Κολωνάκι και Μαρούσι η πώληση μιας θέσης πάρκινγκ έχει ξεφύγει!

Η αγορά ακινήτων στην Ελλάδα εμφανίζει έντονη αύξηση των τιμών, παρά την οικονομική ακρίβεια, και αυτό επιβεβαιώνεται από τη συνεχή ζήτηση και τις συναλλαγές που σημειώνονται. Μόνο το πρώτο τρίμηνο του έτους στην Αθήνα, υπεγράφησαν 1.535 συμβόλαια αγοραπωλησίας ακινήτων. Ειδικά στην περιοχή γύρω από το Ελληνικό και στο κέντρο της Αθήνας, οι τιμές παραμένουν υψηλές, υπερβαίνοντας συχνά τις αντικειμενικές αξίες.

Ένα ενδιαφέρον φαινόμενο είναι η έντονη ζήτηση για θέσεις στάθμευσης, με τις τιμές τους να φτάνουν το κόστος ενός διαμερίσματος. Η ανεπαρκής διαθεσιμότητα χώρων στάθμευσης, σε συνδυασμό με την αύξηση του αριθμού των αυτοκινήτων, έχει προκαλέσει αυτή την άνοδο. Στο κέντρο της Αθήνας, μια θέση στάθμευσης μπορεί να κοστίσει από 10.000 έως 15.000 ευρώ, με την τιμή να εκτινάσσεται σε ακραίες περιπτώσεις, όπως στο Κολωνάκι, όπου έφτασε τα 167.000 ευρώ.

Παραδείγματα ακραίων τιμών παρατηρούνται και στο Μαρούσι, όπου μια υπόγεια θέση στάθμευσης πουλήθηκε για 989.000 ευρώ, καταδεικνύοντας τη δυναμική και την πρόκληση που αντιμετωπίζει η αγορά ακινήτων στην περιοχή.