«Ο ρατσισμός κατά των μαύρων είναι η πανδημία της Αμερικής» αναφέρει ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός/σκηνοθέτης, George Clooney, σε άρθρο του στην Daily Beast, σχετικά με την πρόσφατη δολοφονία του Τζορτζ Φλόυντ.

Καταδικάζει ανοιχτά την στάση του Λευκού Οίκου και μιλάει για συστημικό ρατσισμό που είναι σχεδόν προστατευμένος από το κράτος. Συμπαραστέκεται ανοιχτά στην εξέγερση και καλεί τους συμπατριώτες του να στηρίξουν τον αντιρατσισμό. Ακόμη, αναφέρει πως έχουν ένα πολύ δυνατό όπλο στα χέρια τους, την ψήφο τους, κάτι που πρέπει να χρησιμοποιήσουν συνετά στις επόμενες εκλογές.

george clooney φλόυντ

«Χρειάζεται συστηματική αλλαγή στον τρόπο επιβολής του Νόμου και την Αστυνομία, την Δικαιοσύνη και την πολιτική ηγεσία», αναφέρει ο George Clooney στο άρθρο του. 

Ο Κλούνεϊ, αναφέρθηκε και στις διαδηλώσεις εκατομμυρίων ανθρώπων, λέγοντας και το αυτονόητο: «Δεν ξέρουμε πότε οι διαδηλώσεις θα σταματήσουν. Ελπίζεις και προσεύχεσαι να μην υπάρξουν άλλοι νεκροί. Επίσης όμως ξέρουμε ότι ελάχιστα θα αλλάξουν.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο θάνατος του Τζορτζ Φλόυντ είναι δολοφονία – εμείς παρακολουθούσαμε έναν άνθρωπο να χάνει τη ζωή του στα χέρια τεσσάρων αστυνομικών», προσθέτει ο George Clooney. 

Όλος αυτός ο θυμός και η αγανάκτηση γύρω μας είναι η υπενθύμιση του πόσο λίγο έχουμε προοδεύσει σαν χώρα από το προπατορικό μας αμάρτημα της δουλείας. Αυτή είναι η πανδημία μας, είμαστε όλοι μολυσμένοι και 400 χρόνια τώρα εμβόλιο δεν έχει βρεθεί».

Ο Κλούνεϊ ολοκλήρωσε δίνοντας την δική του συμβουλή για την όλη κατάσταση:

«Χρειαζόμαστε πολιτικούς που αντανακλούν την έννοια της ισότιμης αντιμετώπισης όλων των πολιτών. Όχι ανθρώπους βίας και μίσους που υποδαυλίζουν τη φυλετική βία. Και υπάρχει ένα τρόπος να βγούμε από αυτό, για πάντα: Η ψήφος μας»

Διαβάστε ακόμη: Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόυντ δεν είναι τυχαία – Τι μας έμαθε:

Πολλοί αστέρες του Χόλυγουντ και celebrities έχουν αρχίσει να στηρίζουν τον αγώνα των μαύρων και όχι μόνο στην Αμερική. Ακόμη και στην χώρα μας, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των διάσημων έχει παραμείνει σιωπηλή, μερικοί έχουν κάνει την διαφορά. Μεταξύ τους και η αγαπημένη Καίτη Γαρμπή η οποία έκανε το εξής tweet στον λογαριασμό της στο twitter μιλώντας για τις φυλετικές διακρίσεις κατά των μαύρων που δυστυχώς συμβαίνουν ακόμη.

To tweet της Καίτης Γαρμπή για την ανισότητα στην οποία ζουν οι Αφροαμερικάνοι