Αν τα αυθεντικά ελληνικά θαλασσινά είχαν όνομα, θα λέγονταν Παπαϊωάννου. Συνώνυμος όρος με τα εκλεκτά ψάρια και τα φρέσκα θαλασσινά, καθώς παρουσιάζονται στο πιάτο μαζί με τα καλύτερα εποχιακά υλικά και τη μαγεία μιας απλής προσέγγισης στη γεύση. Ενσαρκώνει την Ελλάδα σε όλο της το μεγαλείο.

Η ιστορία ξεκινά τη δεκαετία του 1990 στα στενά του Πειραιά, όπου ο Γεώργιος Παπαϊωάννου μαθαίνει τα μυστικά της θαλασσινής κουζίνας από τον πατέρα του στο οικογενειακό εστιατόριο. Την άνοιξη του 2013, ο Γεώργιος ανοίγει τις πόρτες του εστιατορίου Papaiōannou στην εμβληματική πλέον τοποθεσία, δημιουργώντας έναν σύγχρονο αστικό μύθο. Με φόντο τη μαρίνα Μικρολίμανο, η κλασική εμπειρία Παπαϊωάννου αποκτά ένα αισθητικά πολύτιμο σκηνικό εμποτισμένο με το αλμυρό άρωμα της θάλασσας, που της ταιριάζει τόσο πολύ. Λίγα χρόνια αργότερα, το 2021, το γαστρονομικό ταξίδι Παπαϊωάννου βρίσκει άλλο σπίτι, αυτή τη φορά σε ένα κομψό αρχοντικό του 19ου αιώνα στην περιοχή Κεφαλάρι, βόρεια της πόλης. Την ίδια χρονιά, ο Παπαϊωάννου ανοίγει έναν νέο χώρο στη Βουλιαγμένη, στην καρδιά της αναδυόμενης Αθηναϊκής Ριβιέρας, όπου το εστιατόριο αγκυροβολεί για ένα ακόμη εντυπωσιακό κεφάλαιο στην ιστορία της γεύσης.

Με επίκεντρο τη βιωσιμότητα και την εποχικότητα, το μενού του Παπαϊωάννου παραμένει επικεντρωμένο στις αυθεντικές γεύσεις που αναδεικνύουν σταθερά την ποιότητα των συστατικών τους. Παραμένοντας πιστό στην παράδοση ενώ είναι ανοιχτό στην εξέλιξη, συνεχίζει να αποτελεί χαρακτηριστικό σημείο αναφοράς στον κόσμο της γαστρονομίας.

Τον Ιούνιο του 2023, ο δυναμικός Παπαϊωάννου σαλπάρει ξανά, με άριστη ποιότητα ως σκάφος και αναγνώριση ως πανιά του, κινούμενος από ένα πιστό κοινό που συνδέει αμέσως το όνομά του με την πιο μοναδική θαλασσινή εμπειρία στην Ελλάδα. Στα FNL Best Restaurants Awards, στην κατηγορία «Seafood Restaurant», το εστιατόριο στο Καβούρι παίρνει το πρώτο του αστέρι, ενώ το εστιατόριο στον Πειραιά διατηρεί το δικό του αστέρι για άλλη μια χρονιά. Το επόμενο λιμάνι για τον Παπαϊωάννου είναι η Μύκονος. Μακριά από τη βουή της Χώρας, στον πανέμορφο και γραφικό οικισμό του Αγίου Στεφάνου, το εστιατόριο Παπαϊωάννου είναι το καλύτερα κρυμμένο μυστικό της Μυκόνου: Εδώ ο ρυθμός αλλάζει και ο χρόνος γύρω από το τραπέζι αποκτά άλλη αξία. Μακριά από τα πάρτι και τα κλαμπ του νησιού, η αυθεντική ουσία του ελληνικού καλοκαιριού αναδεικνύει το καλύτερο ηλιοβασίλεμα και γράφει το επόμενο κεφάλαιο με πρωταγωνιστές, όπως πάντα, τα άψογα συστατικά και τη γνήσια εμπειρία που φέρει το όνομα Παπαϊωάννου, ξανά και ξανά, για δεκαετίες.