Έχει περάσει σχεδόν μια δεκαετία από τότε που ο Justin Bieber εμφανίστηκε για πρώτη φορά από το πουθενά και ξεσήκωσε θύελλα στον κόσμο με την εφηβική του pop μουσική, αν και μερικές φορές φαίνεται σαν να ήταν πάντα σταθερός στα charts. Στα 10 χρόνια από τότε που έγινε γνωστός, έχει επιτύχει μερικά πραγματικά απίστευτα κατορθώματα, έχει βγάλει πολλά άλμπουμ και σινγκλ και έχει γίνει ένας αληθινός αστέρας…αλλά όλη αυτή η δουλειά μπορεί να έχει τον αντίκτυπό της σε έναν άνθρωπο, ειδικά όταν ξεκινάει σε μικρή ηλικία. Δύσκολα μπορούν και μένουν απρόσβλητοι από την πίεση που μπορεί να έρθει με τη φήμη και την επιτυχία. Συχνά μάλιστα το νιώθουν ακόμα περισσότερο.

Σε μια μακροσκελή ανάρτηση που δημοσιεύτηκε στο Instagram, ο Bieber αποκάλυψε ότι αποσύρεται από τη μουσική για λίγο για να ασχοληθεί με την υγεία του, εξηγώντας ότι αντιμετωπίζει δυσκολίες εδώ και αρκετό καιρό και ότι πρέπει να επικεντρώσει τις προσπάθειές του στην «επισκευή ορισμένων από τα βαθιά ριζωμένα ζητήματα που έχω όπως οι περισσότεροι από εμάς, για να μην καταρρεύσω, ώστε να μπορέσω να διατηρήσω τον γάμο μου και να γίνω ο πατέρας που θέλω να γίνω».

Ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός του «Love Yourself» πρόσθεσε ότι ενώ «η μουσική είναι πολύ σημαντική… Τίποτα δεν προηγείται της οικογένειάς μου και της υγείας μου».

Εάν ο αστέρας της ποπ νιώθει ότι χρειάζεται λίγο χρόνο έξω από το στούντιο για να βελτιώσει την ψυχική και σωματική του ευεξία, θα πρέπει να αισθάνεται ελεύθερος να απομακρυνθεί και να λάβει τη βοήθεια που χρειάζεται και θα πρέπει να τον επικροτήσουν που είναι ανοιχτός στους αγώνες του. Πολλοί δεν γνωρίζουν όλα όσα περνούν οι αγαπημένοι τους μουσικοί για να παραμείνουν στην κορυφή, και είναι απίστευτο ότι ο Bieber όχι μόνο γνωρίζει αρκετά ώστε να κάνει παύση και να αναζητήσει θεραπεία, αλλά να νιώθει αρκετά σίγουρος για να μιλήσει για το θέμα φανερά.

Πολλά μέσα ενημέρωσης έτρεξαν γρήγορα με μια ιστορία για το πώς δεν έρχεται νέα μουσική από το εικονίδιο της ποπ, και μερικά πρότειναν ακόμη και ότι είναι δυνατή η συνταξιοδότηση, αλλά ο ίδιος ο τραγουδιστής κατέστησε σαφές ότι αυτό είναι απλώς ένα πολύ αναγκαίο διάλειμμα. Στην πραγματικότητα, ανέφερε ακόμη και νέα μουσική, οπότε αυτή η ανάρτηση θα πρέπει να ενθουσιάσει τους αληθινούς θαυμαστές.