Στην Κίνα πιάστηκαν στα χέρια για μια selfie! Καλά ακούσατε!

Στην κορυφή του βουνού Jade Dragon, στην επαρχία Γιουνάν, σε υψόμετρο 4.680 μέτρων, ομάδες τουριστών μανούριασαν σε σημέιο να πιαστούν στα χέρια για το ποιος θα βγάλει την καλύτερη φωτογραφία. Η κατάσταση ξέφυγε σε σημείο που άρχισαν να πλακώνονται κυριολεκτιά, καθώς ανταγωνίζονταν για την κατάλληλη θέση που θα τους εξασφάλιζε το τέλειο φόντο. Η ένταση υποχώρησε μόλις έφτασαν στο σημείο οι δυνάμεις ασφαλείας, με τις δύο ομάδες τελικά να φτάνουν σε συμφωνία.

Οι αντιδράσεις

Οι αντιδράσεις στα social media δεν άργησαν, με έναν χρήστη στο Weibo να εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την εν λόγω συμπεριφορά, ιδίως από ανθρώπους που φαίνεται να έχουν μια οικονομική άνεση. Συγκεκριμένα είπε: «Ντροπή αυτή η συμπεριφορά για ανθρώπους που έχουν τόσα χρήματα» ενώ άλλοι είπαν: «στείλτε τους στα Ιμαλάια να φυλάνε τα σύνορα».

Δες το βίντεο στην Κίνα:

Λίγα λόγια για το βουνό

Φωλιασμένο ανάμεσα στα σύννεφα, το βουνό αυτό στην Κίνα στέκεται σαν σιωπηλός φρουρός, με τις κορυφές του με την αιώνια χάρη του χιονιού. Λες και η ίδια η γη έχει σμιλέψει ένα μνημείο με τη δική της διαρκή δύναμη και ομορφιά. Το φως του ήλιου χορεύει στις τραχιές πλαγιές του, ρίχνοντας ένα καλειδοσκόπιο από σκιές που μετατοπίζονται και παίζουν με το πέρασμα της ημέρας. Από κάτω, καταπράσινες κοιλάδες απλώνονται σαν καταπράσινη θάλασσα, με τα βάθη τους να ψιθυρίζουν ιστορίες αρχαίων χρόνων. Καθώς ξημερώνει, το βουνό μοιάζει να κρατά το πρώτο φως της ημέρας στην αγκαλιά του, δημιουργώντας ένα θέαμα που αιχμαλωτίζει την ουσία του ψηλού αυτού σημείου. Αυτή η απίστευτη θέα, απόδειξη της μαγευτικής παρουσίας του βουνού, προσφέρει μια στιγμή βαθιάς ηρεμίας και δέους. Είναι ένα μέρος όπου η απεραντοσύνη της φύσης συναντά το ανθρώπινο πνεύμα, προσκαλώντας τους θεατές να σταματήσουν και να προβληματιστούν για τη διαχρονική ομορφιά που ξεδιπλώνεται μπροστά τους.

Διάβασε επίσης:

Ζώδια και η εμμονή με τις Selfie: Είσαι εθισμένη;