Πρεμιέρα κάνει η σειρά IQ160 με την Σμαράγδα Καρύδη και τον Νίκο Κουρή την Κυριακή 26 Μαρτίου στις 21:00 στο Star.

«Την έχουμε αγαπήσει αυτή τη σειρά, Δουλεύουμε σκληρά για αυτή τη δουλειά. Έχει κάτι μοναδικό αστείο, ωραία σενάρια, ιστορίες και ανατροπές…», είπε ο Νίκος Κουρής. Έπειτα από δραματικούς ρόλους επιστρέφει δυναμικά σε ρόλο αστυνομικού και σε μια κωμωδία.

Τί γίνεται στη σειρά;

Η Σμαράγδα Καρύδη στην σειρά αυτή έχει IQ160 και την λένε Πηνελόπη Μουρίκη, που εργάζεται ως καθαρίστρια σε αστυνομικό τμήμα, στη Διεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ελληνικής Αστυνομίας. Ένα βράδυ, πέφτει τυχαία πάνω στα στοιχεία του φακέλου μίας πρόσφατης δολοφονίας. Τα διαβάζει και παρεμβαίνει στα συμπεράσματα της έρευνας, κάνοντας πολύ σημαντικές διορθώσεις. Το επόμενο πρωί, ο υπαστυνόμος Αργύρης Καλατζής (Νίκος Κουρής) και η αρχηγός του τμήματος η Σοφία Χαριτάκη ανακαλύπτουν την παρέμβασή της, την καλούν για εξηγήσεις και βρίσκονται μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη. Η Πηνελόπη έχει εντοπίσει λεπτομέρειες που οι ίδιοι δεν είχαν προσέξει. Αυτό, βέβαια, δεν είναι παράξενο, καθώς είναι προικισμένη με πολύ υψηλή ευφυΐα και διαθέτει IQ 160! Η αρχηγός, εντυπωσιασμένη από τις ικανότητες της Πηνελόπης, επιβάλλει στον απρόθυμο υπαστυνόμο Καλατζή να συνεργαστεί με την ταλαντούχα καθαρίστρια. Η οποία, με την αντισυμβατική της σκέψη, θα συνεισφέρει σημαντικά στον εντοπισμό του ενόχου. Παρόλα αυτά, η παρορμητική και απείθαρχη Πηνελόπη δεν ακολουθεί το αστυνομικό πρωτόκολλο και αυτό οδηγεί τον τυπολάτρη Καλατζή στα πρόθυρα νευρικής κρίσης.

Σταδιακά στην Πηνελόπη προτείνεται η μόνιμη θέση της συμβούλου της ομάδας στην οποία και εντάσσεται, ζητώντας ωστόσο ένα συγκεκριμένο αντάλλαγμα. Στην ομάδα, εκτός από τον Αργύρη, περιλαμβάνονται ο υπαστυνόμος Β’ Γιώργος Βλαστός και η νεαρή ανθυπαστυνόμος Δάφνη Φιλιππίδου, υπεύθυνη για τις ηλεκτρονικές έρευνες. Η Πηνελόπη έχει τρία παιδιά, την έφηβη Μαρίνα, τον οκτάχρονο Ηλία και την έξι μηνών Στέλλα, από δύο συντρόφους, τον Παύλο και τον Λαυρέντη. Το ανατρεπτικό μυαλό της, ενώ παίρνει ταχύτατες στροφές, συγκρατεί εικόνες, πληροφορίες και αριθμούς, συνδυάζει τα δεδομένα και οδηγείται σε συμπεράσματα που ξαφνιάζουν, δεν την βοηθάει καθόλου ούτε στην προσωπική, ούτε στην επαγγελματική της ζωή.
Γι’ αυτό και δεν καταφέρνει να στεριώσει πουθενά. Τσακώνεται συνέχεια ακόμη και με τη μητέρα της, την Άσπα (Νέλλη Γκίνη), με αποτέλεσμα οι δυο τους να βρίσκονται σε απόσταση. Ο μόνος άνθρωπος με τον οποίο τα πηγαίνει καλά είναι ο γείτονάς της, ο Αιμίλιος, ο οποίος αποδέχεται την ιδιαιτερότητά της, τη στηρίζει σε όλα, σαν να είναι δική του κόρη και φροντίζει την ίδια και τα παιδιά της. Ο Αργύρης δε βλέπει με καλό μάτι την είσοδό της Πηνελόπης στην ομάδα τους και διαφωνεί κάθετα με τον τρόπο που χειρίζεται τις υποθέσεις. Όμως, αν και φαινομενικά αταίριαστοι και παρά τις κόντρες και τους καυγάδες τους, η Πηνελόπη και ο Αργύρης θα βρουν τον τρόπο να συνεργαστούν αποτελεσματικά και να εξιχνιάζουν κάθε υπόθεση, που αναλαμβάνουν. Σε κάθε επεισόδιο, η ομάδα αναλαμβάνει μία νέα, περίπλοκη υπόθεση και οδηγείται στην επίλυσή της, χάρη στη συνεργασία με την Πηνελόπη και στην υψηλή νοημοσύνη της!

Σταδιακά, η σχέση της Πηνελόπης και του Αργύρη θα εξομαλυνθεί. Ο σαρωτικός της χαρακτήρας θα παραμείνει ακέραιος και ο υπαστυνόμος θα τη συνηθίσει, σε βαθμό που θα του γίνει απαραίτητη. Σε αυτό, θα συμβάλλει και ο αδερφός του, ο Στέλιος, ο οποίος τον παροτρύνει να γίνει πιο εξωστρεφής και πιο χαλαρός. Άλλωστε, παρά τις εντυπωσιακές εγκεφαλικές της ικανότητες, η Πηνελόπη είναι ευαίσθητη και αξιαγάπητη!

Το γύρισμα που δυσκόλεψε την Καρύδη

Αυτό όμως που δυσκόλεψε περισσότερο την Καρύδη στα γυρίσματα ήταν μια συγκεκριμένη σκηνή. «Είχα να κάνω μια φούσκα με την τσίχλα. Είναι πολύ δύσκολο. Έπρεπε να κάνω τη φούσκα σε ορισμένο σημείο. Να μου σκάσει στα μούτρα, δεν το πετύχαινα ποτέ. Θα προτιμούσα να με είχαν να πέφτω από ένα 10όροφο κτίριο με αλεξίπτωτο». Και συμπλήρωσε: «Είμαστε υπερήφανοι για τη σειρά IQ 160. Έχω τρομερή ανυπομονησία, είδαμε σκηνές από το πρώτο και δεύτερο επεισόδιο και μας άρεσε πολύ».

Leave a Reply

Your email address will not be published.