Είναι τυχαία μια από τις ρομαντικότερες πόλεις του κόσμου το Παρίσι; Καθόλου, μιας και το σήμα κατατεθέν του Παρισιού έδωσε την έμπνευση να γραφτεί μια μεγάλη ιστορία αγάπης. Αυτή, του κου &της κας Άιφελ! Ναι έχει γίνει και βιβλίο.

Όλοι ξέρουν τον Πύργο του Άιφελ αλλά πόσοι γνωρίζουν την ιστορία αγάπης που οδήγησε στην κατασκευή του; Αναμφίβολα είναι πολλοί εκείνοι που ξέρουν πως το έμβλημα του Παρισιού κατασκευάστηκε το 1889 από τον μηχανικό Γουστάβο Άιφελ στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 έτη από τη Γαλλική Επανάσταση, αλλά δεν θα ήταν υπέροχο αν το κτίριο που έγινε σημείο αναφοράς για τόσες ρομαντικές ιστορίες να οφείλει την κατασκευή του σε μια συγκινητική ιστορία αγάπης; Αυτό μάλλον θα σκέφτηκε η συγγραφέας Alice Brière-Haquet και εμπνεύστηκε την ιστορία της Κυρίας Άιφελ.

csil_madameeiffel_5

Στην ιστορία αυτή πρωταγωνιστές είναι ο μηχανικός Άιφελ και η σύζυγος του Κάτια που αγαπιούνται βαθιά και απολαμβάνουν την καθημερινότητά τους στην πόλη του έρωτα. Μια μέρα η Κάτια αρρωσταίνει και οι γιατροί σήκωσαν τα χέρια ψηλά. Μήπως όμως λίγος καθαρός αέρας θα την ωφελούσε; Ναι, αλλά είναι αδύνατον για την Κάτια να ταξιδέψει, ωστόσο δίνει μια ιδέα στον πολυμήχανο Άιφελ “Κι αν έφτιαχνες γραμμές ουράνιες για τρένα, να κάνουμε στα σύννεφα ταξίδια ονειρεμένα;”. Ευθύς, ο Άιφελ βρίσκει την έμπνευση του και μερόνυχτα ολόκληρα κλείνεται στο εργαστήριο του! Στόχος του; Να χτίσει έναν πύργο που η κορυφή του θα ακουμπά στα σύννεφα και από εκεί η πολύτιμη Κάτια του θα γίνει καλά δίχως να αποχωριστεί το αγαπημένο της Παρίσι!

csil_madameeiffel_1

Υπάρχουν όμως κι άλλοι έρωτες, οι δικές μας αγάπες και τα δικά μας ρομαντικά σημεία που είναι μοναδικά και ξεχωριστά. Σας προσκαλούμε να τα μοιραστούμε.

Πώς; Στείλτε μια φωτογραφία από το δικό σας πιο ρομαντικό μέρος του κόσμου προσθέτοντας το στο facebook/instagram λογαριασμό σας το hashtag #κυρια_αιφελ.

Σημαντικός κανόνας: Κοινοποιήστε το post στο δικό σας προφίλ για να έχουν και οι δικοί σας φίλοι την ευκαιρία στο παιχνίδι διαγωνισμό.

Γιατί; Επειδή 15 από εσάς κερδίζετε αυτό το όμορφο και τρυφερό βιβλίο για να μοιραστείτε με τους αγαπημένους/αγαπημένες την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και όλες τις μέρες για (ή με) ακόμη περισσότερες στιγμές αγάπης.

H KYRIA EIFFEL

Πότε; Έως την Παρασκευή 10/2 το μεσημέρι.

Καλή επιτυχία με πολλές φωτογραφίες κι αγάπη!