Ο άνθρωπος είναι ένα ον που είναι άρρηκτα συνδεμένο με τη φύση… Από τα πρώτα βήματα του στον πλανήτη εκεί που χάνεται ο χρόνος μέχρι τις μέρες μας, ο άνθρωπος έχει την ανάγκη να βρίσκεται διαρκώς κοντά στη φύση, καθώς μόνο έτσι μπορεί να αισθανθεί «ολοκληρωμένος». Δυστυχώς, οι σύγχρονοι εξαντλητικοί ρυθμοί ζωής, η καθημερινότητα που ασφυκτιά μέσα σε μια συνεχιζόμενη ρουτίνα και η «γκρίζα» και γεμάτη stress ζωή στην πόλη, κόβουν τον ομφάλιο λώρο που ενώνει τον άνθρωπο με τη φύση.

Για αυτό και ανεξαρτήτως ηλικίας, οικονομικής κατάστασης και πολιτισμικής ταυτότητας ο σύγχρονος άνθρωπος αναζητάει πολύ συχνά «καταφύγιο» στη φύση. Όπως άλλωστε η υιοθέτηση ενός τρόπου ζωής κοντά στη φύση έχει πολλαπλά οφέλη για όλους μας… Η φύση «θεραπεύει», καθώς ο άνθρωπος όταν βρίσκεται πιο κοντά σε αυτή μειώνει τον θυμό, τον φόβο και το άγχος, χαμηλώνοντας τις τιμές των ορμονών που σχετίζονται με τα αρνητικά συναισθήματα. Παράλληλα, η φύση «απαλύνει» τον σωματικό πόνο, «αυξάνει» την προσοχή και «βελτιώνει» τη νοητική μας λειτουργία, «ανανεώνει» την πίστη μας για το αύριο και μεγαλώνει το προσδόκιμο της ζωής. Και εκτός από τα παραπάνω, η φύση μας συνδέει με τους συνανθρώπους μας και μας βοηθάει να γίνουμε πιο κοινωνικοί!

Έτσι λοιπόν, η εξασφάλιση ενός χώρου που να μας θυμίζει την φυσική μας «καταγωγή» είναι ζωτικής σημασίας, αλλά και επιτακτική ανάγκη. Μάλιστα, δεκάδες επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι ο χώρος που μας περιβάλλει μπορεί να αυξήσει ή να μειώσει το stress, επηρεάζοντας με καταλυτικό τρόπο τόσο την σωματική όσο και ψυχική μας υγεία. Και επειδή σίγουρα για τους περισσότερους που ζούμε στην πόλη δεν μας είναι πάντοτε εύκολο να τρέχουμε σε παραλίες, δάση, βουνά και… λαγκάδια, τι καλύτερο από το να ξεκινήσουμε από το ίδιο το σπίτι μας, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα που έχει ως στόχο να μας γαληνεύει και να μας χαλαρώνει.

Το φετινό Φεβρουάριο, η IKEA μας δίνει τη δυνατότητα να νιώσουμε τα οφέλη της φύσης, μέσα στον δικό μας προσωπικό χώρο. Φέρνοντας στο επίκεντρο τη δημιουργικότητα και τη βιωσιμότητα, οι προτάσεις της IKEA συνενώνουν το παραδοσιακό με το μοντέρνο, συνδυάζοντας έντονους αλλά και φυσικούς χρωματισμούς με το πάντοτε διαχρονικό ρουστίκ. Συνεχίζοντας τη παράδοση που θέλει την IKEA να σέβεται το περιβάλλον, τα έπιπλα της είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να φέρνουν στο προσκήνιο έναν τρόπο ζωής που συνδέεται με τη φιλοσοφία του well-being.

Σκεφτείτε πόσο διαφορετικό και πιο «φωτεινό» θα δείχνει κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας με ένα ντουλάπι με καθρέπτη KORNSJÖ που διακρίνεται για τον χαρακτηριστικό στρογγυλό καθρέπτη ή το πως μια πολυθρόνα BINGSTA μπορεί να γίνει το τέλειο spot για χαλάρωση, αλλά και ένα σκαμπό σχεδιαστηρίου LIDKULLEN θα σας βοηθήσει να υιοθετήσετε μια πιο σωστή στάση σώματος την ώρα που εργάζεστε.

Και ως είθισται η μεγάλη γκάμα των προϊόντων της νέας συλλογής IKEA δεν σταματάει εδώ! Το ανθεκτικό χαλί HILDIGARD σας δίνει την αίσθηση ότι περπατάτε σε ένα πλούσιο κήπο, ενώ οι κουρτίνες GUNRID που έρχονται μαζί με ειδικό φίλτρο αέρα, όχι μόνο θα αναβαθμίσουν αισθητικά των χώρο σας, αλλά παράλληλα θα σας προσφέρουν καθαρό αέρα, καθώς οι συγκεκριμένες κουρτίνες είναι ειδικά μελετημένες επιστημονικά για να εξουδετερώνουν τα βλαβερά συστατικά που αιωρούνται στην ατμόσφαιρα. Εάν βέβαια επιθυμείτε να υιοθετήσετε μια πιο παιχνιδιάρικη διάθεση για τις κουρτίνες σας, μπορείτε να προτιμήσετε τις κουρτίνες ALPKLÖVER, οι οποίες θα σας κάνουν να αισθάνεστε ότι όντως ζείτε στο δάσος.

Με τη νέα συλλογή αναβαθμίζεται όχι μόνο ο φυσικός, αλλά και ο τεχνητός φωτισμός του προσωπικού σας χώρου, καθώς η νέα σειρά φωτιστικών TÄLLBYN συνενώνει τον κόσμο του μετάλλου και του φυσικού γυαλιού, δημιουργώντας ένα στιβαρό και συγχρόνως κλασικό αποτέλεσμα, ενώ το καπέλο φωτιστικού οροφής TORARED όχι μόνο παράγει ένα άκρως λαμπερό αποτέλεσμα, αλλά είναι μοναδικό, καθώς αποτελείται από φύκια με φυσικές χρωματικές εναλλαγές, πλεγμένο στο χέρι από έμπειρους τεχνίτες.

Και επειδή στο σπίτι μας θέλουμε να αισθανόμαστε άνετα και happy κάθε ώρα και στιγμή, τα λευκά είδη της σειράς όχι μόνο ξεχωρίζουν για τους γήινους τόνους τους, αλλά προέρχονται από 100% βαμβάκι βιώσιμων πηγών, ενώ και η παιδική σειρά λευκών ειδών KÄPPHÄST θα κάνει τους μικρούς φίλους της IKEA να βιώνουν ένα ξεχωριστό ταξίδι στη φαντασία. Οι τελευταίες πινελιές για το δικό σας ξεχωριστό καταφύγιο, δεν θα μπορούσαν παρά να αφορούν σε μια σειρά από διακοσμητικά, όπως είναι η σειρά VALIGEN, με βάζα, κανάτες και παραδοσιακά κεραμικά.

Σπίτι, περιβάλλον, αλλά και ο εαυτός μας γίνονται ένα στη νέα συλλογή της IKEA και εσείς δεν έχετε παρά να σπεύσετε στο πλησιέστερο κατάστημα και να ξεκινήσετε φέτος το Φεβρουάριο το δικό σας μαγευτικό ταξίδι στη… φύση!

Ανακάλυψε περισσότερα στο IKEA.gr, αλλά και στα καταστήματα ΙΚΕΑ!