Το Μικρολίμανο, εδώ και δεκαετίες, αποτελεί σημείο αναφοράς για τον Πειραιά. Συνδυάζει με μοναδικό τρόπο μια ανέμελη βόλτα δίπλα στη θάλασσα με εξαιρετικές επιλογές φαγητού. Λίγες τοποθεσίες στο λεκανοπέδιο είναι τόσο στενά συνδεδεμένες στη συνείδηση του κόσμου με το φρέσκο ψάρι. Οι ταβέρνες της περιοχής αποτελούν ιδανικό κυριακάτικο προορισμό χειμώνα και καλοκαίρι. Αναμεσά τους όμως μια ταβέρνα έχει καταφέρει να αφήσει το δικό της στίγμα, διατηρώντας παράλληλα την “ταυτότητά” της από το 1996 που άνοιξε μέχρι σήμερα. Φυσικά, ο λόγος γίνεται για το ιστορικό σημείο συνάντησης, την εναλλακτική ταβέρνα “Jimmy’s Fish”.

Το Jimmy’s Fish αποτελεί ένα από τα εστιατόρια “σταθμό” για την περιοχή. Εδώ και 30 χρόνια, οι κάτοικοι της πρωτεύουσας το προτιμούν σταθερά για την υψηλή ποιότητα αλλά και το retro διάκοσμο, που παραπέμπει στην Κυανή Ακτή. Στα τραπέζια του μπορεί ο επισκέπτης να παρατηρήσει όλους τους τύπους πελατών, αφού είναι κλασικό “στέκι” για οικογένειες, εφοπλιστές ή ζευγάρια. Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα εστιατόριο με αρκετά στοιχεία από την παράδοση στο εσωτερικό του, τα πρώτα πιάτα που φτάνουν στο τραπέζι μαρτυρούν ότι οι μοντέρνες “νότες” στις γαστρονομικές παρασκευές είναι παρούσες, κρύβοντας ευχάριστες εκπλήξεις.

Ο κύριος Χαράλαμπος Δημάκος, συνιδιοκτήτης του “Jimmy’s Fish” από το 2015, μίλησε στο “That’s Life”, εξηγώντας τους λόγους που ο κόσμος προτιμά σταθερά την επιχείρηση όλα αυτά τα χρόνια. Βασικό συστατικό επιτυχίας είναι τα ολόφρεσκα ψάρια και κάποια πιάτα “ορόσημο”, όπως η σπαγγέτι με καραβιδόψιχα ή αστακό, που θεωρούνται σήμερα από τα κορυφαία πιάτα θαλασσινών που μπορεί να βρει κάποιος στην Αθήνα. Σίγουρα δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη ταβέρνα, αφού δίπλα σε κλασικούς μεζέδες, το μενού προσφέρει εκλεπτυσμένες επιλογές όπως το Σεβίτσε ή η ιδιαίτερη σαλάτα Riviera με ζεστή sauce μανιταριών.

-Τι να παραγγείλεις όταν το επισκεφτείς

Στο μενού του “Jimmy’s Fish” υπάρχουν επιλογές που θα καλύψουν τις προτιμήσεις ακόμα και των πιο απαιτητικών επισκεπτών. Δοκίμασε οπωσδήποτε το κριθαρώτο με φιλετάκια πεσκανδρίτσας και λάδι τρούφας και το “μυκονιάτικο” καλαμαράκι με γέμιση φέτας. Εναλλακτικά, διάλεξε την “all time classic” αστακομακαρονάδα ή κάποιο από τα φρέσκα ψάρια που θα βρεις καθημερινά στο εστιατόριο.

-Με ποιον να πας

Το “Jimmy’s Fish” αποτελεί έναν προορισμό για φαγητό, που ταιριάζει ιδανικά τόσο για οικογενειακές εξόδους όσο και για ζευγάρια, που επιθυμούν να περάσουν ένα δίωρο δίπλα στη θάλασσα συντροφιά με ξεχωριστούς μεζέδες.

-Που να καθίσεις

Παρά το γεγονός ότι το εστιατόριο διαθέτει χώρο δίπλα στη θάλασσα, η εσωτερική αίθουσα που παραπέμπει στην Κυανή Ακτή αμέσως θα καθηλώσει το βλέμμα σου. Τη συστήνουμε ανεπιφύλακτα σε όσους αναζητούν ένα περιβάλλον με ευχάριστη ατμόσφαιρα, ιδιαίτερα τώρα το χειμώνα.

Διαβάστε επίσης:

Ταξίδι στα φυσικά Διατηρητέα Μνημεία των νησιών | Thats Life. Life as it is!