Παράλληλες δράσεις υψηλής κοινωνικής υπευθυνότητας και φροντίδας υλοποίησε η Siemens στο Δήμο Παλαμά. Η εταιρεία προχώρησε σε δωρεά υλικού εξοπλισμού προς όλα τα νηπιαγωγεία του Δήμου Παλαμά της Περιφέρειας Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023.

Η δωρεά του υλικού εξοπλισμού πραγματοποιείται σε συνέχεια της πρωτοβουλίας “Joy4All”. Το “Joy4All”, αποτελεί πρωτοβουλία του προσωπικού της εταιρείας μέσω της οποίας υλοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα δράσης εθελοντισμού με στόχο την ευαισθητοποίηση και την κοινωνική συνεισφορά. Στο πλαίσιο της ενέργειας που υλοποιήθηκε τα Χριστούγεννα, οι εργαζόμενοι της Siemens A.E. και Siemens Μobility A.E., συγκέντρωσαν δώρα για όλα τα παιδιά των νηπιαγωγείων τα οποία μοιράστηκαν από εκπρόσωπο της εταιρείας, επιδιώκοντας την προσφορά στιγμών χαράς και παιχνιδιού στους 71 μαθητές των τριών νηπιαγωγείων της περιοχής.

Η εταιρεία θέλοντας να ενισχύσει τη συγκινητική πρωτοβουλία του προσωπικού της, αποφάσισε να προβεί σε δωρεά υλικού εξοπλισμού έπειτα από επικοινωνία με το εκπαιδευτικό προσωπικό και σύμφωνα με τις άμεσες καταγεγραμμένες ανάγκες των εκπαιδευτικών μονάδων οι οποίες επλήγησαν σφοδρά από τα καιρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου.

Η Ειρήνη Κουφάκη, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Ανθρώπινου Δυναμικού, Siemens A.E, σε επιστολή προς τα νηπιαγωγεία της περιοχής δήλωσε: «Η εταιρεία Siemens A.E., στηρίζει τις τοπικές κοινότητες και κοινωνίες για ένα καλύτερο αύριο για όλους και αναγνωρίζει τις πράξεις εθελοντισμού και κοινωνικής συνεισφοράς των ανθρώπων της με υψηλά αισθήματα κοινωνικής ευθύνης. Η πίστη, το αμείωτο ενδιαφέρον και ο ζήλος που επιδεικνύετε για την εκπαίδευση καθώς και οι ανάγκες για υποστήριξη στο έργο σας, μας βρίσκουν εμπράκτως στο πλευρό σας και σύμμαχο στο σπουδαίο έργο που υλοποιείτε.»

Τέλος, η Siemens εξετάζει περαιτέρω ενέργειες για την ενίσχυση και ταχύτερη ανάκαμψη των πληγεισών σχολικών μονάδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.