Σε μια επίδειξη δύναμης που έχει αφήσει τον κόσμο άφωνο, η εννιάχρονη Arshia Goswami πέτυχε αυτό που προσπαθούν πολλοί έμπειροι αθλητές – μια άρση 75 κιλών, τρεις φορές το σωματικό της βάρος. Αυτό το κατόρθωμα, που καταγράφηκε σε ένα viral βίντεο, δείχνει τις εξαιρετικές ικανότητες του νεαρού κοριτσιού από την Ινδία και έχει συγκεντρώσει πάνω από 48 εκατομμύρια προβολές.

Η Arshia, με καταγωγή από την Ινδία και συγκεκριμένα από τη Panchkula, ξεκίνησε το ταξίδι της στην άρση βαρών κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 το 2020. Η αφοσίωση και το πάθος της για το άθλημα την οδήγησαν να ξεπεράσει το προηγούμενο προσωπικό της μέγιστο ρεκόρ των 60 κιλών, ένα ρεκόρ που σημείωσε σε ηλικία οκτώ ετών. Με περισσότερους από 735.000 ακόλουθους στο Instagram, η Arshia μοιράζεται συχνά τα κατορθώματά της, εμπνέοντας μια γενιά νέων αθλητών.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Arshia Goswami (@fit_arshia)

Το τελευταίο της κατόρθωμα

Το πρόσφατο βίντεο απεικονίζει την Arshia, να φοράει μια ζώνη ανύψωσης, να σηκώνει αβίαστα μια μπάρα φορτωμένη με πολύχρωμα βάρη. Το κλιπ όχι μόνο έχει συναρπάσει το κοινό της αλλά έχει προκαλέσει και θαυμασμό από την κοινότητα της άρσης βαρών. Τα σχόλια κυμαίνονται από εκφράσεις σεβασμού έως δυσπιστία, καθώς οι θεατές θαυμάζουν τη δύναμή της σε σχέση με το μέγεθός της.

Ο πατέρας της, Avnish Goswami, εκφράζει περήφανος για τα επιτεύγματά της και τρέφει ελπίδες ότι κάποια μέρα θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αν και το επίτευγμα της Arshia είναι εντυπωσιακό, δεν είναι η μόνη στην παγκόσμια σκηνή των νεαρών θαυμάτων της άρσης βαρών. Το 2022, η Καναδή Rory van Ulft κατάφερε να σηκώσει 110 κιλά, επίσης περισσότερο από τρεις φορές το σωματικό της βάρος. Αυτοί οι νέοι αθλητές επαναπροσδιορίζουν τα όρια της δύναμης και των δυνατοτήτων, αποδεικνύοντας ότι η ηλικία δεν είναι παρά ένας αριθμός όταν πρόκειται για ένα εξαιρετικό ταλέντο.

Διάβασε επίσης:

6χρονος ήρωας σώζει την μικρή του αδερφή από επίθεση σκύλου!