Για 2η συνεχόμενη χρονιά, η BIC διοργάνωσε την Εβδομάδα Εκπαίδευσης με σκοπό να προάγει τη δημιουργική γραφή και την κοινωνική εκπαίδευση. Από τις 11 έως τις 19 Νοεμβρίου, περισσότεροι από 100 εθελοντές εργαζόμενοι της BIC συνάντησαν 3.104 μαθητές και φοιτητές, 420 εκπαιδευτικούς και 300 γονείς από 22 σχολεία που συμμετείχαν στην ενέργεια.

 «Μαζί γράφουμε το μέλλον»

Πρώτο σταθμός ήταν τα σεμινάρια δημιουργικής γραφής με τη Μαριλένα Καββαδά. Η κ.Καββαδά, συγγραφέας, χορογράφος και νηπιαγωγός (MED) πραγματοποίησε εργαστήρια σε διάφορα σημεία της Αττικής με τρία διαφορετικά concepts. Το εργαστήριο «Απελευθέρωσε την φαντασία και την δημιουργικότητα σου» απευθυνόταν σε παιδιά και εκπαιδευτικούς και είχε στόχο να ενθαρρύνει τα παιδιά να εκφράσουν τις ιδέες τους σε λέξεις και εικόνες. Το «Γράψτε και εικονογραφήστε μια ιστορία στην τάξη» μάθαινε στους εκπαιδευτικούς να ενθαρρύνουν τα παιδιά να γράψουν και να ζωγραφίζουν τις δικές τους ιστορίες με τη φαντασία τους. Το «Γράψτε και εικονογραφήστε ένα παραμύθι στο σπίτι» απευθυνόταν πλέον στους γονείς, οι οποίοι έμαθαν να περνούν δημιουργικά τον χρόνο με τα παιδιά τους στο σπίτι, γράφοντας και εικονογραφώντας ιστορίες, ενισχύοντας έτσι τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών τους.

Δεύτερη στάση τα παραoλυμπιακά αθλήματα με τον Μάκη Καλαρά. Ο παραολυμπιονίκης Μάκης Καλαράς μίλησε σε μαθητές 11 σχολείων για την αναπηρία και την ισότητα και καλλιέργησε την ανάπτυξη της συναισθηματικής ενσυναίσθησής τους. Μίλησε για την κινητική του αναπηρία, για το πώς έγινε αυτόνομος και πώς κατάφερε να γίνει παραολυμπιονίκης. Στη συνέχεια, τα παιδιά δοκίμασαν τις δυνάμεις τους σε παραολυμπιακά αθλήματα, όπως Basket σε αναπηρικά αμαξίδια, Boccia, Goalball, Sitting Volley. Στόχος ήταν να ενισχυθούν τα μηνύματα ισότητας και αποδοχής της διαφορετικότητας -αξίες που αφορούν και τα παιδιά και τους ενήλικες.

Η Εβδομάδα Εκπαίδευσης BIC πραγματοποίηθηκε παράλληλα σε περίπου 40 χώρες σε 5 ηπείρους, με τις δράσεις κάθε χώρας να σχεδιάζονται με βάση τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Ο Gonzalve Bich, Παγκόσμιος Chief Executive Officer της BIC δήλωσε ότι «ως οργανισμός τρίτης γενιάς, νοιαζόμαστε έμπρακτα για τις γενιές πριν από εμάς και για αυτές που θα ακολουθήσουν. Κάθε μέλος της οικογένειας BIC έχει την ευκαιρία και ευθύνη να συμβάλλει ουσιαστικά στην βελτίωση της ζωής των συνανθρώπων μας και πρωτοβουλίες, όπως η Εβδομάδα Εκπαίδευσης μας επιτρέπουν να εφαρμόσουμε τις αξίες μας και να τις μετατρέψουμε σε δράσεις στις τοπικές κοινότητες».