Στην περιοχή Hubei της Κίνας από όπου και ξεκίνησε η πανδημία του κορωνοϊού, χτίστηκε ένας μεγαλοπρεπής ναός με τοιχογραφίες όχι Αγίων, αλλά των νοσηλευτών και γιατρών που μάχονται καθημερινά με όλες τους τις δυνάμεις για να σταματήσουν την εξάπλωση του ιού. Εδώ και δύο μήνες, το ιατρικό προσωπικό της Κίνας και όχι μόνο, έχει κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες να βοηθήσει αυτούς που έχει προσβάλλει ο νέος κορωνοϊός COVID – 19. Το πρότζεκτ ανέλαβε το αρχιτεκτονικό brand του Duyi Han.

Κορωνοϊός

Ο αρχιτέκτονας Duyi Han αποφάσισε να αποτίσει τον δικό του φόρο τιμής στο ιατρικό προσωπικό που έχουν ρισκάρει τις ζωές τους για να βοηθήσουν όσους έχει κάνει να υποφέρουν ο νέος κορωνοϊός. Οι επιβλητικές τοιχογραφίες δείχνουν γιατρούς, νοσηλευτές και επιστήμονες με τις χαρακτηριστικές προστατευτικές στολές και μάσκες. Στις τοιχογραφίες που είναι εμπνευσμένες από εικόνες χριστιανικών Αγίων και προφητών απεικονίζονται οι «σύγχρονοι Άγιοι» σε στιγμιότυπα εν ώρα εργασίας.

Κορωνοϊός

Σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία, στην επαρχία Hubei έχουν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού με 638 νεκρούς, 867 άτομα που έχουν θεραπευτεί και χιλιάδες νοσούντες.

Το όνομα του project είναι ‘the saints wear white’ («οι Άγιοι φορούν λευκά»)

Κορωνοϊός