείρημα. Ο θρυλικός οίκος μόδας μας συστήνει σε μία σειρά διαδικτυακών ντοκιμαντέρ σε 3 επεισόδια. Κάθε επεισόδιο επικεντρώνεται σε μία ακραία επιλογή ζωής. Κοντά σε ένα χαρτογραφημένο πεπρωμένο, ο πραγματικός ήρωας του κάθε επεισοδίου έχει επιλέξει έναν τρόπο ζωής και μία ηθική στάση. Συνδυάζει έτσι, υψηλά πρότυπα, φυσική δύναμη και ενδοσκόπηση.

To σύνθημα της Dior είναι ότι, επιλέγοντας μία άγρια γη, γίνεσαι ένα μαζί της. Βυθισμένος στην απεραντοσύνης της φύσης, συγκεντρωμένος μόνο στη δική σου προσπάθεια, διατηρώντας ωστόσο την εγκόσμια νοημοσύνη. Επιλέγοντας το πεπρωμένο σου μπροστά σε κάθε αντίθεση. Αγνοώντας τους σύγχρονους, ιλιγγιώδεις ρυθμούς και την αστική τρέλα.

dior

Ο Johnny Depp, ο «άγριος άντρας» του Dior, σε προσκαλεί να ανακαλύψεις τρεις άνδρες, που στην πραγματική ζωή, έχουν επιλέξει το σπάνιο μονοπάτι προς την αυθεντικότητα. Μία επιστροφή στις αρχές και στα ουσιαστικά στοιχεία της ύπαρξης, που θαυμάζει σε αυτούς τους ανώνυμους και απρόσμενους ήρωες. Το φιλμ σκηνοθέτησε το δίδυμο “Mercenary”.

Εικόνες που αιχμαλωτίζουν την καθηλωτική δύναμη αυτών των νέων «Άγριων Ανδρών» που γίνονται ένα με τη φύση

1ο Επεισόδιο των ντοκιμαντέρ της Dior – “Solace” 

Στο αυστραλιανό έργο «Solace», ο σέρφερ Harrison Roach ζει μόνο για τον ωκεανό αλλά και μέσω αυτού. Σε έναν πνευματικό διάλογο με τον εαυτό του, παρακολουθώντας το τέλειο κύμα ημέρα με την ημέρα. Απρόθυμος για κάθε ενδεχόμενο επίδειξης, καλλιεργεί μία πραγματικά στοχαστική φιλοσοφία ζωής.

2o Επεισόδιο των ντοκιμαντέρ της Dior – “Gaucho” 

dior

Γοητευμένος από τον τρόπο ζωής «Gaucho», ο αυστριακός Jakob Von Plessen ακολούθησε το μονοπάτι των ηρώων των παιδικών του ηρώων. Απομονωμένος στο μεγαλείο των παταγονικών τοπίων αλληλοεπιδρά με τα άλογα του και καλωσορίζει όσους επιθυμούν να ανακαλύψουν αυτόν τον τρόπο ζωής.

3ο Επεισόδιο των ντοκιμαντέρ της Dior – “El Capitan” 

dior

Τέλος, ο Ethan Pringle, ο επιβάτης με τα γυμνά χέρια, σχηματίζει ένα σώμα στο βράχο “El Capitan” του διάσημου εθνικού πάρκου Yosemite της καλιφορνέζικης ερήμου. Με εντυπωσιακή γενναιότητα και χάρη, αψηφά το κενό και εξερευνά συνεχώς νέα μονοπάτια φυσικής και πνευματικής ανύψωσης.

Η δημιουργία των πρωτοποριακών ντοκιμαντέρ

Για τον Dior, το δίδυμο δημιουργών ταινιών αποτελούμενο από τον Clement Beauvais και τον Arthur de Kersauson ήρθε για να συστήσει αυτούς τους μοναδικούς και με ισχυρή βούληση άντρες. Πεπεισμένοι για την αναγκαιότητα αληθινών συναντήσεων, πήραν τον χρόνο να «εξημερώσουν» αυτούς τους περιπετειώδεις άντρες που απήγαγαν τη φύση.

Σε αναζήτηση και ιδανικό, δουλεύοντας σε όλον τον κόσμο, κάποιες φορές χρειάστηκε να κάνουν γυρίσματα σε ακραίες συνθήκες για να καταγράψουν αυθεντικές στιγμές. Επέλεξαν να προσεγγίσουν τον ανδρικούς χαρακτήρες σε ένα ρολό φιλμ 16 χιλιοστών, που πλέον είναι σπάνιο. Οι εικόνες τους παρουσιάζουν μία μοναδική ματιά, μία πραγματική δόνηση, επιτρέποντας τους να απεικονίσουν αυτούς τους τρεις μοναχικούς, βαθυστόχαστους και ταπεινούς ήρωες.

Έχουν επιλέξει τη σκληρή δουλειά και το στοχασμό. Καθώς και τη μακροπρόθεσμα τεχνική εξειδίκευση. Τίποτα απολύτως δεν μπορεί να τους κάνει να επιθυμήσουν να είναι οπουδήποτε αλλού.