Από το 1959, η Barbie εμπνέει τα παιδιά να ενθαρρύνουν τη φαντασία, την έκφραση και την ανακάλυψη μέσω του παιχνιδιού και η σειρά « Η Πρώτη μου Barbie» δεν αποτελεί εξαίρεση. Σχεδιασμένη ειδικά για παιδιά προσχολικής ηλικίας, με μεγαλύτερο και πιο μαλακό σώμα βοηθάει τα παιδιά με μικρότερα χεράκια να παίξουν και να φτιάξουν τους δικούς τους μικρούς φανταστικούς κόσμους. Η σειρά περιλαμβάνει κούκλα καθώς και πολλά αξεσουάρ, όπως παπούτσια, τσαντάκια, χτένα, καπέλο, μαγιό και άλλα μοδάτα ρούχα.

Η σειρά « Η Πρώτη μου Barbie» δημιουργήθηκε για να προσφέρει στους γονείς την καλύτερη επιλογή παιχνιδιού καθώς έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για να βοηθήσει στην ανάπτυξή τους και να ενθαρρύνει το παιχνίδι με κούκλες στην προσχολική ηλικία.

Η ομάδα Mattel Global Consumer Insights, μετά από έρευνα που πραγματοποίησε σχετικά με το τι αναζητούν οι γονείς σε μια κούκλα για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, κατέληξε πως ενώ πολλοί γονείς θέλουν να αγοράσουν κούκλες Barbie για τα παιδιά τους, αρκετοί από αυτούς αισθάνονται ότι σε αυτή την ηλικία δεν έχουν ανεπτυγμένες κινητικές δεξιότητες για να μπορούν παίξουν με μια κλασική κούκλα Barbie, λόγω μεγέθους.

Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας φαίνεται πως επικεντρώνoνται σε ασχολίες όπως να βουρτσίζουν μαλλιά, να αλλάζουν ρούχα στην κούκλα και να δημιουργούν φανταστικές ιστορίες, πολλές φορές όμως, όταν παίζουν με μια Barbie, χρειάζονται τη βοήθεια ενός ενήλικα.

Περίπου 60% από τους γονείς που δεν είχε αγοράσει ακόμη κούκλες Barbie, δήλωσαν ότι υπάρχει ανησυχία για το αν τα παιδιά σε προσχολική ηλικία θα καταφέρουν να χρησιμοποιήσουν την κούκλα*. Ωστόσο, 94% των γονέων ενδιαφέρθηκαν να αγοράσουν την κούκλα, εφόσον τους ενημέρωσαν για τη νέα σειρά «Η Πρώτη μου Barbie».*

«Η γνώση που έχουμε κερδίσει από αυτόν τον ανοιχτό διάλογο της Barbie με τους γονείς είναι ουσιαστική για την εξέλιξή μας και η σειρά «Η Πρώτη μου Barbie» αποτελεί τέλειο παράδειγμα. Από την έρευνά* μας, εντοπίσαμε μια ευκαιρία να διευρύνουμε τη σειρά Barbie με κούκλες ειδικά σχεδιασμένες για παιδιά προσχολικής ηλικίας, θέλοντας να ικανοποιήσουμε την επιθυμία των γονιών να συστήσουν την Barbie στα μικρότερα παιδιά τους. Το μεγαλύτερο και πιο απαλό σώμα της κούκλας, τα νεανικά χαρακτηριστικά και τα ευκολοφόρετα ρούχα και αξεσουάρ θα προσελκύσουν ακόμη περισσότερα παιδιά, παίζοντας και δημιουργώντας αμέτρητες φανταστικές ιστορίες», αναφέρει η Lisa McKnight, SVP and Global Head of Barbie and Dolls της Mattel.

Η κυκλοφορία της σειράς « Η Πρώτη μου Barbie» θα συνοδεύεται από ένα ειδικό αφιέρωμα για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας στο YouTube κανάλι της Barbie, το οποίο θα προβληθεί  το Φεβρουάριο. Η ταινία κινουμένων σχεδίων «Η Πρώτη μου Barbie: Χαρούμενη Ονειρεμένη Μέρα» θα παρουσιάζει καθημερινές ιστορίες της Barbie και των φίλων της προσεγγίζοντας αξίες, όπως η φιλία και η οικογένεια με απλή πλοκή και ευχάριστη μουσική.

Η σειρά «Η Πρώτη μου Barbie» θα είναι διαθέσιμη στην αγορά και θα περιλαμβάνει τα προϊόντα:

HLL19 Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ BARBIE

HMM55 Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ BARBIE- ΜΟΔΕΣ

*Ευρήματα από την έρευνα «My First Barbie Exploration» η οποία πραγματοποιήθηκε από τη Mattel Global Consumer Insights τον Δεκέμβριο του 2020 σε μητέρες παιδιών προσχολικής ηλικίας.