Μπορεί σήμερα να είναι από τα πιο γνωστά μοντέλα, όμως κάποτε η Emily Ratajkowski δεν ήταν στο προσκήνιο όπως σήμερα. Ευρέως γνωστή στο κοινό έγινε μέσα από την συμμετοχή της στο video clip του τραγουδιού ‘Blurred Lines‘ που ήταν στην κορυφή των charts για πολλές εβδομάδες, παγκοσμίως, το 2013.

Μέρος της επιτυχίας του hit οφείλεται και στο video του τραγουδιού, το οποίο έδειχνε τον Καναδό τραγουδιστή Robin Thicke και τους Pharrel Williams και T.I. να χορεύουν ανάμεσα σε γυμνά μοντέλα. Μεταξύ τους και η πασίγνωστη σήμερα, Emily Ratajkowski.

Η οποία, αποκαλύπτει στο νέο της βιβλίο ‘My Body’ πως στα γυρίσματα είχε παρενοχληθεί σεξουαλικά από τον μεθυσμένο Thicke – ο οποίος έχει παραδεχτεί ότι είχε την συνήθεια να εμφανίζεται πιωμένος στα σετ. Συγκεκριμένα, όσο εκείνη έκανε την δουλειά της, γυρίζοντας το βίντεο, εκείνος ήρθε από πίσω της και της χούφτωσε το γυμνό στήθος.

Εκείνη φώναξε και αμέσως η σκηνοθέτις, Diane Martel, έστρεψε την προσοχή της σε εκείνη, ρωτώντας την εάν είναι εντάξει. Ωστόσο, η 22χρονη τότε Ραταϊκόφσκι συνέχισε την δουλειά της σαν επαγγελματίας και γύρισε, το γνωστό πλέον, βίντεο.

Ενστικτωδώς απομακρύνθηκα, κοιτώντας τον στα μάτια. Εκείνος χαμογέλασε αμήχανα και γύρισε την πλάτη. Με έκανε να νιώσω ‘γυμνή’, για πρώτη φορά εκείνη την ημέρα. Αποφάσισα να μην το αφήσω να χαλάσει την δουλειά μου και συνέχισα. Ωστόσο, απέφευγα τον Thicke την υπόλοιπη ημέρα. Ένιωθα την ντροπή να κυλάει μέσα στο σώμα μου.

Δεν αντέδρασα, όχι πως όφειλα να το κάνω, δηλαδή”.

Η Martel επιβεβαίωσε την ιστορία της Emily, αναφέροντας ότι θυμάται και το σκηνικό αλλά και το γεγονός ότι ο Thicke ήταν μεθυσμένος εκείνη την ημέρα. Επίσης, επισήμανε ότι εντυπωσιάστηκε από τον επαγγελματισμό της.

Το συγκεκριμένο τραγούδι έχει διχάσει και για άλλους λόγους το κοινό, καθώς οι στίχοι του εξυμνούν την αγνόηση της έννοιας της συναίνεσης στο σεξ. Ως αποτέλεσμα, πολλοί σταθμοί και μαγαζιά, σήμερα, δεν το συμπεριλαμβάνουν στις playlists τους.

Ακόμη, το 2015 το δικαστήριο αποζημίωσε την οικογένεια του Marvin Gaye με 7 εκατομμύρια δολάρια, καθώς έκρινε ότι το ‘Blurred Lines’ είναι αντιγραφή από την μουσική του.