Η Vital Voices επιλέχθηκε ως πρώτος χορηγός

Η Estée Lauder, η ναυαρχίδα της The Estée Lauder Companies Inc., ανακοινώνει με υπερηφάνεια την έναρξη λειτουργίας του Estée Lauder Emerging Leaders (ELEL) Fund, ενός φιλανθρωπικού ταμείου στο πλαίσιο του Estée Lauder Companies Charitable Foundation. Αποστολή του ELEL Fund είναι να επαναπροσδιορίσει την ηγεσία, υποστηρίζοντας μια νέα γενιά αναδυόμενων γυναικών ηγετών και αμφισβητώντας τα στερεότυπα των φύλων στον τομέα αυτό. Το Ταμείο θα στηρίξει παγκόσμιους οργανισμούς που παρέχουν ευκαιρίες για την ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων, καλλιεργούν υποστηρικτικές κοινότητες και υποστηρίζουν ανερχόμενες ηγέτιδες με τολμηρό όραμα αλλαγής.

Η Estée Lauder πραγματοποίησε μια αρχική επένδυση ύψους 1 εκατ. δολαρίων στο ELEL Fund, το οποίο θα στηρίξει οργανισμούς που σχετίζονται με την αποστολή αυτή. Η Vital Voices, ένας παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που επενδύει σε γυναίκες ηγέτες, έχει επιλεγεί ως ο πρώτος συνεργάτης του προγράμματος του ELEL Fund, το οποίο ξεκινά τον Ιούλιο του 2022. Πρόσθετες επιχορηγήσεις από το Ταμείο ELEL θα ανακοινωθούν το επόμενο έτος.

 

Παγκόσμια έκθεση για την ηγεσία και το φύλο από την Estée Lauder

Για να αποκτήσει μια βαθύτερη κατανόηση των αντιλήψεων για την ηγεσία και τις προκαταλήψεις λόγω φύλου σε όλο τον κόσμο, η μάρκα Estée Lauder ανέθεσε στην Glocalities, ένα διεθνές πρακτορείο έρευνας αγοράς, μια παγκόσμια μελέτη σε περισσότερους από 5.700 άνδρες και γυναίκες σε 11 χώρες. Η έρευνα αποκάλυψε πώς ενώ εξακολουθούν να επικρατούν προκαταλήψεις και στερεότυπα σχετικά με το φύλο στον τομέα της ηγεσίας, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες εκτιμούν τις ίδιες ιδιότητες σε έναν ηγέτη – αξιοπιστία, ακεραιότητα και αφοσίωση – οι οποίες δεν συνδέονται με το φύλο. Ωστόσο, ενώ ηγετικές ικανότητες, όπως η δύναμη και η αποφασιστικότητα, εκτιμώνται εξίσου στους άνδρες και στις γυναίκες, συνδέονται πιο έντονα με τους άνδρες. Η μελέτη αποκαλύπτει τα εμπόδια και τις λύσεις για την προώθηση της ηγεσίας χωρίς αποκλεισμούς φύλου.

 

Η Κληρονομιά της Estée Lauder

Ως μία από τις κορυφαίες μάρκες ομορφιάς και κύρους παγκοσμίως, η Estée Lauder συνεχίζει να εμπνέεται από την ιδρύτρια της, την κυρία Estée Lauder και την πίστη της στις άπειρες δυνατότητες του γυναικείου φύλου. Το ELEL Fund θα ενισχύσει τη δέσμευση της μάρκας για την πρόοδο των γυναικών, αντιμετωπίζοντας ορισμένες από τις προκαταλήψεις που υπάρχουν ως προς το φύλο και αλλάζοντας την αντίληψη για την ικανότητα στην ηγεσία.

 

“Η κληρονομιά της μάρκας Estée Lauder, που μετρά 75 χρόνια, δείχνει τι μπορεί να επιτύχει μια γυναίκα με όραμα”, δήλωσε ο Stéphane de La Faverie, Global Brand President, Estée Lauder & AERIN Beauty και Group President, The Estée Lauder Companies. “Μέσω του έργου του Estée Lauder Emerging Leaders Fund και των συνεργατών του προγράμματος, θα υπερασπιστούμε τις γυναίκες, έτσι ώστε να έχουν την ευκαιρία να συνεισφέρουν και να ηγηθούν στους χώρους εργασίας τους και στις κοινότητές τους. Θέλουμε να επαναπροσδιορίσουμε τι σημαίνει να είσαι ηγέτης και τα εφόδια που χρειάζονται για να ηγηθείς. Θέλουμε να δούμε περισσότερες γυναίκες σαν την κυρία Estée Lauder στον κόσμο”.

 https://www.instagram.com/p/CdL_PGWsEk-/

Το πρόγραμμα VV Visionaries Leadership Program σε συνεργασία με το ELEL Fund

Το Estée Lauder Emerging Leaders Fund επέλεξε το Vital Voices, έναν παγκόσμιο μη κερδοσκοπικό οργανισμό που επενδύει σε γυναίκες ηγέτες που αναλαμβάνουν τις μεγαλύτερες προκλήσεις του κόσμου, ως τον πρώτο επίσημο συνεργάτη του προγράμματος και αποδέκτη της επιχορήγησης. Με κοινή αποστολή την προώθηση των γυναικών και τον επαναπροσδιορισμό της ηγεσίας, το ELEL Fund και η Vital Voices δημιούργησαν ένα προσαρμοσμένο διαδικτυακό και πρόγραμμα ανάπτυξης ηγετικών ικανοτήτων για επερχόμενους ηγέτες παγκοσμίως. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα ενταχθούν στην κοινότητα Vital Voices που αποτελείται από περισσότερες από 20.000 γυναίκες σε 184 χώρες, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η Estée Lauder Global Changemaker, Amanda Gorman. Οι αιτήσεις είναι τώρα ανοιχτές για τo πρώτο και τo δεύτερη group και είναι προσβάσιμες στη διεύθυνση vitalvoices.org.

 

“Στο Vital Voices έχουμε διαπιστώσει ότι οι γυναίκες ηγούνται με διαφορετικό τρόπο, και αυτή η διαφορά είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται ο κόσμος μας”, δήλωσε η Alyse Nelson, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του Vital Voices. “Η συνεργασία μας με το Estée Lauder Emerging Leaders Fund θα εντοπίσει ανερχόμενες γυναίκες ηγέτες με τολμηρό όραμα για θετική αλλαγή και θα τους παρέχει τις δεξιότητες, το δίκτυο και τους πόρους που χρειάζονται για να κάνουν αυτό το όραμα πραγματικότητα”.

 

Για να μάθετε περισσότερα για το Ταμείο ELEL, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα esteelauder.com.

 

Ακολουθήστε το @esteelauder και το hashtag #LeadYourWay για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.