Οι κανονισμοί του Big Brother ορίζουν αυστηρά ότι οι παίκτες δεν μπορούν να μαθαίνουν τα νέα του έξω κόσμου, εκτός εάν αφορούν συγγενικά τους πρόσωπα. Στο γερμανικό Big Brother, όπου οι παίκτες ήταν έγκλειστοι για πολλές εβδομάδες, η παραγωγή αποφάσισε να τους ενημερώσει για τις δύσκολες στιγμές που ζει η χώρα λόγω του κορωνοϊου. Ποια ήταν η αντίδρασή τους;

Η παραγωγή προχώρησε στην αποκάλυψη μετά από διαμαρτυρίες των τηλεθεατών. Ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός Sat.1 προγραμμάτισε ειδική έκτακτη προβολή της εκπομπής, προκειμένου να ενημερώσει τους 14 παίκτες, οι οποίοι ήταν σε άγνοια για το τι συμβαίνει στον έξω κόσμο. Στο σπίτι του γερμανικού Big Brother βρίσκεται στην Κολονία.

Όταν ξεκίνησε το παιχνίδι, στις αρχές Φεβρουαρίου, η επιδημία του κορωνοϊού ήταν ακόμη περιορισμένη στο Hubei της Κίνας. Ακόμη, απαγορεύτηκε στους νέους παίκτες, οι οποίοι εισήλθαν στο παιχνίδι στις αρχές του Μαρτίου, να ενημερώσουν τους υπόλοιπους για την άσχημη κατάσταση λόγω της πανδημίας.

Έτσι, την περασμένη Τρίτη, ο παρουσιαστής Γιόχεν Σροπ, συνοδευόμενος από έναν γιατρό, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες του ριάλιτι για την κατάσταση. Επιπλέον, τους έδωσε τη δυνατότητα να θέσουν ερωτήσεις στον γιατρό και να παρακολουθήσουν τα βιντεοσκοπημένα μηνύματα από τους δικούς τους ανθρώπους.

Διαβάστε ακόμη: 15 πράγματα που δεν ήξερες για το Big Brother

Οι αντιδράσεις των παικτών – Το σοκ και τα δάκρυα τους

Οι διαγωνιζόμενοι είδαν στη συνέχεια βίντεο ειδήσεων με πρόσφατα γεγονότα, με πλάνα εγκαταλελειμμένων δρόμων στην Ιταλία και τη Γερμανία.

Οι περισσότεροι από τους διαγωνιζόμενους παρακολούθησαν σοκαρισμένοι και δεν μιλούσαν καθόλου. Μερικοί ξέσπασαν σε δάκρυα.

Σκουπίζοντας τα δάκρυά της, η 26χρονη παίκτρια Michelle, εξήγησε ότι επειδή εργάστηκε ως νοσοκόμα για ηλικιωμένους, ανησυχεί ιδιαιτέρως για τους ασθενείς της.

Ένας άλλος, ο οποίος εργάζεται ως μπάρμαν, εξέφρασε την ανησυχία του για το τι μπορεί να σημαίνει ο ιός για την οικονομία της χώρας.

Μετά από ένα διάστημα με ερωτήσεις και απαντήσεις από τους παίκτες, όλοι έλαβαν βίντεο με μηνύματα από τους αγαπημένους τους που τους έλεγαν ότι είναι υγιείς και κάλεσαν τους συγκατοίκους να μην εγκαταλείψουν το παιχνίδι.

Δείτε το βίντεο με την αντίδραση των παικτών του Big Brother όταν μαθαίνουν για την έξαρση του κορωνοϊού στην χώρα τους – έχει υπότιτλους: