Σήμερα, η Dyson δεσμεύεται να διαθέσει μισό δισεκατομμύριο βρετανικές λίρες για να επεκτείνει και να επιταχύνει την έρευνα και την τεχνολογική της ανάπτυξη σε όλο το χαρτοφυλάκιο ομορφιάς της, ανακοινώνοντας σχέδια για το λανσάρισμα 20 νέων προϊόντων ομορφιάς μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια. Παράλληλα με αυτή την επένδυση, η Dyson δημοσιεύει επίσης τα αποτελέσματα της πιο ολοκληρωμένης έρευνας για τα μαλλιά της, εμβαθύνοντας στην κατανόηση των τύπων μαλλιών, των διαφορετικών styling και των αντιλήψεων για τους τύπους μαλλιών και την υγεία των μαλλιών σε όλο τον κόσμο.

Η Dyson επενδύει σταθερά σε πρωτοποριακή τεχνολογία. Πριν από έξι χρόνια, έφερε επανάσταση στη φροντίδα των μαλλιών με την κυκλοφορία του σεσουάρ μαλλιών Dyson Supersonic™ – μια συσκευή που χρησιμοποιεί γρήγορη, ελεγχόμενη ροή αέρα και έξυπνο έλεγχο της θερμότητας για να στεγνώνει γρήγορα τα μαλλιά, διατηρώντας παράλληλα τα μαλλιά δυνατά και υγιή. Έκτοτε, η Dyson έχει αναπτύξει μια σειρά συσκευών styling που έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν ανώτερα hair styles για όλους τους τύπους μαλλιών, περιορίζοντας την έκθεση σε υπερβολική θερμική φθορά. Η απόδοση των συσκευών styling της Dyson προέρχεται από μια δεκαετία έρευνας – από τη δομή της τρίχας έως τη δυναμική της ροής του αέρα – ενώ παράλληλα κατανοεί την επίδραση της θερμικής, μηχανικής και χημικής βλάβης.

Η έρευνα βρίσκεται στον πυρήνα της Dyson

Στις τέσσερις τεχνολογικές πανεπιστημιουπόλεις της Dyson, 6.000 μηχανικοί και επιστήμονες έχουν πρόσβαση σε εκατοντάδες εργαστήρια. Αυτοί οι χώροι επιτρέπουν την συνεχή δοκιμή νέων ιδεών και τεχνολογιών 24 ώρες το 24ωρο. Για να κατανοήσει η Dyson πραγματικά πώς συμπεριφέρονται όλοι οι τύποι μαλλιών και να συνεχίσει να εντοπίζει καλύτερους και πιο υγιεινούς τρόπους για το styling, η ομάδα αναπτύσσει δοκιμαστικές έρευνες και χρησιμοποιεί εξοπλισμό προηγμένης τεχνολογίας. Μηχανήματα όπως ηλεκτρονικά μικροσκόπια σάρωσης, θερμικές κάμερες και μηχανές ροής αέρα με καπνό και λέιζερ βοηθούν τους μηχανικούς να κατανοήσουν καλύτερα τον αντίκτυπο της φθοράς των μαλλιών, όλους τους τύπους μαλλιών και τις επιδράσεις της ροής αέρα υψηλής ταχύτητας.

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας για όλους τους τύπους μαλλιών παραμένει σημαντική για να εστιάσουν οι ομάδες έρευνας και ανάπτυξης. Για πάρα πολύ καιρό, υπήρχε τόσο παρανόηση όσο και παραποίηση σε όλες τις συσκευές styling, ώστε να ανταποκρίνονται πραγματικά στους διαφορετικούς τύπους μαλλιών, προφυλάσσοντας παράλληλα τα μαλλιά από τη θερμική φθορά. Αυτή η επένδυση θα δημιουργήσει νέους εργαστηριακούς χώρους για να συνεχίσει η Dyson την κατανόηση των παγκόσμιων τύπων μαλλιών και της φθοράς, ενώ παράλληλα θα υποστηρίξει τη συνεχή διαφοροποίηση της τεχνολογίας ομορφιάς της Dyson.

Από τον φλοιό στην επιδερμίδα, από τη ρίζα στην άκρη – η Παγκόσμια Μελέτη Μαλλιών της Dyson για το 2022

Η κατανόηση των καταναλωτών παραμένει κεντρικό μέρος της διαδικασίας σχεδιασμού της Dyson, υποστηριζόμενη από την επιστήμη και την έρευνα για τα μαλλιά. Αυτή η έρευνα και η κατανόηση καθορίζει τις μηχανολογικές μας αποφάσεις και δίνει τη δυνατότητα στους μηχανικούς να κατασκευάζουν συσκευές που προσφέρουν καλύτερα hair styles υποστηριζόμενα από την επιστήμη, προσφέροντας υγιή, κομψά μαλλιά κάθε μέρα, ανεξάρτητα από τον τύπο μαλλιών. Η εμμονή της Dyson με τα μαλλιά οδήγησε στη δημιουργία μιας από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες μελέτες μαλλιών. Αυτή η έρευνα διερευνά την υγεία των μαλλιών, τις αντιλήψεις για τα μαλλιά, τις συνήθειες και τις στάσεις απέναντι στο styling των μαλλιών σε 23 αγορές και 23.000 άτομα – επιτρέποντας στους μηχανικούς της Dyson να κατανοήσουν βαθύτερα τις απογοητεύσεις του styling στον πραγματικό κόσμο.

Βασικά αποτελέσματα της μελέτης:

Αντίληψη για τα μαλλιά & λανθασμένες αντιλήψεις για την υγεία των μαλλιών:

– 7 στους 10 ερωτηθέντες λένε ότι τα μαλλιά τους έχουν υποστεί ζημιά, με την πιτυρίδα, την τριχόπτωση και το γκριζάρισμα των μαλλιών να αποτελούν τις κυριότερες ανησυχίες. Ωστόσο, αυτές δεν είναι ανησυχίες για τη φθορά. Το 67% όλων των ερωτηθέντων συμφωνεί επίσης ότι τα μαλλιά τους είναι υγιή, παρά το γεγονός ότι είναι κατεστραμμένα.

– Ωστόσο, οι ερωτηθέντες φαίνεται να κατανοούν πώς φαίνονται και πώς αισθάνονται τα “υγιή” μαλλιά, περιγράφοντάς τα ως λαμπερά (36%), λεία (29%) και συνδέοντάς τα με ένα υγιές τριχωτό της κεφαλής (26%).

“Η πιτυρίδα, η τριχόπτωση και το γκριζάρισμα των μαλλιών δεν αποτελούν μορφές φθοράς, αλλά ανησυχίες για το τριχωτό της κεφαλής και την ανάπτυξη των μαλλιών. Η φθορά των μαλλιών αναφέρεται στη διάσπαση της επιδερμίδας και του φλοιού της τρίχας, η οποία μπορεί να οδηγήσει στο να φαίνονται τα μαλλιά σας φριζαρισμένα, θαμπά ή να σπάει η τρίχα. Ο καλύτερος τρόπος για να επιτύχετε υγιή μαλλιά είναι η πρόληψη και η ελαχιστοποίηση της έκθεσης σε αιτίες φθοράς. Αυτό περιλαμβάνει την ακραία θερμότητα, η οποία κάνει τα μαλλιά πιο αδύναμα και πιο επιρρεπή στο σπάσιμο και την ψαλίδα”, δηλώνει ο Rob Smith, Dyson Senior Principal Hair Scientist.

Συνήθειες και στάσεις απέναντι στο styling:

– Η παγκόσμια μελέτη της Dyson για τα μαλλιά αποκαλύπτει ότι 8 στους 10 ανθρώπους λούζουν τα μαλλιά τους κάθε μέρα ή μία φορά κάθε 2 ημέρες.

– Οι καταναλωτές αλλάζουν τις συνήθειες του styling μετά την πανδημία: Η Dyson αποκαλύπτει ότι ενώ 6 στους 10 καταναλωτές άλλαξαν τις συνήθειες του styling στο σπίτι, τουλάχιστον το 20% επέστρεψε στις προ της πανδημίας συνήθειές του και αυτό συνεχίζει να αυξάνεται.

– 6 στους 10 παγκοσμίως άλλαξαν τις συνήθειες των μαλλιών τους λόγω της πανδημίας, φτιάχνοντας λιγότερο τα μαλλιά τους (17%) και χρησιμοποιώντας λιγότερα προϊόντα μαλλιών (9%).

– Ωστόσο, συνεχίζεται η επιμέλεια στη βασική περιποίηση και το styling των μαλλιών. Οι λακ μαλλιών, τα προϊόντα ενυδάτωσης, τα βελτιωτικά λάμψης και τα συνήθη μαλακτικά χρησιμοποιούνται 3-4 φορές την εβδομάδα.

“Το πόσο συχνά λούζετε τα μαλλιά σας εξαρτάται από τον τύπο των μαλλιών σας, το επίπεδο δραστηριότητας και το περιβάλλον. Το υπερβολικό πλύσιμο μπορεί να είναι πολύ επιζήμιο, απογυμνώνοντας το τριχωτό της κεφαλής από τα φυσικά έλαια, ενώ αφήνει τα μαλλιά ξηρά. Γενικά, όσο πιο λιπαρά είναι τα μαλλιά ή το τριχωτό της κεφαλής σας, τόσο πιο συχνά μπορείτε να πλένετε τα μαλλιά σας. Τα ίσια μαλλιά μπορεί να αισθάνονται πιο εύκολα άτονα λόγω της συσσώρευσης λιπαρών ουσιών, ενώ τα σπαστά, κυματιστά και σγουρά απορροφούν λιπαρές ουσίες και απαιτούν λιγότερο λούσιμο. Να φροντίζετε το τριχωτό της κεφαλής σας και να χρησιμοποιείτε σαμπουάν κατάλληλα για τον τύπο των μαλλιών σας. Λάβετε υπόψη σας τα επίπεδα ρύπανσης στο περιβάλλον σας και ξεπλύνετε τους ρύπους και από τα μαλλιά, καθώς ο συνδυασμός ρύπανσης και υπεριωδών στοιχείων μπορεί να προκαλέσει αυξημένα επίπεδα φθοράς στα μαλλιά”, δηλώνει ο Rob Smith, Senior επιστήμονας μαλλιών της Dyson.

Η τελευταία τεχνολογία περιποίησης μαλλιών της Dyson

Ισιωτικό Dyson CorraleTM

Κατάλληλο για όλους τους τύπους μαλλιών, το ισιωτικό Dyson Corrale™ διαθέτει πρωτοποριακή τεχνολογία με εύκαμπτες πλάκες, σχεδιασμένη για να εφαρμόζει την κατάλληλη θερμότητα και ένταση ομοιόμορφα στις τούφες των μαλλιών σε κάθε πέρασμα, μειώνοντας την εξάρτηση από τη θερμότητα.

Σε συνδυασμό με την τεχνολογία της ισχυρής 4-cell μπαταρίας ιόντων λιθίου της Dyson, το ισιωτικό Dyson Corrale™ προσφέρει ασύρματη απόδοση, καθιστώντας το, την ιδανική συσκευή για όσους θέλουν να φροντίζουν τα μαλλιά τους μειώνοντας τη φθορά από τη θερμότητα χωρίς συμβιβασμούς στο styling. Η ασύρματη συσκευή επιτρέπει το styling από το γραφείο μέχρι την βραδινή έξοδο, ιδανικό για το πάρτι στο γραφείο ή για φρεσκάρισμα καθ’ οδόν προς τις γιορτινές οικογενειακές συγκεντρώσεις.

Το ισιωτικό Dyson Corrale™ αποδίδει τρεις ακριβείς θερμοκρασίες, χρησιμοποιώντας έναν αισθητήρα που μετρά τη θερμοκρασία 100 φορές το δευτερόλεπτο. Αυτή η τεχνολογία επικοινωνεί με έναν μικροεπεξεργαστή, ο οποίος με τη σειρά του ελέγχει το σύστημα θέρμανσης για να παρέχει ακριβή, συγκεκριμένη θερμότητα.

Σεσουάρ μαλλιών Dyson Supersonic TM

Σχεδιασμένο για διαφορετικούς τύπους μαλλιών, το σεσουάρ μαλλιών Dyson Supersonic™ είναι ισχυρό και γρήγορο. Η συσκευή χρησιμοποιεί μια γρήγορη αλλά εστιασμένη ροή αέρα, είναι σχεδιασμένο για ευελιξία, είναι πιο αθόρυβο από άλλες συσκευές και ελέγχει έξυπνα τη θερμοκρασία για να βοηθήσει στην προστασία των μαλλιών από ακραίες θερμικές φθορές.

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά σεσουάρ μαλλιών, το σεσουάρ μαλλιών Dyson SupersonicTM μετρά τη θερμοκρασία του αέρα πάνω από 40 φορές το δευτερόλεπτο για να ρυθμίζει τη θερμοκρασία εξόδου. Διαθέτοντας την έξυπνη τεχνολογία ελέγχου θερμότητας της Dyson, το σεσουάρ μαλλιών Dyson Supersonic™ αποτρέπει την ακραία θερμική φθορά, για να βοηθήσει στην προστασία της λάμψης των μαλλιών.

Dyson Airwrap TM multi-styler

Η Dyson παρουσίασε πρόσφατα το Airwrap με τις καλύτερες επιδόσεις και την υψηλότερη αποδοτικότητα που έχει προσφέρει μέχρι σήμερα – το Dyson AirwrapTM multi-styler. Οι μηχανικοί της Dyson αμφισβήτησαν το δικό τους σχεδιασμό για να μικροποιήσουν και να πολλαπλασιάσουν το φαινόμενο Coanda, πρωτοπορώντας σε μία πλήρως προσαρμόσιμη συσκευή styling που προσφέρει μια σειρά από στυλ για διαφορετικούς τύπους μαλλιών, χωρίς ακραία θερμότητα.

Οι νέας γενιάς κύλινδροι styling που διαθέτουν περιστρεφόμενο κρύο άκρο, πετυχαίνουν τη δημιουργία wavy και curly hair styles πιο γρήγορα και πιο εύκολα – χωρίς φθορά από τη θερμότητα, για να βοηθήσουν στη διατήρηση της δύναμης των μαλλιών . Συνδυάζοντας τα αποτελέσματα που επιτυγχάνονταν προηγουμένως με δύο κυλίνδρους σε ένα, τώρα οι χρήστες μπορούν να κάνουν styling, δημιουργώντας δεξιόστροφες και αριστερόστροφες μπούκλες και κυματιστά μαλλιά, χωρίς να χρειάζεται να αλλάξουν εξάρτημα στη μέση του styling. Οι επανασχεδιασμένες βούρτσες παρέχουν σχήμα ακριβείας με ενισχυμένη απόδοση Coanda, μαζί με ένα ολοκαίνουργιο εξάρτημα διπλής χρήσης για στέγνωμα και styling χωρίς φριζάρισμα Coanda. Συνδυάζοντας δύο εξαρτήματα σε ένα, το εξάρτημα διπλής χρήσης λείανσης Coanda απομακρύνει το φριζάρισμα με ένα μόνο πέρασμα, χωρίς υπερβολική θερμότητα και μεταμορφώνεται σε ένα ισχυρό σεσουάρ με το πάτημα ενός διακόπτη.

Στατιστικά της επιστήμης των μαλλιών:

– Κάθε τρίχα έχει τα δικά της νεύρα, την αιμάτωσή της και τους δικούς της μύες.

– Μια τούφα μπορεί επίσης να υποστηρίξει βάρος έως και 2 kg.

– Τα μαλλιά είναι νεκρά όταν φεύγουν από το τριχωτό της κεφαλής- δεν μπορούν να επουλωθούν όταν καταστραφούν.

– Η υπερβολική θερμότητα αλλάζει το σχήμα των κλώνων κερατίνης μέσα στα μαλλιά – Σε θερμοκρασία άνω των 150°C, η α-κερατίνη μετατρέπεται αργά σε β-κερατίνη, η οποία, με την πάροδο του χρόνου, καθιστά τα μαλλιά πιο αδύναμα και λιγότερο ελαστικά.

– Κάθε χρόνο αναπτύσσετε περίπου 11 χιλιόμετρα μαλλιών στο κεφάλι. Το μέσο ανθρώπινο κεφάλι έχει 80.000 – 150.000 τρίχες. Τα μαλλιά είναι ο δεύτερος ταχύτερα αναπτυσσόμενος ιστός στο σώμα, μετά το μυελό των οστών.

– Τα λαμπερά μαλλιά είναι υγιή μαλλιά. Οι υγιείς τούφες αντανακλούν περισσότερο φως, ενώ οι πόροι μέσα στα κατεστραμμένα μαλλιά διασκορπίζουν το φως παντού, μειώνοντας τη λάμψη.

– Τα ασιατικά μαλλιά είναι πιο τραχιά από τα δυτικά μαλλιά. Οι χοντρές τρίχες κρατούν καλύτερα το styling, επειδή κάθε τούφα είναι πιο χοντρή. Ωστόσο, μπορεί να είναι επιρρεπή στο φριζάρισμα και, ως εκ τούτου, είναι πιο δύσκολο να διαμορφωθούν.