Από τότε που ιδρύθηκε, πριν από 85 χρόνια, η Lancôme πρωτοστατεί στη φροντίδα και την προσφορά, δύο από τις θεμελιώδεις αξίες της μάρκας.

Η Lancôme παρουσιάζει το πρώτο Παγκόσμιο Πρόγραμμα Αειφορίας

Σήμερα η Lancôme δεσμεύεται να οικοδομήσει ένα πιο ευτυχισμένο και πιο βιώσιμο μέλλον για όλους, μέσω της δύναμης της Φροντίδας, σε τρεις βασικούς πυλώνες:

Πρώτον, το πρόγραμμα Bring the World to Bloom, στοχεύει στην προστασία της βιοποικιλότητας με απτούς τρόπους μέσω της συνεργασίας μας με τον Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Γαλλίας.

Δεύτερον, το πρόγραμμα Live Responsibly, έχει στο επίκεντρο την δημιουργία και προσφορά πιο βιώσιμων επιλογών για τους καταναλωτές μέσω προϊόντων σε συσκευασίες που ξαναγεμίζουν, μπορούν να δεχθούν ανταλλακτικό ή ανακυκλώνονται.

Τρίτον, το πρόγραμμα Write Her Future, ο φιλανθρωπικός σκοπός που ενδυναμώνει τις γυναίκες μέσα από την εκπαίδευση, την καθοδήγηση και την ανάπτυξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε πως έχει δομηθεί το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Αειφορίας.

Οι δεσμεύσεις της Lancôme:

Η δέσμευσή της για το περιβάλλον

Η παγκόσμια βιοποικιλότητα είναι εύθραυστη, πολύτιμη και αναντικατάστατη: πρέπει να την διαχειριζόμαστε με τη μέγιστη φροντίδα. Η Lancôme έχει δεσμευτεί να οικοδομήσει ένα πιο βιώσιμο μέλλον, επιτυγχάνοντας θετική επίπτωση στη βιοποικιλότητα έως το 2030.Η Lancôme θα συμβάλλει στην προστασία, στη βελτίωση και την αποκατάσταση της φύσης με απτούς τρόπους: μειώνοντας την περιβαλλοντική επίπτωση της μάρκας με καινοτομίες στη σύνθεση και τη συσκευασία των προϊόντων, εφαρμόζοντας πρακτικές αναγεννητικής γεωργίας με θετική επίπτωση και συμπράττοντας με κορυφαία ιδρύματα με στόχο την προστασία της βιοποικιλότητας.

Συνεχής καινοτομία για τη μείωση της περιβαλλοντικής επίπτωσης των συνθέσεων

Η Lancôme μειώνει την επιρροή της μάρκας,πραγματοποιώντας βελτιώσεις και καινοτομίες στη σύνθεση των προϊόντων της, για παράδειγμα ενσωματώνει πιο βιώσιμες πρώτες ύλες και αξιοποιεί την πράσινη χημεία και τη βιοτεχνολογία,ώστε να χρησιμοποιεί τα καλύτερα συστατικά της φύσης, χωρίς να κάνει κατάχρηση των πόρων της.Χάρη στη βιοτεχνολογία,η Lancôme αναδημιουργεί πολλά συστατικά φυσικής προέλευσης, συμβάλλοντας έτσι στον περιορισμό της χρήσης φυτικών πρώτων υλών.

Βιώσιμη προμήθεια όλων των βασικών πρώτων υλών

Έως το 2030, η προμήθεια όλων των βασικών πρώτων υλών της Lancôme θα πραγματοποιείται με κοινωνικά υπεύθυνο και βιώσιμο τρόπο: σήμερα, συστατικά όπως το τριαντάφυλλο isparta, η aloevera, το βούτυρο karité,η centella και το έλαιο αργκάν αποτελούν ήδη κομμάτι των προγραμμάτων βιώσιμης ανάπτυξης της μάρκας.Ενσωματώνοντας τα πέταλα του τριαντάφυλλου ispartaαπό την Τουρκία στο άρωμα Idôle, η Lancôme υποστηρίζει τη βελτίωση των γεωργικών πρακτικών και των συνθηκών εργασίας, ώστε να διασφαλίσει την πιστοποίηση «δίκαιου εμπορίου» «Fairfor Life».

Πρακτικές αναγεννητικής γεωργίας για θετικό αντίκτυπο

Στις πόλεις Grasse και Valensole(νότια Γαλλία), η Lancôme καλλιεργεί τριαντάφυλλα και αρωματικά φυτά με βιολογικό και βιώσιμο τρόπο. Χάρη στη μοναδική γεωγραφική τοποθεσία και τις κλιματικές συνθήκες, εδώ αναπτύσσονται λουλούδια εξαιρετικής ποιότητας.Στο κτήμα που απέκτησε πρόσφατα στην Grasse, την παγκόσμια πρωτεύουσα της αρωματοποιίας, η Lancôme καλλιεργεί εκατόφυλλα τριαντάφυλλα για το άρωμά τους και φυτεύει ξανά άλλα εμβληματικά λουλούδια και αρχαία αρωματικά φυτά, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει και να προστατεύσει τη βιοποικιλότητα.

Η δέσμευσή της για τις γυναίκες

Κάθε γυναίκα αξίζει να είναι ευτυχισμένη, και η πραγματική ευτυχία βιώνεται όταν μια γυναίκα παίρνει τα χέρια της τη μοίρα της, ώστε να αξιοποιεί στο έπακρο τις δυνατότητές της και να εκφράζει τον πραγματικό της εαυτό.Η Lancôme ενδυναμώνει τις γυναίκες μέσω της εκπαίδευσης, της καθοδήγησης και της επιχειρηματικότητας, για να τις βοηθά να παίρνουν στα χέρια τους το μέλλον και την ευτυχία τους.

Η φροντίδα για το αύριο ξεκινά από την φροντίδα που προσφέρουμε σήμερα.