Η καμπάνια αφύπνισης «Καθαρή Εβδομάδα» για τρίτη συνεχή χρονιά λέει «Ευχαριστώ» και θέτει σε ρόλο πρωταγωνιστή όλους όσους διατηρούν τους χώρους μας καθαρούς. Μέχρι την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, η πρωτοβουλία «Καθαρή Εβδομάδα» με την υποστήριξη της Kärcher Ελλάδος στηρίζει τους καθημερινούς ήρωες της καθαριότητας και μέσα από μια μικρή και μαγική λέξη όπως το «Ευχαριστώ» περικλείει σε μεγάλες δόσεις το αίσθημα της ευγνωμοσύνης, της εκτίμησης, της αναγνώρισης, της ανταποδοτικότητας.

Τρείς κίτρινες καρδιές ταξίδεψαν με το κίτρινο χρώμα τους και φωταγωγούν τρεις όμορφες πλατείες όπου και θα παραμείνουν για λίγες ημέρες ακόμη για να μας υπενθυμίζουν το σημαντικό έργο των εργαζομένων στην καθαριότητα. Σκοπός της δράσης είναι να μεταδώσει το μήνυμα της ευγνωμοσύνης και της αναγνώρισης αλλά και να αφυπνίζει ολοένα και περισσότερο κόσμο με σκοπό η λέξη «Ευχαριστώ» να ακουστεί σε όλους όσους φροντίζουν να είναι οι πόλεις μας, οι δημόσιοι και ιδιωτικοί χώροι καθαροί.

Η έναρξη της «Καθαρής Εβδομάδας» πραγματοποιήθηκε με την φωταγώγηση της 1ης κίτρινης καρδιάς στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου. Η επόμενη κίτρινη καρδιά ταξίδεψε μέχρι την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας την Καλαμάτα και φώτισε την πλατεία Βασιλέως Γεωργίου και η τελευταία καρδιά άναψε στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, στο Αγρίνιο. Από την Κυριακή και διαδοχικά οι πλατείες των πόλεων φωταγωγήθηκαν με σκοπό το «Ευχαριστώ» να ακουστεί πανελλαδικά. Υποστηρικτές της δράσης που τίμησαν με την παρουσία τους τις φωταγωγήσεις είναι η Παρουσιάστρια και Δημοσιογράφος Μαρία Ηλιάκη, ο Παρουσιαστής Σάββας Πούμπουρας και ο Σεφ Γιώργος Τσούλης. Τη φετινή χρονιά, την «Καθαρή Εβδομάδα» έχει αγκαλιάσει το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων με δράσεις σε όλη τη χώρα, ο φορέας Humanity Greece που προάγει το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς και αλληλεγγύης, η εταιρία Pet City, ο όμιλος Καρυδάκης Media και η DPG Digital Media Group.

Η Kärcher Greece, ως ο απόλυτος ειδικός σε συστήματα καθαρισμού εδώ και 30 χρόνια, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στέκεται αρωγός στη δράση και την πρωτοβουλία «Καθαρή Εβδομάδα» προβάλλοντας το κοινωνικό της προφίλ και την ευαισθητοποίησή της σε δράσεις κοινής ωφέλειας. Για τον λόγο αυτό εκφράζει με τον δικό της τρόπο το «ευχαριστώ» σε όλους εκείνους που δίνουν τη μάχη να είναι οι χώροι που κυκλοφορούμε καθαροί. Στόχος της δράσης είναι να αφυπνίσει τους πολίτες ώστε όλοι να μετέχουν ενεργά με καθημερινές πράξεις για ένα περιβάλλον περισσότερο φιλικό στον άνθρωπο.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι τη λήξη της «Καθαρής Εβδομάδας» κεντρικά σημεία σε όλη την χώρα θα έχουν φωταγωγηθεί με κίτρινο χρώμα για να εκφραστεί από όλους το μεγαλύτερο συμβολικό «ευχαριστώ» που έχει ειπωθεί προς τους ανθρώπους της καθαριότητας και στην υπενθύμιση αυτής της απλής μα τόσο σημαντικής χειρονομίας. Η πρωτοβουλία αλληλεγγύης της Kärcher Greece, μοιράζει «Ευχαριστώ» και αποτελεί έμπνευση για έναν καλύτερο κόσμο, υπενθυμίζοντάς σε όλους εμάς πως αξίζουμε να απολαμβάνουμε καθημερινά περισσότερους χώρους που είναι πιο φιλικοί προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Τέλος, το δικό τους «Ευχαριστώ» συμβολικά μπορούν να το πουν όλοι μέσα από την ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας https://katharievdomada.gr/  πατώντας στη μεγάλη κίτρινη καρδιά. Αυξάνουμε τα «Ευχαριστώ», δωρίζουμε ευγνωμοσύνη. Ένα δώρο υψηλής αξίας που φέρνει ευτυχία.