Παρ’όλο που οι εορτασμοί της κινέζικης Πρωτοχρονιάς δεν θα είναι φαντασμαγορικοί όπως τις άλλες χρονιές λόγω της πρόσφατης πανδημίας του Κοροναϊού, στις 25/1/2020 μπαίνουμε αισίως στην χρονιά του ποντικού. Τι σημαίνει αυτό; Διαβάστε παρακάτω και θα μάθετε.

Δείτε σε ποιο ζώδιο ανήκετε εσείς εδώ.

Τα ζώδια στην κινέζικη αστρολογία δεν έχουν αστερισμούς όπως στην δυτική, έχουν ζώα. Ο μύθος λέει ότι όταν ο Βούδας αποφάσισε να κλείσει πλέον τον κύκλο της γήινης ζωής του, κάλεσε όλα τα ζώα για να τα αποχαιρετήσει. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν μόνο 12 από αυτά. Ο Βούδας τα έβαλε στη σειρά σύμφωνα με την σειρά που προσήλθαν.

Πρώτος έφτασε ο ποντικός και ακολούθησαν ο βούβαλος, η τίγρη, ο λαγός, ο δράκος, το φίδι, το άλογο, η κατσίκα, ο πίθηκος, ο πετεινός, ο σκύλος και ο χοίρος. Από τότε κάθε χρόνος ονομάζεται με το όνομα ενός από αυτά τα ζώα αλλά και ό,τι έχει και κάποια από τα χαρακτηριστικά του. Όλα αυτά σύμφωνα με το αρχαίο παραδοσιακό κινέζικο ημερολόγιο, που αναπτύχθηκε από τον πρώτο αυτοκράτορα, Χουάνγκ Ντι ή Κίτρινο Αυτοκράτορα, το 2637 π.Χ.

Δείτε τι θα φέρει αυτή η χρονιά για εσάς αναλόγως το κινέζικο ζώδιο σας. Το ζώδιο σας προκύπτει από την χρονιά που γεννηθήκατε.

1. Βούβαλος: δουλέψτε σκληρά, μην τεμπελιάζετε, μην αφήνεστε να πέφτετε ψυχολογικά. Αντιμετωπίστε τον εαυτό σας με αυστηρότητα, επιτέλους, βάλτε του χέρι. Κόψτε τις καταχρήσεις.

2. Τίγρης: μην αποδέχεστε την δεύτερη θέση αν μπορείτε να κερδίσετε την πρώτη, συνεχίστε να ψάχνετε για δουλειά, ή για καλύτερη δουλειά, θα υπάρξουν ευκαιρίες φέτος. Μην ανησυχείτε τόσο.

3. Λαγός: δουλέψετε πάνω σε παλιότερους στόχους σας, ώστε να αποκτήσετε νέες δεξιότητες, που θα βοηθήσουν την πρόοδό σας στα επαγγελματικά. Ξεκινήσατε από το ΄19, ολοκληρώστε μέσα στο ’20.

4. Δράκος: Θα κάνετε καινούργιους φίλους, αρκεί να βγαίνετε πιο συχνά από το σπίτι. Δοκιμάστε νέους δρόμους (επαγγελματικά), μην φοβάστε τίποτα και μη ξεχνάτε να γυμνάζεστε, σας αλλάζει τη διάθεση.

5. Φίδι: θα βρείτε νέο σύντροφο, ερωτικό ή επαγγελματικό. Η επιλογή αυτή θα σας βοηθήσει, θα σας προωθήσει από όλες τις απόψεις. Πιστέψτε το, και βγείτε κι εσείς επιτέλους από το σπίτι.

6. Άλογο: δουλέψτε την σχέση σας ώστε να γίνει πιο ενδιαφέρουσα, ξεκινήστε μια νέα επαγγελματική δραστηριότητα. «Η πόρτα που κλείνει, ανοίγει ένα παράθυρο» (λένε οι Κινέζοι), οπότε μην την φοβάστε.

7. Πρόβατο/Κατσίκα: θα συμβούν μεγάλες αλλαγές στη ζωή σας αλλά το βασικό είναι ότι για πρώτη φορά εδώ και κάμποσα τέρμινα, δεν θα σας απασχολεί αυτό που σας απασχολούσε: το χρήμα (=θα το έχετε).

8. Μαϊμού: η κοινωνική σας ζωή θα πάει καταπληκτικά και θα σας βοηθήσει να προχωρήσετε, αρκεί να βασιστείτε στον αυθορμητισμό σας. Ρισκάρετε σε μικρά και μεγάλα θέματα, έχετε πολλές πιθανότητες με το μέρος σας.

9. Πετεινός: θα είστε πολύ συναισθηματικός/ή φέτος, και αυτό θα επηρεάσει τις σχέσεις σας. Μαζευτείτε. Συγκρούσεις στην οικογένεια για οικονομικά θέματα θα σας ταράξουν αλλά θα λυθούν ως το τέλος του χρόνου.

10. Σκύλος: μπαίνετε σε έναν νέο κύκλο, είτε το θέλετε είτε όχι ξεκινάτε καινούργια πράγματα, οπότε παραμείνετε ευέλικτοι, μην μουλαρώνετε και κρατήστε τα μάτια σας ανοιχτά για νέες ευκαιρίες.

11. Χοίρος: θα είστε παραγωγικός/ή, αρκεί να μην χάσετε τον βασικό στόχο σας. Μην χαλαρώνετε, επιμένετε όταν αγανακτείτε, και προσπαθήστε συνειδητά να μην βαριέστε τόσο εύκολα.

12. Αρουραίος: όλα θα λειτουργήσουν για πάρτη σας μετά την μέση της χρονιάς, αν και, σόρρυ, ΔΕΝ είναι η τυχερή σας χρονιά. Λέγεται Benmin gnian στα Κινέζικα (το να περνάς την χρονιά του ζώου-συμβόλου σου) και σημαίνει «λίγο τη βάψαμε». Αλλά αν δουλεύετε σκληρά, διατηρείτε τον ενθουσιασμό σας, κοιμάστε αρκετά, προσέξτε την διατροφή σας και δεν το βάζετε κάτω, θα κερδίσετε στο τέλος, εννοείται.

κινέζικη πρωτοχρονιά