Το μεγαλύτερο εμπορικό πάρκο της Ελλάδας στον όμιλο «Fourlis»

Τα εμπορικά πάρκα, αποτελούν σήμερα την ισχυρότερη τάση στις νέες αναπτύξεις λιανικού εμπορίου παγκοσμίως, καθώς οι καταναλωτές έχοντας στη διάθεσή τους λιγότερο διαθέσιμο χρόνο αλλά και στη μετά Covid εποχή θα αναζητούν συνεχώς εύκολη, ασφαλή και άμεση πρόσβαση σε αγορές και υπηρεσίες.

Στο πλαίσιο αυτό, στην ιδιοκτησία του ομίλου «Fourlis» πέρασε πλέον, το Florida 1, το οποίο και αποτελεί το μεγαλύτερο εμπορικό πάρκο της Ελλάδας και συγκεκριμένα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Η αγορά πραγματοποιήθηκε μέσω της εταιρείας real estate του ομίλου, Trade Estates, αποκτώντας τις μετοχές της ιδιοκτήτριας και διαχειρίστριας του εμπορικού πάρκου «Κτηματοδομή».

Το πάρκο εκτείνεται σε μια επιφάνεια 132.000 τ.μ., με εμπορικές επιφάνειες 31.407 τ.μ., μισθωμένες στο 100% σε δώδεκα από τις μεγαλύτερες εταιρείες λιανικής στην Ελλάδα (Leroy Merlin, ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, JUMBO, Κωτσόβολος, Μουστάκας, Jysk και άλλοι) και γεωγραφικά βρίσκεται στην ταχέως αναπτυσσόμενη περιοχή της Θέρμης, κοντά στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Στη συγκεκριμένη τοποθεσία θα λειτουργήσει σταθμός μετρό της Γραμμής 2 που συνδέει στο αστικό κέντρο με το Αεροδρόμιο «Μακεδονία».

H εν λόγω συναλλαγή αποτελεί ένα ακόμα κομμάτι του δυναμικού στρατηγικού πλάνου της εταιρίας για τη δημιουργία χαρτοφυλακίου μοναδικών εμπορικών ακινήτων μέσω εξαγορών και αναπτύξεων σε όλη την επικράτεια και στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή.

Το Εμπορικό Πάρκο FLORIDA 1 μαζί με το διπλανό κατάστημα ΙΚΕΑ, δημιουργούν έναν εμπορικό κόμβο 50.000 τ.μ., στον οποίο η Εταιρεία σκοπεύει να αξιοποιήσει τις συνέργειες που προκύπτουν. Η συγκεκριμένη επένδυση εντάσσεται στη στρατηγική της Εταιρείας να εξειδικευτεί και να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη Εμπορικών Πάρκων και Κέντρων Logistics νέας γενιάς καθώς οι δύο αυτές κατηγορίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της προσέγγισης Omnichannel που εξελίσσεται στο παγκόσμιο εμπόριο.

Επιπλέον η εταιρία, προσαρμοζόμενη στη νέα πραγματικότητα της παγκόσμιας οικονομίας, θα προχωρήσει στην εφαρμογή πρωτοβουλιών εξοικονόμησης ενέργειας και αναβάθμισης του συνόλου των ακινήτων της με βάση τις νέες αρχές βιωσιμότητας και προτύπων της κυκλικής οικονομίας.