Η Miley Cyrus αποκάλυψε πριν λίγες μέρες ενώ έδινε συνέντευξη στο podcast The Joe Rogan Experience ότι δεν είναι πλέον vegan, καθώς εισήγαγε ξανά το ψάρι στην διατροφή της. H 27χρονη ήταν vegan, δηλαδή δεν έτρωγε κανένα ζωικό παράγωγο, για 7 χρόνια, από το 2013 οπότε και «έχασε» ένα από τα σκυλιά της. Η ίδια ανέφερε ότι οι λόγοι που την οδήγησαν να επαναφέρει το ψάρι στην διατροφή της ήταν λόγοι υγείας, καθώς είχε έλλειψη από Ωμέγα-3. «Ήμουν vegan για πάρα πολλά χρόνια. Ο εγκέφαλος μου δεν λειτουργούσε σωστά οπότε χρειάστηκε να αρχίσω ξανά να τρώω ψάρι και να λαμβάνω ωμέγα-3 στην διατροφή μου» είπε χαρακτηριστικά. 

Οι λόγοι που η Miley Cyrus εγκατέλειψε την vegan διατροφή

H Miley ανέφερε ακόμη ένιωθε οξύ πόνο στους γοφούς που θεωρεί ότι προήλθαν από την vegan διατροφή της. Συμπτωματικά – ή μη – και ο πρώην άντρας της, ο Liam Hemsworth, αποκάλυψε πρόσφατα ότι εγκατέλειψε την vegan διατροφή. Μάλιστα, εκείνος της μαγείρεψε το πρώτο της μη – vegan γεύμα, πριν χωρίσουν οριστικά. «Έκλαψα όταν έφαγα το ψητό ψάρι, με πονάει συναισθηματικά που πρέπει να τρώω ψάρια». 

Τα άτομα που τρώνε μόνο ψάρι από ζωικά παράγωγά ονομάζονται pescatarian. Βέβαια, πολλά άτομα της vegan κοινότητας αναρωτιούνται γιατί η Miley επέλεξε να αρχίσει να τρώει ξανά ψάρια για τα Ωμέγα-3, αντί να επιλέξει κάποια αντικατάστατα, όπως σπόρους chia, άλγη ή συμπληρώματα διατροφής.

«Έκανα την πιο αυστηρή vegan διατροφή που μπορείτε να φανταστείτε από το 2013 έως το 2019. Ξέρω ότι τώρα που είμαι pescatarian, οι vegans θα με σχολιάσουν αρνητικά. Δεν πειράζει, το έχω συνηθίσει». Όπως ήταν επόμενο, η ίδια δέχτηκε αυστηρή κριτική στο twitter από τους χρήστες.

Τέλος, η Miley σημειώνει ότι το ψάρι την έχει βοηθήσει στην υγεία της και μπορεί τώρα και σκέφτεται καλύτερα. «Πειραματίζομαι πολύ με την διατροφή μου αυτήν την περίοδο ώστε να δω τι μου ταιριάζει καλύτερα» προσθέτει.

H Miley έχει ένα tattoo αβοκάντο, που συμβολίζει την vegan διατροφή.