Η Lancôme ενισχύει τη βάση της στην παγκόσμια πρωτεύουσα των αρωμάτων, με την απόκτηση ενός κτήματος στην Grasse.

Η Lancôme, η κορυφαία μάρκα πολυτελών προϊόντων ομορφιάς παγκοσμίως, απέκτησε ένα κτήμα στην Grasse, την παγκόσμια πρωτεύουσα των αρωμάτων. Το κτήμα ονομάζεται Domaine de la Rose by Lancôme και περιλαμβάνει 16 στρέμματα εκτάσεων βιολογικής καλλιέργειας, ακόμα κι ένα αποστακτήριο. Η εταιρεία έχει ήδη εδραιώσει την παρουσία της στην περιοχή, με μια έκταση 20 στρεμμάτων στο Valensole για την καλλιέργεια των αποκλειστικών τριαντάφυλλων της Lancôme και του εκατόφυλλου τριαντάφυλλου, τα οποία χρησιμοποιούνται στα προϊόντα περιποίησης της μάρκας. Επιπλέον, αξιοποιεί μια έκταση στην Grasse όπου καλλιεργεί εκατόφυλλα τριαντάφυλλα, γιασεμί και λεβάντα για τα αρώματά της. Και τα 3 κτήματα, που καταλαμβάνουν συνολικά 40 στρέμματα, επωφελούνται από τη μοναδική γεωγραφική τοποθεσία και τις κλιματικές συνθήκες που ευνοούν την καλλιέργεια και την άνθιση λουλουδιών εξαιρετικής ποιότητας.

Με το νέο της απόκτημα, η Lancôme επιθυμεί να συμβάλλει στη διατήρηση και την προστασία της τεχνογνωσίας της αρωματοποιίας που αφορά την καλλιέργεια
αρωματικών φυτών στην Grasse και να καλλιεργήσει διάφορα είδη τριαντάφυλλων κι άλλων αρωματικών λουλουδιών με βιώσιμο και βιολογικό τρόπο (πιστοποιημένα από τον οργανισμό Ecocert).

Επιπλέον, η Lancôme είναι υπερήφανη που συμβάλλει στη διεθνή προώθηση των μοναδικών θησαυρών της περιοχής της Grasse, οι οποίοι έχουν χαρακτηριστεί ως στοιχείο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO.

Η Grasse, η παγκόσμια πρωτεύουσα της αρωματοποιίας είναι γνωστή για τα αρωματικά άνθη και την τεχνογνωσία της στην εκχύλιση αιθέριων ελαίων λουλουδιών.

Lancôme Grasse

Η Lancôme αγαπούσε ανέκαθεν το τριαντάφυλλο.

Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι γι’ αυτή την αγορά που ενισχύει την παρουσία μας στην Grasse, τη γενέτειρα της αρωματοποιίας. Αυτό το κτήμα το καλλιεργούσαν για περίπου 5 αιώνες, και η οικογένεια των πρώην ιδιοκτητών συγκαταλέγεται στους πρωτοπόρους της βιολογικής καλλιέργειας αρωματικών φυτών στην Grasse. Χάρη σε αυτό το εξαιρετικό απόκτημα, η Lancôme γίνεται ιδιοκτήτης και παραγωγός βιολογικών τριαντάφυλλων, τα οποία θα
χρησιμοποιούνται στα αρώματά μας. Η μάρκα, που έχει ήδη εδραιώσει την παρουσία της στην περιοχή χάρη στα τριαντάφυλλα που παράγονται στο Valensole, θα συνεχίσει να καλλιεργεί άνθη στο πλαίσιο της στρατηγικής της για βιώσιμη προμήθεια πρώτων υλών. – FRANÇOISE LEHMANN, GLOBAL BRAND PRESIDENT ΤΗΣ LANCÔME.

Lancôme Grasse

Στην καρδιά του τριαντάφυλλου

Ο Armand Petitjean, που ίδρυσε τη Lancôme το 1935, είχε τόσο μεγάλο πάθος για τα τριαντάφυλλα που διατηρούσε έναν ροδόκηπο στην εξοχική περιοχή Ville d’Avray, στα περίχωρα του Παρισιού. Αυτό το πολύτιμο κι εύθραυστο λουλούδι θρέφει ένα όραμα: μια μοναδική ποικιλία λουλουδιών που να αναδίδουν εξαιρετικά αρώματα. Σήμερα, η Lancôme επωφελείται από το εξαιρετικό κλίμα και το μοναδικό έδαφος της Grasse που βρίσκεται σε μια ιδανική τοποθεσία, ανάμεσα στη θάλασσα και τα βουνά, για να καλλιεργήσει το εκατόφυλλο τριαντάφυλλο. Η απόλυτη φιλοδοξία της Lancôme είναι να αξιοποιήσει όλα τα τμήματα του θάμνου της τριανταφυλλιάς, από το άνθος μέχρι τα πέταλα, τον βλαστό ή ακόμα και τη ρίζα, για να αναπτύξει νέα ενεργά συστατικά, εφαρμόζοντας μια προσέγγιση «μηδενικών αποβλήτων» σε όλες τις παραγωγικές διαδικασίες.

Lancôme Grasse

Βιολογική, υπεύθυνη παραγωγή στη Γαλλία

Παρ’ όλο που το έμβλημα της Lancôme είναι το τριαντάφυλλο, που καλλιεργούσε κάποτε η σύζυγος του Armand Petitjean, στα εμβληματικά προϊόντα της Lancôme χρησιμοποιούνται κι άλλα άνθη. Πέρα από τις υπάρχουσες καλλιέργειες που θα συνεχίσει να αναπτύσσει η Lancôme και οι οποίες περιλαμβάνουν τριανταφυλλιές, ελιές, δαμασκηνιές και συκιές, η μάρκα θα καλλιεργήσει εμβληματικά φυτά της περιοχής της Grasse, όπως η ίριδα, το γιασεμί, η λεβάντα, το νεράντζι, η τουμπερόζα και ο όσμανθος, αρχαία αρωματικά φυτά, όπως ο ελίχρυσος, η βερβένα και ο κρίνος της Παναγίας, ενώ θα ασχοληθεί επίσης με την παραγωγή κυψελών, για να διατηρήσει και να προάγει τη βιοποικιλότητα.

Χάρη σε αυτή τη στρατηγική αγορά, η Lancôme αποτελεί πλέον ιδιοκτήτη ενός ροδώνα, καθώς και παραγωγό και προστάτη μιας μοναδικής κληρονομιάς, ενώ παράλληλα εξελίσσει το ταλέντο της στην υψηλή αρωματοποιία.