Η Ημέρα της Γυναίκας είναι πιο σημαντική από ότι νομίζουμε. Πρόκειται για μία ημέρα ιδανική για να θυμηθούμε όλους αυτούς τους λόγους που υπάρχουν για να γιορτάζουμε τα πλάσματα που ταυτοποιούνται ως γυναίκες. Σε ποιες γυναίκες οφείλουμε να πούμε «Χρόνια Πολλά»;

Ημέρα Γυναίκας

Αυτές οι γυναίκες κερδίζουν ένα «Χρόνια Πολλά»

Χρόνια Πολλά στην γυναίκα αυτή που είναι κάτι παραπάνω από την μαμά μας, την σύζυγό μας, την αδερφή μας, την φίλη μας. Στην γυναίκα που είναι πάνω απ’όλα άνθρωπος, μεμονωμένο άτομο, ξεχωριστή οντότητα.

Χρόνια Πολλά στην γυναίκα αυτή που δουλεύει, μαγειρεύει, τα έχει όλα στην εντέλεια και είναι ενημερωμένη για όλα. Έχει άποψη και τολμά να την εκφέρει. Χρόνια Πολλά και σε εκείνη που είναι ανέμελη, ζει την νεανικότητα της, είναι ανεξάρτητη, κυνηγά τα όνειρά της.

Ημέρα Γυναίκας

Χρόνια Πολλά σε εκείνη την γυναίκα που μιλάει για ισότητα και το εννοεί. Κάνει τον σύντροφό της να νιώθει άνετα να κλαίει μπροστά της, γιατί εκείνος ξέρει ότι δεν θα τον κρίνει, μα θα τον αγκαλιάσει. Σε εκείνη την μητέρα που πήρε στην κόρη της αυτοκινητάκια όταν τα ζήτησε. Χρόνια πολλά στο κοριτσάκι που έμαθε στο αγοράκι ότι δεν είναι κακό να χορεύεις ή να παίζεις με κουζινικά.

Σε αυτήν που ξέρει ότι, δεν υπάρχουν «άντρες από τον Άρη και γυναίκες από την Αφροδίτη» αλλά πως όλοι ζούμε στην ίδια πραγματικότητα και αλληλοστηριζόμαστε. Δεν είναι το φύλο μας αυτό που μας χωρίζει. 

Ημέρα Γυναίκας

Χρόνια Πολλά σε αυτήν την μάνα, την ιερή. Χρόνια Πολλά στην γυναίκα που αποφάσισε να μην κάνει ποτέ παιδιά, γιατί δεν ήθελε. Χρόνια Πολλά σε αυτήν που δεν μπόρεσε. 

Χρόνια Πολλά στην σύγχρονη γυναίκα. Αυτήν που τρέχει όλη μέρα, προλαβαίνει με τα βίας αλλά δεν χάνει την ευκαιρία της να είναι πάντα μέσα στις τάσεις της μόδας. Ο πιο δυνατός της σύμμαχος; Το έντονο κόκκινο κραγιόν της. Χρόνια πολλά και σε εκείνη που δεν βάφεται καθόλου. Σε αυτήν που έχει κοντά μαλλιά και τα αγαπά πολύ. Σε εκείνη που της λένε: «Γίνε πιο θηλυκή, πως θα αποκατασταθείς έτσι;»

Ημέρα Γυναίκας

Χρόνια πολλά στην σκληρή, Χρόνια Πολλά στην ευαίσθητη. Σε αυτήν που νευριάζει, σε αυτήν που «πάλι περίοδο έχει», σε αυτήν που κλαίει. Καλά κάνετε, συνεχίστε να είστε ο εαυτός σας.

Χρόνια Πολλά στην σύγχρονη γυναίκα, που είναι πιο δυναμική από ποτέ. Χρόνια Πολλά στην διευθύντρια του τμήματος, σε αυτήν που είναι το αφεντικό, σε αυτήν που κάνει το 2ο μεταπτυχιακό της. Όμως, Χρόνια Πολλά και σε αυτήν που έμεινε έγκυος στα 18 της και «μεγάλωσε» νωρίς. Χρόνια Πολλά και σε αυτήν που νομίζει πως «δεν έχει καταφέρει τίποτα». Προσπαθεί πολύ!

Χρόνια Πολλά στην γυναίκα που κακοποιήθηκε – ψυχικά ή/και σωματικά

Ημέρα Γυναίκας

Σε αυτήν που ακόμη κυνηγάει τα όνειρά της, ακόμη και εάν δέχεται την μία απογοήτευση μετά την άλλη. Και σε αυτήν που σηκώνεται στις 6 το πρωί για να πάρει το λεωφορείο, εκείνο το λεωφορείο που θα την πάει εγκαίρως στην δουλειά που μισεί.

Χρόνια Πολλά στην ψηλή, στην κοντή, στην χοντρή, σε αυτήν που τρώει μία σαλάτα την μέρα για να διατηρήσει το βάρος της. Χρόνια πολλά σε αυτήν που έχει κάνει πλαστική στο στήθος. Χρόνια Πολλά σε αυτήν που δεν συμβιβάζεται με τα κοινωνικά «πρέπει».  Για όλες αυτές είναι η Ημέρα της Γυναίκας.

Χρόνια Πολλά σε όλες μας. Είμαστε πολλές, είμαστε σημαντικές, είμαστε εδώ. Γιορτάζουμε!