Η Mondelēz International γιορτάζει την 1η Οκτωβρίου για δεύτερη συνεχή χρονιά την Ημέρα του Σκοπού της ή το «Purpose Day» όπως έχει διεθνώς καθιερώσει να το αναφέρει επιβεβαιώνοντας και ενισχύοντας τη δέσμευσή της για τη βιωσιμότητα σε όλα τα στάδια των σνακς, από την προμήθεια πρώτων υλών έως και την κατανάλωση. Παράλληλα η 1η Οκτωβρίου αποτελεί και την 8η επέτειο της εταιρείας.

«Το Purpose Day είναι η μέρα που όλοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας μας αναδεικνύουν τη σημασία που έχει ο Σκοπός μας σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας μας. Σκοπός μας είναι να δίνουμε τη δυνατότητα στους ανθρώπους να απολαμβάνουν το Σνακ τους  με σωστό τρόπο. Ο Σκοπός αυτός που στηρίζεται στην υπόσχεση της Mondelēz International προς τους καταναλωτές να προσφέρει το σωστό σνακ, την κατάλληλη στιγμή, φτιαγμένο με το σωστό τρόπο, είναι μέρος της δέσμευσης  μας να προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα υψηλής ποιότητας σνακς, τα οποία θα παράγονται με βιώσιμες πρώτες ύλες και συστατικά”, δήλωσε η κα. Κατερίνα Βλάχου, Γενική Διευθύντρια της Mondelēz International για Ελλάδα και Κύπρο.

«Φέτος, αναδεικνύουμε την περιβαλλοντική βιωσιμότητα ως επιχειρηματική μας προτεραιότητα μειώνοντας το νερό, τα απόβλητα και την ενέργεια με στόχο να συμβάλουμε ενεργά προς ένα πιο πράσινο πλανήτη. Η πανδημία έχει δημιουργήσει τεράστιες προκλήσεις για ανθρώπους παγκοσμίως, ωστόσο δεν θέλαμε να χάσουμε την ευκαιρία να καλέσουμε τους 80.000 συναδέλφους μας σε όλο τον κόσμο να συμβάλλουν και σε προσωπικό επίπεδο επιλέγοντας ένα πιο βιώσιμο τρόπο ζωής και να δείξουν ότι όλοι μαζί είμαστε ισχυρότεροι ακόμη κι όταν είμαστε μακριά ο ένας από τον άλλον δουλεύοντας από απόσταση».

Οι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο καλούνται επίσης να συμμετάσχουν  σε μια σειρά δράσεων τόσο σε online περιβάλλον όσο και με φυσική παρουσία όπου αυτό είναι εφικτό λόγω της πανδημίας. Περισσότεροι από 25.000 εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν σε περιβαλλοντικές μικρο-δράσεις που μπορούν να γίνουν στο σπίτι μεμονωμένα ή με την οικογένεια τους, ενώ περίπου 12.000 θα προσφέρουν εθελοντικές υπηρεσίες σε τοπικούς περιβαλλοντικούς οργανισμούς για να κάνουν τον πλανήτη μας λίγο πιο πράσινο. Όλοι οι εργαζόμενοι θα μπορούν να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε από τις 40 online «Πράσινες Εκδηλώσεις» σχετικά με τις προτεραιότητες και την πρόοδο της αειφορίας της εταιρείας.

Στην Ελλάδα οι τοπικές δραστηριότητες περιλαμβάνουν δράσεις που προάγουν τον εθελοντισμό σε ατομικές δράσεις λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμούς που θέτει η πανδημία για ενέργειες με πολυπληθή συμμετοχή. Ειδικότερα φέτος, η Mondelēz International στην Ελλάδα δίνει έμφαση στη μείωση της σπατάλης τροφίμων μέσα από δράσεις και ομιλίες.