Αφιερωμένο στην Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και την ελληνική επανάσταση το σημερινό doodle της Google. Εάν πατήσετε πάνω στο Doodle με την ελληνική σημαία, τότε θα μεταφερθείτε αυτόματα σε μία αναζήτηση για την 25η Μαρτίου. Ακόμη, όσο χρησιμοποιείτε για τις αναζητήσεις σας την μηχανή του Google, θα δείτε ότι αντί για τα “οο” της λέξης, θα υπάρχει μία ελληνική σημαία.

Η Google είχε τιμήσει την ημέρα της έναρξης της ελληνικής επανάστασης και πέρσι, με αντίστοιχο Doodle.

doodle

“Today’s Doodle celebrates Greece National Day, the annual commemoration of Greece’s 1821 declaration of independence from the Ottoman Empire”. – Google.

Τι ακριβώς είναι τα Doodles;

Το Google Doodle είναι μια ειδική, προσωρινή και μοναδική τροποποίηση του λογότυπου στις αρχικές σελίδες της Google προς τιμήν διαφόρων γιορτών, γεγονότων, επιτευγμάτων και ατόμων. Κάθε ημέρα υπάρχει και διαφορετικό Doodle.

Αρχικά, τα Doodles δεν ήταν κινούμενα ούτε είχαν υπερσυνδέσμους, ήταν απλά εικόνες με κείμενο που εμφανίζονταν περνώντας από πάνω τους το ποντίκι που περιγράφει το θέμα. Τα doodles αυξήθηκαν σε συχνότητα όσο και σε πολυπλοκότητα από τις αρχές του 2010.

Τον Ιανουάριο του 2010 το πρώτο κινούμενο Doodle τίμησε τον Ισαάκ Νεύτωνα. Το πρώτο διαδραστικό Doodle εμφανίστηκε σύντομα μετά τον εορτασμό του Pac-Man και οι υπερσύνδεσμοι άρχισαν να προστίθενται στα Doodles, συνήθως συνδέοντας σε μια σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης για το θέμα του Doodle.

Έως το 2014, η Google είχε δημοσιεύσει πάνω από 2.000 περιφερειακά και διεθνή Doodles σε όλες τις ιστοσελίδες της, που συχνά φιλοξενούν καλλιτέχνες, μουσικούς και προσωπικότητες.