Η Kim Kardashian, κατάφερε μόλις μέσα σε 3 insta-stories να απενοχοποιήσει το στίγμα που ακολουθεί τα άτομα που πάσχουν από ψυχικές νόσους, μιλώντας για την διπολική διαταραχή του συζύγου της, Kanye West.

Η 39χρονη μίλησε για πρώτη φορά δημόσια για την ψυχική υγεία του 43χρονου ράπερ, μέσω του instagram της. Κάτι που φάνηκε να έπρεπε να κάνει, αφού οι φήμες για διαζύγιο έχουν ξανά φουντώσει μετά τα πρόσφατα ξεσπάσματα του ράπερ.

Η ίδια ξέρει άριστα να χειρίζεται το image της, αφού φάνηκε πως πρόκειται για 3 πολύ μελετημένες αναρτήσεις που έλεγαν αυτό που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο: ότι τα άτομα που πάσχουν από ψυχικές ασθένειες δεν είναι «τρελοί», ότι δεν αναιρείται ο χαρακτήρας τους και θα πρέπει να υπολογίζονται ως άτομα. 

Ανεξέλεγκτος ο Kanye West τον τελευταίο καιρό – Η οικογένειά του προσπαθεί να τον βοηθήσει

Όλα ξεκίνησαν μετά τις τελευταίες ανάρμοστες δηλώσεις του Kanye West για την προσωπική ζωή του ζευγαριού σε προεκλογικές του εκστρατείες. Μεταξύ άλλων, είπε δημόσια ότι δεν ήθελε να έρθει στην ζωή η πρώτη κόρη του ζευγαριού, η North West. Επίσης, δήλωσε ανοιχτά ότι έχει πάσχει από διπολική διαταραχή αλλά αρνείται να πάρει τα φάρμακά του.

Πέρα από αυτά, έκανε μία σειρά από προκλητικές δηλώσεις στο twitter όπου κατηγορεί την Κιμ ότι προσπαθεί να τον κλείσει σε ίδρυμα και δηλώνει ανοιχτά ότι προσπαθεί να πάρει διαζύγιο από εκείνη. Τα tweets αυτά έχουν σβηστεί τώρα.

Συγκεκριμένα, ανέβασε 3 ιστορίες στο instagram όπου αναφέρει τα εξής: 

kim kardashian kanye west

Ελεύθερη μετάφραση:

«Όπως πολλοί από εσάς ξέρετε, ο Kanye έχει διπολική διαταραχή. Όποιος έχει ένα τέτοιο άτομο στην ζωή του ξέρει πόσο απίστευτα σύνθετο και επίπονο είναι να κατανοήσει. Δεν έχω μιλήσει ποτέ δημόσια για το πως έχει επηρεάσει αυτό το σπιτικό μας γιατί προσπαθώ να προστατέψω τα παιδιά μας και το δικαίωμα του Kanye στην ιδιωτικότητα. Ωστόσο, σήμερα, αποφάσισα να κάνω δηλώσεις λόγω του στίγματος και των παρανοήσεων που υπάρχουν σχετικά με την ψυχική υγεία. 

Η οικογένεια δεν μπορεί να κάνει τίποτα για το άτομο αυτό εκτός εάν πρόκειται για ανήλικο. Όσοι δεν έχουν έρθει σε επαφή με τέτοιες καταστάσεις μπορεί να γίνουν επικριτικοί και δεν καταλαβαίνουν ότι τα άτομα που πάσχουν πρέπει οι ίδιοι να δεχτούν την βοήθεια της οικογένειας και των φίλων τους. Η οικογένεια και οι φίλοι δεν μπορούν να κάνουν κάτι εάν το ίδιο το άτομο δεν αποφασίσει να βοηθηθεί. 

Κατανοώ ότι ο Kanye δέχεται σκληρή κριτική επειδή είναι δημόσιο πρόσωπο. Οι πράξεις του μπορούν να προκαλέσουν ένα ντόμινο απόψεων και συναισθημάτων. Είναι ένα λαμπρό και σύνθετο άτομο που ζει με την πίεση του να είναι κανείς καλλιτέχνης και ταυτόχρονα μαύρος, έχει βιώσει την τραγική απώλεια της μητέρας του και έχει και από πάνω να ζήσει με την απομόνωση που προκαλεί η συμβίωση με την διπολική διαταραχή. Όσοι είναι κοντά στον Kanye και τον γνωρίζουν καλά, ξέρουν ότι κάποιες φορές οι λέξεις που αρθρώνει δεν συνάδουν με τις πράξεις του

Το να ζει κανείς με διπολική διαταραχή δεν μειώνει ή ακυρώνει τα όνειρά του, την δημιουργικότητά του. Αυτό είναι κομμάτι της ιδιοφυΐας του Kanye και όπως όλοι έχουμε δει, μερικά από τα μεγαλύτερά του όνειρα έχουν όντως γίνει πραγματικότητα. 

kim kardashian kanye west

Εμείς ως κοινωνία μιλάμε για διαφάνεια και κατανόηση στο ζήτημα της ψυχικής υγείας αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να δείχνουμε την ίδια κατανόηση στα άτομα που ζουν με ψυχικές ασθένειες, ειδικά όταν τις έχουν περισσότερο ανάγκη. Παρακαλώ πολύ τα media και την κοινή γνώμη να μας δώσει την κατανόηση που χρειάζεται ώστε να το ξεπεράσουμε όλο αυτό. Σας ευχαριστώ πολύ όλους όσους έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους για την υγεία του Kanye καθώς επίσης και για την κατανόησή σας. 

Με αγάπη και ευγνωμοσύνη, Kim Kardashian West».